logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Чорно-біла ванна: втілення стилю та вишуканість форми

  • Чорно-біла ванна: втілення стилю та вишуканість форми - Зображення

Контрастний дизайн інтер'єру ванної кімнати - це сміливе та стильне рішення, яке втілити під силу кожному, хто запланував сучасний ремонт. Але ще до початку ремонтних робіт дуже важливо скрупульозно продумати всі деталі, щоб приміщення виглядало гармонійним і візуально привабливим, але залишалося максимально функціональним. Чорно-біла ванна - це справжнє втілення елегантності, яка тонко межує з екстравагантністю.

Переваги чорно-білої ванної кімнати

Чорно біла ванна має чимало практичних та дизайнерських переваг:

  • Вона є класикою дизайнерських ідей. Чорний та білий колір, які доповнюють та підкреслюють один одного, завжди будуть актуальними, незалежно від віянь моди.
  • Застосування пари контрастних кольорів відкриває багато можливостей для декору кімнати.
  • Стильна чорно-біла ванна кімната ніколи не набридне, виглядатиме сучасно та привабливо в будь-який час.
  • Правильне розміщення акцентів допоможе візуально розширити приміщення, а непомітні декоративні аксесуари будуть підкреслювати вдале стильове оформлення.

Ванна чорно біла - це універсальне оформлення, яке можна обіграти в класичному дизайні, а також у стилях модерну або хай-тек.

Збираючись оформити ванну в чорно-білих тонах, потрібно пам'ятати, що за таким приміщенням потрібно буде постійно доглядати. Як підтверджують відгуки, на предметах чорно-білого забарвлення сильно видно пил і крапельки води.

Хитрощі дизайну чорно-білої ванни

Якщо ви вирішили самостійно створити дизайн, важливо пам'ятати деякі особливості, завдяки яким ванна в чорно білому стилі буде гармонійною. Для початку потрібно визначитися, який колір переважатиме. У цьому питанні насамперед потрібно орієнтуватися на масштаби. Навіть у невеликій кімнатці можна правильно розставити акценти, зробивши її привабливою і навіть візуально більшою за розміром. Тут повинен домінувати білий колір, а чорний потрібно використовувати мінімально.

І навпаки, у ванній кімнаті великого розміру можна використовувати чорний колір у ролі головного. Він підкреслить стіни, а також стане чудовим тлом для декоративних деталей. Але важливо дотримуватися міри, щоб приміщення не набуло жалобного вигляду.

Також подумайте про те, що домінувати може не тільки однотонна плитка. Сучасні виробники пропонують багато доступних за вартістю варіантів з різноманітними візерунками, які гармонійно розбавлять контрастність чорного та білого кольору. Ще за допомогою візерунка можна створювати відмежовані зони у приміщенні.

Чорно-біла ванна: поговоримо про геометрію

Змінити геометрію ванної за допомогою плитки не дуже складно. Якщо говорити про покриття для підлоги, можна спиратися на наступні поради:

  1. Плитка може бути укладена на підлогу у класичному шаховому порядку, і це буде виграшне рішення. Також можна розташувати її діагонально, щоб розширити простір на підлозі.
  2. Непоганим варіантом для гармонійного поєднання чорного з білим є малюнок «килима». У цьому випадку можна зробити однотонну окантовку по периметру, потім візерунковий орнамент, а центральну частину викласти білою плиткою.
  3. Для зорового подовження приміщення можна оздобити протилежні стіни різними кольорами. А зробити кімнату вищою можна за допомогою контрастних смуг у дизайні стін. Така деталь також додасть приміщенню суворості та своєрідної виразності.
  4. Ванна кімната в чорно-білому кольорі стане вищою і світлішою, якщо залишити стелю білою. Її можна пофарбувати водостійкою фарбою – це недорого та просто. Також за бажання можна використовувати панелі ПВХ або зробити вибір на користь натяжної стелі.

Сантехніка та меблі для чорно-білої ванної кімнати

Чорно-білий дизайн ванної кімнати можна вигідно обіграти за допомогою правильно підібраної сантехніки. Якщо у приміщенні переважає чорний колір, унітаз, ванна та раковина мають бути білими, і навпаки. Іноді краще віддати перевагу сантехніці різного кольору, щоб уникнути навантаження інтер'єру приміщення лише одним білим або чорним. Деякі виробники пропонують увазі користувачів умивальники або ванни з цікавими абстрактними малюнками. Звичайно, такі вироби не можуть коштувати дешево, але вони чудово вписуються в дизайн, додаючи приміщенню родзинки. Але за наявності візерунків на стінах краще купити однотонну сантехніку.

Також при виборі сантехніки та меблів можна дотримуватись наступних рекомендацій:

  • Не варто встановлювати чорні вироби біля стіни, виконаної у такому кольорі. Через це ванна в чорно-білих тонах виглядатиме перевантаженою.
  • Подумайте над можливістю зонування. Зокрема, у місці встановлення ванної можна використовувати плитку з візерунком, якщо в інших місцях використана однотонна. Також із цією метою можна використовувати іншу схему укладання.
  • Підбираючи меблі, придивіться до глянцевих виробів. Завдяки ним дизайн чорно-білої ванни буде особливо привабливим, глянець ідеально поєднується з чорно-білою гамою.
  • Не поспішайте. Щоб ванна кімната була ідеальною, потрібно підібрати кожну деталь інтер'єру дуже скрупульозно.

Плитка та сантехніка для чорно-білої ванної кімнати

Щоб ванна кімната чорно-біла служила протягом тривалого часу, потрібно вибирати лише високоякісні матеріали для ремонту та віддавати перевагу сантехніці від перевірених виробників. Замовити все, що потрібно для стильних дизайнерських рішень, можна в інтернет-магазині Лео Кераміка. На сторінках сайту представлені позиції вітчизняних та зарубіжних брендів, якість яких перевірена часом. Ціни приємно тішать. Можлива доставка Україною, а також самовивіз.

Не знаєте, як обіграти цікаві ідеї та втілити їх у життя? Якщо вам потрібна чорно-біла ванна, дизайн можна довірити фахівцям Лео Кераміка. Розкажіть про всі свої побажання та ідеї та оформіть заявку на 3D-дизайн. Ми допоможемо втілити ваші мрії у життя.

facebook