logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Які світильники підходять для натяжних стель?

  • Які світильники підходять для натяжних стель? - Зображення

Натяжні стелі дуже популярні. Вони виглядають стильно та красиво, доступні у багатьох інтер'єрних рішеннях, візуально збільшують кімнату, іноді виступають головною її прикрасою та акцентом. Щоб стеля вийшла по-справжньому гармонійною, потрібно правильно підібрати до неї освітлювальні прилади. Які світильники підходять для натяжних стель? На це питання чимало відповідей. Є безліч аспектів, які варто враховувати: тип світильника, їхнє розташування та кількість, тип світла, а також площа кімнати та висота стель. Про все це пропонуємо докладніше поговорити в цій статті.

Який світильник вибрати для натяжної стелі: головні варіанти

Щоб зрозуміти, які світильники кращі для натяжної стелі, рекомендуємо спочатку ознайомитись з можливими варіантами. А їх три:

  1. Підвісні люстри. Це багатьом відомі пишні люстри, які кріпляться до стелі за допомогою спеціального ланцюга, і бувають як лаконічними з одним флаконом, так і помпезними, прикрашені кришталем та різними кованими деталями. Таку люстру часто вибирають для вітальні. Може бути доречною і в спальні. Але важливо, щоб висота кімнати була досить велика.
  2. Накладні або стельові. Під полотном встановлюється спеціальний каркас, до якого кріпляться потім люстри. Між ними та стелею немає просвіту, тому такі моделі виглядають досить акуратно і не захаращують простір. В такому випадку важливо вибрати лампочки, що не нагріваються.
  3. Точкові. Вибір точкових світильників для натяжної стелі дуже великий. Вони дійсно зручні, і одні з найбільш популярних. Кожен світильник – це окреме джерело світла, яке з часом не потребує заміни лампочки. Саме за допомогою точкових світильників облаштовують так зване "зоряне небо". Якщо правильно вибрати їхню кількість і правильно розмістити по всьому периметру стелі, освітлення буде дуже хорошим і комфортним. А головне, суттєво економиться простір.

Ще сьогодні дуже популярні світлодіодні світильники. Це переважно стельові люстри, із закритими плафонами, всередині яких вбудований світлодіодний модуль. Їхня перевага – широкий асортимент моделей. Дизайн найрізноманітніший. Це популярний варіант для дитячих кімнат, адже світильник можна купити у вигляді хмаринки або героя улюбленого мультфільму та у будь-якому кольорі. Серед інших плюсів: економність, безпека застосування та екологічність.

Які лампочки підходять для натяжних стель: робимо правильний вибір

У цьому випадку важливо вибрати лампу, яка не нагрівається, щоб не зіпсувати полотно. Розглянемо всі види лампочок та основні рекомендації щодо використання кожної з них:

  1. Лампи розжарювання. Це звичайні лампочки, до яких давно звикли. Їхня перевага – тепле та комфортне світло та дешева ціна. З мінусів такі лампи нагріваються, тому їх можна використовувати лише у підвісних світильниках.
  2. Галогенові лампи. Можуть використовуватися і в підвісних, і в стельових люстрах. З нюансів вибирайте не дзеркальний відбивач, а алюмінієвий. Перший дуже потужно відбиває світло на стелю і тому можуть бути помітними різноманітні комунікації, які приховані під полотном.
  3. Енергоощадні. З переваг економність, відсутність нагріву. З мінусів – вміст ртуті та великі розміри.
  4. LED-лампочки. Вважаються найкращим рішенням, адже підходять для підвісних та натяжних стель за всіма параметрами. Мають багато позитивних відгуків. З мінусів – велика вартість.

Які б лампочки ви не вибрали, радимо проконсультуватися з майстром щодо необхідності додаткової теплоізоляції.

Які світильники не підходять для натяжних стель або як не треба робити

Який би вид світильника ви не вибрали, візуальний вигляд і стелі, і кімнати можна зіпсувати, якщо не правильно підібрати габарити або неправильно прикріпити люстру. Ось на що ми рекомендуємо звернути увагу:

  • не кріпіть точкові світильники надто близько до стін та швів. В Інтернеті є безліч інструкцій та схем, як їх можна правильно розмістити. Обов'язково вивчіть це питання. Як і які точкові світильники підходять для натяжної стелі. Адже деякі з представлених моделей підходять для підвісної стелі, а це зовсім різні речі;
  • відмовтеся від підвісних моделей, якщо кімната не надто висока. Якщо дуже хочеться, встановіть їх над столом, кухонним островом або барною стійкою;
  • врахуйте розташування меблів, чи не перешкоджатимуть вони променям світла. Тому що помістити більшість точкових світильників над шафою, це не дуже правильне рішення. Якщо потрібно виділити певні зони, наприклад робочий стіл, або місце для читання, скористайтесь додатковим освітленням, наприклад, бра.

Якщо хочете використовувати світильники разом із лампами розжарювання, радимо робити стелі з тканинного полотна, а не ПВХ. Останнє надто делікатне до будь-якого нагрівання.

Додаткові рекомендації щодо вибору люстри

Щоб точно визначити, які люстри підходять для натяжних стель саме у вашому випадку, проаналізуйте наступні моменти:

  1. Інтер'єр. Звичайно, якщо кімната в класичному стилі, то краще підійдемо підвісна модель, з кришталем. Для сучасних стилів, підходять лаконічні моделі хай-тек або модерн.
  2. Акценти. Якщо ви хочете підкреслювати ту чи іншу деталь інтер'єру, варто звернути увагу на моделі з поворотними механізмами. Вони дозволяють спрямовувати промінь світла у потрібному напрямку.
  3. Яскравість. Якщо ви любите багато яскравого світла, вибирайте люстри із прозорими плафонами, тому що матові трохи приглушають його.

Звичайно ж не забувайте про тип кімнати. Для дитячої важлива безпека, для ванної захист від вологи, для спальні затишок, а для вітальні – краса.

Замовити різноманітні світильники, люстри, трекові системи та лампочки до них можна в інтернет-магазині Леокераміка. Наші фахівці допоможуть підібрати модель, яка найкраще відповідатиме вашим вимогам. Можлива доставка у будь-яке місто України.

facebook