logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

Чорна сантехніка — нове віяння в дизайні чи одномоментний тренд

  • Чорна сантехніка — нове віяння в дизайні чи одномоментний тренд - Зображення

Зазвичай у ванних кімнатах переважає білий колір. Доступна біла сантехніка універсальна, підходить до будь-якого інтер’єру й задає йому тон. Однак усе частіше й частіше ми віддаємо перевагу новим, незвичним рішенням, спрямованим на те, щоб оживити інтер’єр нашої ванної кімнати, зробивши його унікальним. Такого ефекту допоможе досягти чорна сантехніка. Сміливо? Безперечно. Але як правильно використовувати цей непростий відтінок у ванній кімнаті? Чорна сантехніка у ванній — у якому стилі буде виглядати краще за все? Як поєднувати її з плиткою? Про це ми розповімо в статті нижче, щоби ви прийняли рішення, чи варто використовувати модний тренд в облаштуванні власного будинку або квартири.

Чорний колір у ванній — чи хороша це ідея?

Деякі з нас бояться будь-яких чорних аксесуарів для ванних кімнат. Хоча це універсальний колір, було встановлено, що у ванній для нього абсолютно немає місця. Звідки взялося таке упередження? Здебільшого через те, що раніше ванна була найменшою кімнатою у квартирі, а її функціональне й затишне розташування межувало з чудом. Таким чином, введення чорного кольору в цей невеликий інтер’єр було нарівні з порушенням усіх правил облаштування маленьких кімнат. Будь-які темні вставки, чи на плитці чи в якості доповнення, погрожували оптичному ефекту зменшення ванної кімнати. Й ось із роками склалася певна закономірність облаштування ванних кімнат — біла сантехніка, світла плитка.

Але приходить час нових трендів. Сьогодні все частіше санвузли у квартирах спроектовано не маленькими й тісними, а просторими і з великою квадратурою. Ми розуміємо, що, хоча протягом дня ми проводимо у ванній достатньо мало часу, вона все одно повинна сприяти розслабленню й релаксу. І, без сумніву, тісна ванна кімната, де ви ледь можете розвернутися, аж ніяк не комфортна. Отже, ванна кімната більшого розміру означає більше можливостей для облаштування. Саме тут плитка й сантехніка в чорному кольорі будуть дуже актуальними.

 

Чорна сантехніка: переваги

Самобутній оригінальний інтер’єр, оформлений із відтінком таємничості, сподобається не тільки любителям сучасних, строгих аранжувань. Такі колірні рішення мають багато переваг, про які варто знати:

  1. Чорний — універсальний колір, непідвладний часу, ідеально поєднується з іншими кольорами. Він може стати фоном для експериментів з аранжуванням або домінуючою темою в інтер’єрі. Серед чорних елементів, які можна використовувати при облаштуванні ванної кімнати, є не тільки сантехніка (унітази, умивальники, змішувачі), але і всілякі аксесуари — мильниці, склянки для зубних щіток. Порадує різноманітністю й чорна плитка.
  2. Чорна кераміка виглядає надзвичайно ефектно, а завдяки сучасним технологіям і активним захисним покриттям нам не потрібно турбуватися про те, що на поверхні кераміки, чорного умивальника або унітазу з’явиться осад. Сантехніка в чорному кольорі очищається так само просто, як і класична — біла.
  3. У поєднанні з контрастними кольорами чорна сантехніка у ванній дає змогу отримати ефект як із дизайнерських інтер’єрних журналів. Крім того, вона дає змогу краще підкреслити інші кольори. Вибираючи унікальні складові дизайну, ми також вносимо елемент несподіванки, завдяки якому робимо нашу квартиру єдиною у своєму роді.
  4. Якщо мова йде про змішувачі, то вони дуже добре контрастують з іншими елементами, такими як раковини чи ванни. Завдяки цьому вони надають приміщенню особливого характеру, вписуються в будь-який інтер’єр і притягують погляди. Також сантехніка чорна вдало поєднується з елементами з дерева, граніту, кераміки або нержавіючої сталі. Тому ми впевнені, що вона буде добре виглядати як у класичному, так і в сучасному чи кантрі інтер’єрах.

Недоліки:

  1. Чорна сантехніка, безсумнівно, призначена для сміливців. Тут потрібно любити експерименти і слідувати за світовими трендами. А вони, як ви знаєте, змінюються, іноді досить швидко.
  2. Екстравагантність чорної сантехніки і її контраст з іншими елементами інтер’єру не обов’язково дадуть хороший ефект у приміщеннях меншого розміру. Тому, розглядаючи покупку чорних змішувачів, унітазу або ванни ви повинні подумати, чи не створять вони враження переповненості вашої ванної кімнати.
  3. За чорною сантехнікою потрібен додатковий догляд. Особливо, якщо це чорна матова сантехніка. Розводи, краплі води будуть більш помітними. Тому необхідно часто очищати їх відповідними засобами.

 

Чорна сантехніка і плитка для ванної кімнати — справжній інтер’єрний хіт!

Чорний, як і білий, дуже витончений колір при створенні дизайну інтер’єру, тому він став з’являтися і у ванних кімнатах. Більш сміливі дизайнери вирішили оформити ванну кімнату в чорному кольорі, пожвавивши її вдало підібраним освітленням, дзеркалами і яскравими аксесуарами. Однак дозволити собі це можуть тільки власники великих і просторих ванних кімнат. Але й  у маленькій ванній у багатоквартирному будинку чорний колір теж знайде своє місце. Тут краще використовувати кераміку для ванної чорного кольору. Це рішення унікальне, але вражає своєю простотою. Чорна кераміка для ванної кімнати привертає увагу, надає характер будь-якому приміщенню й сама по собі є декоративним елементом. Чорна плитка в маленькій ванній — це синонім елегантності і високого класу.

Ідеально підходить для мінімалістичного аранжування в поєднанні з класичним білим кольором. З іншого боку, для більш обережних підійде класичний умивальник із чорним глянцем, за яким легко доглядати і який виглядає дуже стильно. У поєднанні з золотим змішувачем і дзеркалом у золотій оправі ми отримуємо справді королівський ефект.

 

Як доглядати за чорною сантехнікою

Важливим питанням, яке треба враховувати при виборі конкретної моделі, повинен стати спосіб обробки поверхні фурнітури: матова або глянцева. Від цього залежить, як сантехніка буде використовуватися, у першу чергу — чиститися.

Неважко помітити, що мило і вапняний наліт легше прилипають до нерівної матової поверхні, а по глянцевому покриттю бруд буде стікати швидше. Виробники частково розв’язали проблему забруднення чорної сантехніки, використовуючи для її виробництва спеціальні матеріали.

Отже, дизайн ванної кімнати з чорною сантехнікою — це актуальний тренд, який набирає популярності. А виробники йдуть у ногу з трендами, намагаючись удосконалювати технології виробництва.

 

facebook