logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

7 дієвих порад по догляду за керамічною плиткою

  • 7 дієвих порад по догляду за керамічною плиткою - Зображення

Проведено ремонтні роботи у ванній кімнаті чи кухні? У вашій квартирі з’явилася нова плитка або керамограніт? Незалежно від того, чи ремонтні роботи щойно закінчилися, чи плитка на стіні та підлозі слугує вже тривалий час, вам потрібно підтримувати її в чистоті. Плиткові або кам’яні поверхні вимагають особливого догляду, щоби зберігати естетичні якості тривалий час та прикрашати стіни приміщень або фасад будівлі. Сьогодні ми ділимося порадами, чим мити плитку на підлозі та стінах, як надати їй максимального блиску, як відмити шви між плиткою в домашніх умовах. Про все це ви дізнаєтесь, ознайомившись з нашими порадами.

Порада 1

Очистка та догляд за керамічною плиткою

Під час укладання плитки варто використовувати спеціальні просочення. Препарат зменшить вбираючу здатність глазурі, тому на її поверхні не буде накопичуватися волога або бруд. Варто вибрати універсальний виріб, який підійде для внутрішньої глазурі, а також для обслуговування бруківки або клінкеру.

Для видалення шкідливих мікроорганізмів — грибків, цвілі або водоростей використовуйте засіб для очищення клінкеру, який допоможе позбутися від грибкових ураження з поверхні стін. Гладка і блискуча поверхня буде забезпечена використанням поліролю для плитки.

Порада 2

Який засіб для чищення плитки вибрати?

Основою догляду за ванною або кухнею є спеціальний засіб для чищення плитки.

  • Варто вибрати той, який призначений як для плитки, так і для стиків і швів. Завдяки цьому ви можете бути впевнені, що очистите всю поверхню.
  • Виробники пропонують купити засіб для чищення плитки з розпилювачем або без нього — залежно від ваших потреб.
  • Купуючи, зверніть увагу на використання продукту за призначенням. Перевірте, чи можете ви використовувати його, наприклад, на кам’яних, керамічних або скляних поверхнях.
  • Універсальний засіб для чищення плитки буде добре працювати як після ремонту, так і для повсякденного використання.


Порада 3

Як відчистити плитку у ванні та кухні після ремонту?

Ви в процесі ремонту ванної кімнати чи кухні? Потурбуйтеся про догляд за стінами та підлогою вже зараз. Для чищення плитки у ванній кімнаті вам знадобиться спеціальний засіб, завдяки якому ви позбудетесь від залишків фарби та штукатурки. Плитка буде виглядати естетично і привабливо, і вам не доведеться турбуватися про бруд.

Порада 4

Як відмити керамограніт чи керамічну плитку від цементу?

  1. Розмочити водою. Налийте або побризкайте на засохлі грудочки звичайну теплу чисту воду, залиште для впливу на 10–15 хвилин. Розм’якшений склад легко забирається шпателем. Головне працювати плоскою стороною, як скребком, і робити це дуже акуратно, щоби не пошкодити глазурований верхній шар.
  2. Скористатися розчинником. Якщо навіть розмочений цемент не хоче відмиватися з плитки після ремонту, придбайте спеціальний засіб. Розчинник для цементу (наприклад, Nerta ATC 350) допоможе швидко й без сліду видалити залишки навіть із рельєфної поверхні.

Порада 5

Як відмити шви між плиткою в домашніх умовах?

Бруд і грибок на швах між плитками найкраще видаляти професійними мийними засобами. На вибір конкретного засобу впливає характер, ступінь і давність забруднення. Можуть знадобитися:

  • кілька ганчірок або губок;
  • жорстка стара зубна щітка;
  • чиста вода;
  • мийні засоби;
  • засоби особистого захисту.

Використовуйте побутову хімію, яка економить ваш час і сили, полегшуючи прибирання оселі. Для забруднень міжплиткового простору виробники придумали безліч засобів. Можна зустріти і спреї, і навіть спеціальні маркери.

Порада 6

Догляд за матовою плиткою

Приймаючи рішення щодо використання матової плитки, враховуйте, що за поверхнею доведеться доглядати по-особливому. Матову плитку треба мити досить часто. На злегка шорсткій поверхні видно будь-який бруд. Вимивши підлогу, зачекайте, поки вона повністю висохне, лише після цього по ній можна ходити. Для чищення використовуйте лише воду або рідину, що містить спирт, наприклад, засіб для миття вікон. Пам’ятайте, що поверхня не повинна бути занадто мокрою. У цьому випадку на підлозі можуть з’явитися плями.

Порада 7

Чим відмити клінкерну плитку?

Фасад — це місце, надзвичайно схильне до забруднення. На будинку або гаражі можуть з’явитися непривабливі плями й навіть цвіль та мох. Подбайте про фасад, вибравши спеціальний засіб, призначений для клінкеру. Завдяки ньому ви позбудетеся від цвілі і грибка, а також інших забруднень. Наносьте рідину безпосередньо на стіну. Якщо ви хочете захистити фасад від зміни кольору, виберіть клінкерне просочення.



Короткий висновок

Окрім підлоги, керамічна плитка є основним видом облицювання, що використовується в будинках та громадських будівлях. Якщо ви хочете підтримувати такі поверхні в чистоті, треба пам’ятати про використання професійних засобів. Вони полегшують процес прибирання, а регулярне використання продовжить термін служби облицювального матеріалу.

facebook