logo-mobile-leoceramika

Як правильно і стильно комбінувати шпалери?

  • Як правильно і стильно комбінувати шпалери? - Зображення

Для створення незвичайного та креативного інтер’єру, дизайнери застосовують комбінування шпалер шпалери в спальню, чи інші кімнати — легкий та бюджетний спосіб цього досягти. Даний оздоблювальний матеріал роками не втрачає своєї актуальності. Сучасні дизайнери люблять оздоблювати гостьову кімнату або їдальню спеціальними панелями для стін чи штукатуркою. Але для прикрашання стін спалень та дитячих кімнат зазвичай використовують саме шпалери. Великий асортимент видів, ілюстрацій і типів матеріалів дозволить цікаво та органічно оформити будь-яке приміщення. До того ж ціна на шпалери досить демократична, їх поклейка займає небагато часу та й догляд за ними переважно простий. 

Різновиди шпалер

Асортимент шпалер досить різноманітний, що інколи збиває з толку покупців. Зазвичай люди просто розгубляються через велику кількість варіантів. Частіше за все покупці звертають увагу на зовнішній вигляд товару і не фокусуються на інших важливих характеристиках. На сьогодні шпалери для кімнат мають різний дизайн: з квітами, геометричними фігурами, пейзажами мальовничих місць. Поділяються шпалери й за матеріалом виготовлення. Вони бувають:

  • паперові;
  • бамбукові;
  • вінілові;
  • зі скловолокна;
  • текстильні полотна;
  • рідкі шпалери;
  • для фарбування.

Всі ці варіанти мають свої плюси та мінуси. Більшість з них можна поєднувати. Комбінування шпалер в інтер‘єрі надасть вашій оселі комфорту та затишку, крім того, стане неповторною родзинкою. Не обов‘язково бути професійним дизайнером аби навчитися правильно і гармонійно поєднувати шпалери. Достатньо знати кілька рекомендацій та лайфхаків.

Як правильно комбінувати шпалери?

Професіонали часто практикують відокремлення деяких зон. Для прикладу, стіну під телевізором у вітальні, зазвичай роблять у світлих або темних тонах та прикрашають різноманітними поличками. Так вона стає головним акцентом кімнати.

Кухню так само прийнято розділяти на зони: столову та робочу. Це є досить вдалим рішенням та робить перебування в приміщенні приємнішим і більш комфортним. 

Комбінування шпалер в кімнаті дитячій — найзручніший і найлегший спосіб розподілити площу на різні зони. Наприклад, сумісну кімнату для дітей різної статі можна оригінально розподілити комбінуючи відповідні кольори. За допомогою шпалер у дитячій можна створити:

  • зону відпочинку виділивши її спокійними кольорами;
  • робоче місце, для виконання шкільних завдань, яке можна виділити більш насиченими відтінками; 
  • ігрову зону можна виділити фотошпалерами, чи варіантами з яскравим візерунком.

Зараз користується популярністю також розділення на зони вітальних кімнат: для відпочинку та в якості їдальні. Як скомбінувати шпалери у вітальні можна підглянути на численних картинках у Інтернеті. Благо дизайнери діляться фотографіями своїх робіт з яких можна почерпнути порцію натхнення.

Які є способи поєднання шпалер?

Комбінувати між собою можна шпалери з різного матеріалу. Найбільшою популярністю користується комбінування між собою різних кольорів та фактур. Наприклад, одну стіну можна виділити фактурними яскравими шпалерами, а інші звичайними однотонними.

Досягти гарного візуалу можна за допомогою комбінування шпалер дизайн вітальні зі шпалерами різної кольорової гами. Щоб вдало поєднати шпалери між собою, необхідно використовувати або різні відтінки одного кольору або контрастні тони. 

Також важливо пам‘ятати, що одноколірні горизонтальні смуги дають прямолінійну світлову тінь на стінах, що додає інтер‘єру благородного і вишуканого вигляду. Якщо смуги будуть повністю контрастні, то приміщення стане більш яскравим та нестандартним. 

 Комбінувати шпалери варто відштовхуючись й від інтер'єрного стилю. Наприклад:

  • якщо кімната в стилі ретро, то її вдало доповнять картаті шпалери, що чередуватимуться із шпалерами у смужку;
  • для лофту підійде комбінація сірих або чорних стін і шпалери з імітацією цегли;
  • для провансу можна чергувати пастельні відтінки і шпалери з квітковим принтом. 

Комбіновані шпалери в коридор — це зазвичай панелі з дерева і шпалери для фарбування.

Комбіновані шпалери для різних приміщень

Поєднання шпалер різного виду і кольору дає змогу покращити зовнішній вигляд кімнати, зробити її візуально більшою, вищою, розділити простір на спеціальні зони, що стане непоганим декоративним рішенням в оформленні домашнього простору.

  1. Спальня. Комбінація шпалер в спальні має бути добре продуманою, адже це місце для розслаблення, сну і відпочинку. Комбіновані шпалери в спальні з яскравими зображеннями і надто яскравими кольорами не завжди підійдуть. У такій кімнаті має панувати комфорт та затишок, нічого не повинно дратувати та “різати око”. Зверніть увагу на деякі поради: у випадку, якщо вам до вподоби барвисті шпалери і ви хочете обклеїти ним всю стіну, то не варто потім наставляти багато меблів. А якщо хочете обклеїти лише якусь частину, то вдалим рішенням буде підкреслити її рейками чи плінтусами, що додасть зоні об’ємності і зробити її центром уваги. 
  2. Вітальня. Добре комбінувати шпалери у вітальні, якщо вона поєднує в собі декілька функціональних зон. Для прикладу, відпочинкову зону можна оздобити вертикальними смужками біля дивану, що вдало виділить цей елемент інтер‘єру. Камін можна виокремити контрастними вставками, які виділяють його серед основної маси шпалер. Біля каміну також вигідно виглядатимуть затишні теплі відтінки по типу жовтогарячого. 
  3. Дитяча. Для малюківслід продумувати комбінування враховуючи не лише естетичну складову, а й практичність. Поєднуйте шпалери, які можна мити, які є безпечними, “дихаючими” та екологічно чистими. 

В блозі Лео Кераміка можна відшукати ще більше креативних та оригінальних ідей і порад для оформлення домівки. А також оформити замовлення з доставкою по всій країні за демократичною ціною. Перш ніж щось купити в нашому інтернет-магазині, ви можете заздалегідь дізнатися чи є товар в наявності, яка його вартість та ознайомитися з відгуками інших користувачів сайту.

facebook