logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Дизайн кутової кухні — поради та цікаві хитрощі

  • Дизайн кутової кухні — поради та цікаві хитрощі - Зображення

Кухні кутові вважаються одними з найбільш зручних і функціональних. Їхня форма, що нагадує літери «Г», забезпечує практичний розподіл корисних зон, що має велике значення при регулярному приготуванні їжі. Крім того, таке розташування створює відкритий простір, який легко поєднати з їдальнею або кімнатою. Сьогодні ми розповімо, як спроектувати сучасні кутові кухні, щоби використати весь їхній потенціал.

Організація роботи як запорука успіху

На кожну кухню поширюються однакові правила, завдяки яким можна підтримувати ергономіку та максимально використовувати простір. Організація побуту на кухні завжди має бути адаптована до моделі «зберігання — миття — приготування їжі». Для Г-подібних кухонь такий тип організації надзвичайно простий у реалізації. Холодильник слід розмістити на одному кінці стільниці, щоб утворити зону харчування із сусідньою шафою для їжі. Далі використовуємо частину стільниці як робочий простір для відкладання продуктів, що будуть використовуватися для приготування страв, а за нею — раковина, яка відокремлює основну робочу зону від варильної поверхні. Якщо мова йде про дизайн кутової кухні великої квадратури, то проектом можна передбачити встановлення ще однієї частини стільниці за раковиною. Вона буде призначена для гарячих каструль або готових страв.

ПОРАДА: Г-подібні кухонні меблі включають як горизонтальну, так і вертикальну організацію. Зручніше тримати речі, які відносно рідко використовуються на найвищому та найнижчому рівнях, а на рівні очей і талії кухонне приладдя, яке потрібне щодня.

Кухні кутові: ідеальні рішення вдалого проектування

Кут кухонної стільниці — це простір з обмеженою доступністю, який часто не використовується належним чином і просто «витрачається даремно». Достатньо вставити туди цікавий елемент у вигляді кутової полиці з кількома рівнями, і ми отримаємо не лише додатковий простір для зберігання, але і привабливий куточок. Цей варіант ідеально підходить для кухонь, де є досить велика робоча площа стільниці.

Один зі способів розумного використання кухонного куточка — розмістити тут мийку. Сьогодні на ринку представлено багато цікавих моделей кухонних мийок, розроблених спеціально для такого варіанту використання. Часто буває, що кутова частина стільниці є центром кухні, і тоді мийка в цьому місці є ідеальним рішенням. Для вашої зручності варто внести деякі зміни в конструкцію — кут шафи повинен бути закругленим, або його також можна скосити — щоб у вас був кращий доступ до мийки.

 

Переваги та недоліки кутових кухонь

Дизайн кухні кутової має свої сильні та слабкі сторони, які треба враховувати на етапі проектування. Це дає змогу уникнути найпоширеніших помилок і розчарувань.

Переваги Г-подібної кухні:

  1. Можливість ергономічного планування зон та використання так званого робочого трикутника.
  2. Естетичний та сучасний дизайн — кутова кухня ідеально вписується в різні сучасні дизайн-проекти.
  3. Можливість використання кутових шаф, які дуже місткі та функціональні.
  4. Це чудовий вибір для вузьких кухонь, де важко встановити дві лінії шаф одну навпроти одної.

Недоліки Г-подібних кухонь:

  1. Кутові шафи з висувними шухлядами, обертовими конструкціями тощо дорожчі за стандартні.

Отже, кутові кухні мають набагато більше переваг, ніж недоліків. Кухонні меблі у формі літери «Г» естетичні, зручні, можуть бути використані в різних стильових рішеннях.

   

   

Ідеї дизайну кутової кухні

  • Кухні кутові можна розширити кухонним островом, який буде використовуватись як стіл або як додатковий робочий простір. Ця схема надзвичайно практична.
  • Кутові кухні найчастіше на проектах відкриті, тому їх можна поєднувати з вітальнею або їдальнею. Якщо ви хочете, щоби цей перехід був плавним, варто встановити стіл біля вільного куточка, який візуально «закриє» простір і надасть нам додаткову робочу зону, якщо це необхідно.
  • У кутових меблях добре працюють різні верхні висоти та секції із шафами до стелі. Найчастіше це просторі шафи для зберігання. Також меблі є ергономічним простором для встановлення духовки, мікрохвильової печі або вбудованої кавомашини.
  • У цьому типі облаштування ви також можете спробувати встановити півострів або кухонний бар. Це елементи, які ідеально виконують функцію поділу кімнат відкритого простору, роблять дизайн кухні більш привабливим, але також розширюють робочу зону, а іноді також служать столом для швидкого харчування.
  • Кутові шафи мають бути обладнані внутрішніми механізмами, завдяки яким ми отримуємо легший доступ до їхнього вмісту та розмістимо в них більшу кількість необхідного кухонного приладдя.
   
   

Комфорт кутової кухні

Г-подібна кухня надзвичайно функціональна й комфортна. Побудова цієї форми полегшує створення справжнього робочого трикутника з холодильником, варильною поверхнею та мийкою, між якими є оптимальні відстані. Таке розташування також полегшує одночасне користування кухнею кількома людьми, що є безперечною перевагою й може визначити повсякденний комфорт для всіх мешканців. Тож, якщо ви перебуваєте на етапі проектування помешкання, варто розглянути дизайн кухні кутової.
facebook