logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

5 трендів у світі дизайну ванної кімнати

  • 5 трендів у світі дизайну ванної кімнати - Зображення

Тенденції змінюються не тільки в моді — це стосується й дизайну інтер’єру. Яким буде сучасний дизайн ванної кімнати у 2021 році? Які кольори та матеріали пропонують дизайнери використовувати при оформленні стін та підлоги? На ці питання ви отримаєте відповіді з нашої статті. Ми представляємо 5 нових тенденцій у дизайні ванних кімнат!

Дизайн ванної кімнати 2021: основні тренди

Тренд № 1 — пастельні відтінки

Пастельні кольори присутні в інтер’єрах уже кілька сезонів, але сьогодні вони також підкорюють ванні кімнати. Відтінки бежевого — злегка розмиті, пісочні та кремові — будуть особливо популярними. Вони мають чудовий вигляд у поєднанні з земляними тонами — помаранчевим, приглушеним жовтим, карамельним або шоколадно-коричневим. Для того, щоби порушити занадто виразний баланс, варто додати чорного або білого.

Звичайно ж, це далеко не всі можливості — нові ідеї для ванної кімнати дизайнери також черпають у воді та живих квітах. Отже, в інтер’єрах будуть доречними такі кольори, як пудрово-рожевий, синій або м’ятний, які найкраще поєднуються з білим — ефект сподобається всім любителям ідилічних і романтичних композицій. Однак, щоби додати характеру, ви також можете ввести в інтер’єр такий матеріал, як камінь або бетон.

 

Тренд № 2 — ванна кімната в яскравих кольорах

Пастельні відтінки не для вас? Не хвилюйтесь, сучасний дизайн ванної кімнати багатогранний та різноманітний! Сьогодні актуальними є соковиті кольори — сонячно-жовтий, насичений червоний або фуксія. Вони чудово оживлять кімнату й нададуть їй сучасний, елегантний вигляд. Як вміло впоратися з такими інтенсивними кольорами? Плитка, текстиль, аксесуари — тут найдоречнішими будуть яскраві рішення.

 

Тренд № 3 — нові тенденції, з якими ми вже давно знайомі

Серед пропозицій дизайнерів на найближчі сезони послідовники мінімалізму також знайдуть щось для себе. У головних ролях — відомі білий та чорний кольори, які роками не виходять із моди і є фантастичними як поодинці, так і в дуеті. До того ж вони мають чудовий вигляд на великих поверхнях. Біла плитка є найкращою основою для багатьох стилів, наприклад, скандинавського, тоді як чорна або графітова плитка для ванної будуть добре працювати в Loft інтер’єрах.

Білий колір завжди асоціювався з чистотою, це дає змогу створити рівномірну, стерильну композицію. Якщо ви мрієте про дизайнерське оформлення ванної кімнати, й у вас достатньо великий простір, спроектуйте ванну кімнату, у якій пануватиме чорний колір. Нехай він частково присутній на плитці, а також може з’являтися на фасадах меблів у ванній або іншому обладнанні. Пам’ятайте про деталі — чорні крани для ванної біля умивальників та чорні крани для душу в скляних закритих або вбудованих кабінах ідеально вписуються в цю тенденцію.

 

Тренд № 4 — позачасове дерево

Не тільки білий та чорний створюють вічний тренд, який ніколи не старіє. Це також дерево, яке дозволяє нам наблизитися до природи, додає тепла та затишку інтер’єру та виглядає фантастично в різних поєднаннях. Дерево може з’являтися практично на будь-якій поверхні ванної кімнати — на стінах або підлозі, або на меблях та аксесуарах.

Вам цікаво, чи дерево у ванній — це гарна ідея? Абсолютно, однак, за умови належного захисту від вологи. Інший варіант — купити плитку «під дерево». Покриття характеризуються водостійкістю, високим класом стирання та зручністю використання. Цікаві та доступні за ціною варіанти шукайте в каталозі українського виробника Golden Tile.

 

Тренд № 5 — композиції з каменю

Подих природи, але в дещо прохолоднішому варіанті, також забезпечить камінь — ще один тренд в інтер’єрі ванної кімнати 2021 року. Ви можете реалізувати цю тенденцію кількома способами — наприклад, мармур на стінах і підлозі є чудовим вибором. У такому просторі чудово виглядатимуть окремо стоячі ванни, які в поєднанні з розкішним каменем створять елегантну композицію. Інша можливість — плитка, яка імітує камінь. З огляду на тренди виробники плитки для ванни пропонують широкий асортимент продукції «під камінь» та «під мармур».

 
 

І на завершення…

Сучасний дизайн ванної кімнати в 2021 році є багатоликим та різноманітним. Новітні тенденції в облаштуванні ванних кімнат використовують усі переваги природи, представляючи натхненні нею матеріали та повну палітру кольорів — від позачасового білого та чорного, через приглушені пастельні тони, до соковитих жовтих, червоного та синього.

Але важливо пам’ятати, що тренди швидкоплинні й навряд чи через рік-два ви захочете знову робити ремонт у ванній. Тому, перш ніж обрати яскраве або ж надсучасне оформлення ванної кімнати, подумайте, чи комфортно саме вам у такій атмосфері. Адже тренди проходять, а ваше бачення комфорту залишається.

facebook