logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Дизайн однокімнатної квартири — прості та функціональні рішення

  • Дизайн однокімнатної квартири — прості та функціональні рішення - Зображення

Маленькі інтер’єри — це виклик як для власників, так і для дизайнерів. Як правильно спроектувати дизайн однокімнатної квартири? Які матеріали, освітлення краще вибирати? Ми представляємо низку порад та ідей, які допоможуть вам створити квартиру вашої мрії на кількох десятках квадратних метрів.

Однокімнатна квартира-студія: дизайн, попит на який постійно росте

Зростання цін на нерухомість, а також зміна способу життя на більш свідомий і мінімалістичний означає, що, купуючи квартиру, ми все частіше вибираємо однокімнатні, які ще називають квартири-студії. Дизайн квартири однокімнатної — це справжня проблема, але при правильному плануванні простору та підборі якісних елементів оздоблення інтер’єру (наприклад, дверей) та меблів ми отримаємо функціональне та стильне місце, яке з радістю назвемо домом.

 

Як облаштувати квартиру-студію: найважливіші правила та хитрощі

Кожен, хто має навіть маленьку, але власну квартиру, може назвати себе щасливою людиною. Але часто ми не знаємо, як організувати простір, який буде функціональним та практичним. Як квартира-студія вмістить увесь наш світ? Найчастіше студія — це маленька кухня (або мінікухня в ніші), маленька ванна кімната та одна кімната. Як спланувати інтер’єр однокімнатної квартири, де мають бути всі інші необхідні функції?

Ось кілька дієвих порад:

  • Для того, щоби простір квартири був функціональним і виглядав сучасно, краще обмежити кількість меблів до необхідного мінімуму. Вибираючи меблі для квартири-студії, пам’ятайте, що вони мають мати прості й легкі форми.
  • Колір стін, оббивки меблів та штор можна витримати у світлих тонах. Але варто вибрати один більш сильний колір для інтер’єру квартири-студії, який додасть стилю всій квартирі. Контраст добре підходить, коли мова йде про дизайн однокімнатної квартири-студії.
  • З огляду на той факт, що в маленькій квартирі все одно потрібно багато місця для зберігання, треба задіювати кожен куточок при облаштуванні простору. Найкраще тут підійдуть меблі на замовлення. Завдяки їм вдасться скоротити кількість окремо стоячих меблів до мінімуму.
  • Дизайнери рекомендують використовувати глянцеве підлогове покриття. Це може бути ламінат чи керамічна плитка. Таке покриття відбиває світло (натуральне чи штучне) і в такий спосіб робить приміщення візуально просторішим.

Спосіб поділу інтер’єру (зонування)

Інколи дизайн однокімнатної квартири 40 кв.м нагадує складну загадку. Ми повинні пристосувати елементи інтер’єру один до одного, щоб у невеликому просторі було місце для всіх функціональних зон (спальні, кухні, офісу, вітальні, передпокою), і водночас ми не можемо розділити їх стінами. Для цього знадобиться чимало зусиль, але наступні рішення полегшать облаштування цих кількох десятків квадратних метрів:

  • кухню від кімнати відокремлюємо островом або барною стійкою;
  • передпокій від спальні дерев’яними або металевими стелажами, на які можна скласти книжки, поставити рамки з фото чи інші елементи декору;
  • зонувати простір допоможе й освітлення — використовуйте різні типи світильників над робочою зоною кухні та місцем для відпочинку;
  • ще один спосіб — використання різного типу підлогового покриття. Безперечно, для кухні найкращим рішенням є керамічна плитка чи керамограніт. А ось для вітальні можна використати ламінат чи паркетну дошку.

Освітлення та кольори

Дизайн однокімнатної квартири з балконом чи без нього зазвичай має одну особливість — невелика квадратура, на якій потрібно реалізувати практичний простір. Тож пам’ятаймо, що світлі кольори — як стін, так і меблів, підлогового покриття можуть візуально збільшити маленьку квартиру. Важливим є також питання вікон та освітлення при облаштуванні квартири-студії.

У світлій квартирі-студії ми можемо спробувати більш темні кольори в дизайні інтер’єру, у темній — краще не ризикувати з темними відтінками.

Сучасний дизайн однокімнатної квартири: який стиль обрати

Правильно організувати простір невеликої однокімнатної квартири можна в будь-якому актуальному сьогодні стилі. Важливо дотримуватися рекомендацій і тоді ідеї будуть реалізовані найкращим чином.

Наприклад, цікаво виглядатиме однокімнатна квартира студія, дизайн якої виконано в чорно-білих кольорах. Білий оптично збільшує й чудово відбиває світло, а чорні акценти додадуть кімнаті глибини. Цікава обробка поверхні, ергономічне управління простором та вдало підібрані аксесуари зроблять всю квартиру цілісною концепцією.

Монохромний мінімалістичний стиль — це ідеальна пропозиція для чоловіків або жінок, які цінують мінімалістичні рішення. Невелика квартира, оформлена монохроматично, надзвичайно елегантна. Виберіть колір глибокий і благородний, але не надто темний. Чорний візуально зменшить маленьку квартиру. Хітом 2021 року стане сірий, але також у відтінку сталі та синього.

 

facebook