logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

Унітаз з функцією біде: чистота та комфорт для кожного члена сім'ї

  • Унітаз з функцією біде: чистота та комфорт для кожного члена сім'ї - Зображення

Через невелику площу ванних кімнат та санвузлів далеко не в кожній квартирі можна встановити біля унітазу повноцінне біде. Тим часом, особиста гігієна – дуже важлива умова комфорту, чистоти та свіжості, а відвідувати душ після кожного візиту до туалету просто незручно. Тому відмінним варіантом може стати унітаз із функцією біде. Візуально він практично не відрізняється від звичайного унітазу, але водночас дає змогу комфортно здійснювати миття інтимних зон. Спробуємо розібратися у функціоналі та особливостях вибору такого сантехнічного приладу трохи докладніше.

Переваги

Такі пристрої користуються особливою популярністю в Туреччині, в цій країні їх можна легко зустріти в готелі і навіть публічному туалеті. Саме тому їх часто називають турецький унітаз з біде. Хоча конструкція насправді абсолютно інтернаціональна.

Загалом унітаз з функцією біде — це досить популярний різновид сантехніки, адже він має чимало переваг, які кожен може оцінити на практиці. Серед них:

  • можливість монтажу в будь-якому санвузлі, навіть досить тісному, де не помістяться жодні інші прилади;
  • економічність - можна купити такий прилад замість двох окремих (власне, унітазу та звичайного біде);
  • адекватна вартість;
  • комфортне застосування - наявність вбудованого біде допомагає уникнути непотрібних переміщень і зайнятися гігієною відразу після природних потреб;
  • універсальність - унітаз біде має зручну форму і оптимальну функціональність, тому ним може легко користуватися кожен член сім'ї;
  • наявність функції сушіння - унітаз з біде може використовуватися не тільки для миття, але й для сушіння, завдяки чому можна забути про застосування паперу, а також не використовувати рушники або серветки.

Сучасні виробники нерідко роблять унітаз із вбудованим біде ще більш функціональним та зручним. Деякі моделі навіть самі дезінфікуються та ароматизуються. Також досить зручною опцією стане нічне підсвічування сидіння, що дає змогу комфортно використовувати унітаз у темну пору доби без вмикання основного джерела світла.

Які бувають унітази з біде?

Існує кілька варіантів класифікації таких виробів. Залежно від типу кріплення унітаз біде 2 в 1 може бути:

  • Підлоговий. Це класична модель, яка встановлюється на підлогу. Монтувати її легко, але унітаз біде підлоговий займає чимало місця.
  • Підвісний. Такий пристрій кріпиться на стіну за допомогою спеціальної конструкції. Є зручним та високонадійним – може вільно витримати до 400 кг. Відрізняється компактністю, а також простотою у догляді та візуальною привабливістю. Встановити його, звичайно, трохи складніше, адже всі комунікації (зокрема бачок) ховаються у стіну.

Окрему групу становлять кутові моделі. Вони зустрічаються досить рідко і можуть бути як підвісними, так і підлоговими.

Також унітази з біде поділяються на види залежно від способу нагрівання води, а також керування форсунками. Такі вироби можуть бути:

  • Механічними. Ці вироби мають мінімум функцій вони підключаються безпосередньо до системи водопостачання (гарячої та холодної води). Управління – ручне.
  • Електронні. Ці пристрої укомплектовані електронагрівачем і термостатом, вони мають вбудовану систему регулювання води (температури, тиску) та інші функції. Управління – на пульті або спеціальній панелі.

Щодо матеріалу, унітаз біде підвісний може бути фарфоровим або фаянсовим. Перший варіант дорожчий, на ньому не з'являється наліт. Другий - дешевший, але в його пори може вбиратися бруд.

Яку краще вибрати форму чаші?

Збираючись купити унітаз з біде, потрібно обов'язково розібратися в тому, якою може бути чаша.

  1. Тарілчаста. Вона має увігнутий майданчик, де і передбачається, що накопичуватимуться нечистоти. Це найпростіший варіант, однак він сильно бризкається при зливі і часто вимагає додаткових зусиль для очищення.
  2. Козиркова. Така чаша також має поличку, але вона трохи зміщена вперед і має вигнуту форму, що дозволяє відходам плавно переміщатися в стік. Завдяки цьому бризок виходить менше, а поверхня самоочищається при зливі краще.
  3. Воронкоподібна. Такий варіант вважається найоптимальнішим – стінки чаші мають симетричну форму, у центральній частині знаходиться стік. Конструкція не бризкається при зливі та забезпечує повне змивання, а також мінімальну витрату води.

Також слід звертати увагу і на систему зливу. Найбільш економічним та функціональним вважається круговий злив. Він також забезпечує відсутність бризок та невеликий рівень шуму.

Функціонал: можливості для максимального комфорту

Підвісний унітаз з функцією біде або технологічна конструкція для підлоги може мати розширений функціонал для більшого комфорту застосування. Кожен може сам вирішити, чи потрібні йому такі додаткові опції:

  • регулятор режимів форсунки, який дає змогу змінювати напрямок струменя води та її тиск;
  • подача теплого повітря форсунками для відмови від рушників;
  • підігрів сидіння додає комфорту у користуванні сантехнікою;
  • термостат підтримує максимально комфортну температуру;
  • мікроліфт, який забезпечує відкривання та закривання кришки унітазу (може бути навіть безконтактним та реагувати на наближення);
  • пульт управління для контролю всіма функціями.

Інтернет-магазин “Леокераміка” пропонує широкий вибір сантехніки на будь-який смак. У нас можна замовити унітаз із біде від перевірених виробників з доставкою всією Україною. Ми підтримуємо адекватну вартість усіх позицій на нашому сайті, тому допоможемо облаштувати ваш санвузол максимально вигідно. Консультанти “Лео Кераміка” із задоволенням прийдуть на допомогу, дадуть відповідь на всі питання, що вас цікавлять, і допоможуть купити дійсно кращий варіант.

facebook