logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

6 ідей, як оформити інтер’єр маленької ванної кімнати

  • 6 ідей, як оформити інтер’єр маленької ванної кімнати - Зображення

Будівництво з радянського періоду залишило нам у спадок найменші у світі ванні кімнати, крім того, з непрактичним плануванням. У нашій статті ми радимо, як подолати негаразди та облаштувати ванну кімнату в житловому будинку відповідно до наших потреб. Також розкажемо про те, що дизайн маленької ванної кімнати може бути надзвичайно цікавим, поділимось своїми практичними ідеями.

Маленька ванна кімната: дизайн як нелегке завдання

Ремонт квартири в багатоквартирному будинку нагадує смугу перешкод. Тут можна очікувати наявність сантехнічних стояків у найменш відповідних місцях, замурованих у стіну труб чи інших несподіваних сюрпризів. Крім того, при невеликій площі слід добре використовувати кожен сантиметр простору, тому етап ретельного планування настільки важливий. Варто ретельно проаналізувати ваші потреби та звички, щоби використання ванної кімнати в майбутньому не стало проблемою. При гарному плануванні простору заздалегідь може виявитись, що ванна кімната площею 6 м2 не така вже й маленька, і ми можемо її успішно облаштувати. Ось кілька ідей, які допоможуть створити практичний дизайн ванної кімнати малих розмірів.

 

 

Цікаві ідеї для маленької ванної кімнати

  1. Класичне рішення. Ремонт маленької ванної кімнати вимагає від нас рішення — душ чи ванна. Душова кабіна заощадить нам більше місця, але вибір ванни додасть простору розташуванню на рівні очей. Також вона має ту перевагу, що з часом ми можемо встановити додатковий душ над ванною й купити спеціальну скляну шторку. Якщо ж ви обираєте дизайн маленької ванної кімнати з душовою кабіною, то радимо звернути увагу на моделі без піддонів зі скляними розсувними дверцятами. У маленькій кімнаті яскраві кольори будуть правильним вибором. Дизайн маленької ванної кімнати має бути економічним. Її головним елементом може бути керамічна плитка — варіанти, що імітують камінь чи мармур, будуть виглядати феноменально. Це додасть вишуканості всьому простору.
  2. Трохи кольору не зашкодить. Дизайн ванної кімнати малих розмірів можна цікаво урізноманітнити. Якщо ми вирішили вибрати ванну, стіну над нею можна чітко підкреслити інтенсивним кольором, який буде відбиватись у білих стінах навпроти. Цікавим рішенням може стати покриття цієї стіни мозаїкою або обробним матеріалом із неправильною фактурою. Додаткове освітлення також оптично збільшить всю композицію.
  3. Кремовий або бежевий. У маленькій кімнаті нам не обов’язково вибирати білий. Не менш цікавим вибором буде добре освітлена ванна кімната з кремовими, бежевими стінами. Ця колірна гамма виглядає дуже ефектно, якщо в нас у кімнаті дерев’яна підлога. Оздоблювальні елементи можуть імітувати дерев’яні візерунки. У маленькій кімнаті, вибираючи настінне покриття, віддайте перевагу плитці великого формату. Вона сприятиме оптичному збільшенню приміщення.
  4. Підкресліть зони. Як цікаво влаштувати дизайн маленької ванної кімнати 2021? Розділіть приміщення обробними матеріалами на зони. Таке аранжування з двох частин виглядає неперевершено. Можна розділити ці зони, граючи з обробкою підлоги або стін. Обшивка стіни та підлоги дерев’яними панелями навколо душу та унітазу створить своєрідне поглиблення для основної частини кімнати. Смужка дерева, що проходить через центр приміщення, розділить простір нашої ванної кімнати на три частини, які також можуть бути цікаво використані в дизайні інтер’єру, наприклад, у темній або сірій ванній.
  5. Плитка під дерево в головній ролі. Маленька кімната матиме гарний вигляд, якщо ми оберемо дерево основною сировиною. Маленька ванна кімната має створювати враження затишку й тепла, і цей матеріал ідеально підійде. В аранжуванні ми можемо вибрати правильний колір матеріалу, який однозначно вплине на атмосферу нашого декору. Для більшого ефекту радимо поєднувати дерево з нейтральними кольорами — білим або сірим. Ванна кімната з дерев’яною підлогою й білими стінами — чудова ідея для облаштування. Звертаємо вашу увагу, що дерево саме по собі — не найкращий матеріал для приміщень із підвищеною вологістю. Проте сьогодні виробники пропонують альтернативний варіант — керамічну плитку під дерево.
  6. Темні кольори в маленькій ванній кімнаті. Багато людей стверджують, що темні або навіть чорні кольори не підійдуть у маленькій ванній. При правильних пропорціях темна обробка буде добре виглядати в маленькій кімнаті. Графітова оббивка на стіні над ванною підкреслить зону для купання. Також у маленькій кімнаті завжди варто використовувати великі дзеркала, які збільшать її простір.
 

Як ви змогли переконатись, дизайн ванної кімнати малих розмірів також може бути цікавим і сучасним. А з величезним вибором плитки та сантехніки в інтернет-магазині leoceramika.com легко вдасться втілити будь-яку ідею в життя.

facebook