logo-mobile-leoceramika

Дизайн стикування ламінату з плиткою

  • Дизайн стикування ламінату з плиткою - Зображення

Все частіше в сучасних квартирах та будинках можна побачити стик плитки і ламінату. Найчастіше одне покриття плавно переходить в інше, якщо кухня поєднана з вітальнею. Якщо коридор плавно переходить в зал, а дверей між ними немає. Якщо просто потрібно розділити одне приміщення на кілька зон.

Коротко про особливості обох видів покриття

Плитка вирізняється своєю вологостійкістю, довготривалістю експлуатації та забезпечує легке очищення від сторонніх забруднень. Але через те, що вона досить холодна, ходити босоніж по ній не зовсім комфортно, особливо якщо немає системи “тепла підлога”. Варто зауважити, що в місцях з надмірною вологістю збільшується ковзкість плитки. 

Ламінат повністю відрізняється. Він має приємну поверхню і для ходьби босоніж і у взутті. Ламінат теплий, пружний, не ковзкий, дуже схожий на справжнє дерево. Та є і мінуси, цей матеріал зовсім не вологостійкий і не терпить механічних пошкоджень, а в разі серйозних забруднень — важко піддається очищенню. Тим, хто не може визначитися, який матеріал вибрати, може підійти поєднання плитки і ламінату

Як з'єднати ламінат з плиткою: поширені способи

Комбінування плитки та ламінату — це чудове рішення, яке має гарні відгуки. Такий варіант переважно обирають для коридорів, кухонь і віталень, а інколи й для великих ванн. 

Є кілька способів зробити грамотне стикування двох різних підлогових покриттів. Переважно використовують лаконічні поріжки з металу, рідкої пробки, пластику, дерева або гуми.

Поріжки бувають:

  • прямі, які підходять для підлоги одного рівня;
  • перехідні, коли потрібно поєднати покриття з різною висотою. Саме перехідні найчастіше використовують для стику плитки та ламінату;
  • кутові, що підходять для стику покриттів, що підняті на висоту, наприклад сходів.

Крім порогів та молдингів, з'єднати ламінат з плиткою можна за допомогою:

  • спеціального непомітного кріплення, що не потребує наявності поріжка;
  • за допомогою будівельної піни і герметика;
  • із застосуванням коркового компенсатора.

Щоб стик між плиткою і ламінатом вийшов акуратним, а шов естетично привабливим і без проміжків, потрібно дотримуватися кількох рекомендацій:

  1. Купуйте профіль, який підходить за кольором до підлогового покриття.
  2. Враховуйте особливості матеріалу, та його схильність до розширення, щоб з часом шов не деформувався.
  3. Підбирайте матеріали до вирівнювання підлоги та її заливки бетоном, щоб правильно розрахувати висоти. 

Поєднання плитки і ламінату на кухні, чи в інших приміщеннях має виконуватись професіоналами, тоді все буде зроблено правильно.

Переваги та недоліки комбінованої підлоги

Комбінована підлога на кухні або в інших приміщеннях, має безліч переваг. Ось, які плюси можна виділити:

  • дає змогу зонувати простір;
  • візуально збільшує площу кімнати;
  • додає оригінальності інтер‘єру;
  • здатна підлаштовуватися під різні інтер'єрні стилі;
  • є зв‘язувальною ланкою між кімнатами;
  • продовжує термін користування долівкою і полегшує процедуру ремонту.

Перехід з плитки на ламінат створює ідеально рівну поверхню, тому вона матиме неперевершений вигляд.

Щодо недоліків, то це:

  • складність підбору матеріалів. Ламінат має досить вузьку палітру кольорів, а плитка до нього має підбиратися за товщиною і фактурою;
  • дизайн. Декорувати підлогу досить складно через підрахунок складових плитки, розміщення її згідно з візерунком. Якщо завчасно не подбати про дизайн, то на виході ви можете отримати асиметричне приміщення;
  • акуратний і довговічний стик ламінату з плиткою — це ще одна незручність. Важливо купити дійсно якісний матеріал, що необхідний для стикування. 

Далі потрібно майстерно обробити стик, та склеїти основні складові. Через часте прибирання існує ймовірність швидкого вимивання затирки, а з‘єднувальні конструкції часто вразливі до механічних подразнень.

Вибір матеріалів

Якщо в кімнаті підвищена вологість, то перевагу слід віддавати вологостійкому ламінату, при виготовленні якого використовуються спеціальні матеріали та технології. Завдяки цим особливостям покриттю не страшний контакт з водою.

Вибрана вами плитка повинна бути саме підлоговою. Вона відрізняється технологією виробництва і є набагато міцнішою за кахель. Доступні вінілові або ПВХ плитки. Альтернативою може бути плитка з керамограніту, яка формується та пресується під високим тиском. Вона екологічно чиста, довговічна, міцна та стійка до зносу. 

Для приміщень де є підвищена вологість краще вибрати матову плитку, або глянцеву зі спеціальним покриттям, яке не ковзає. 

Види комбінації або форма стику

Щоб комбінування різних матеріалів було гармонійним, перехід між плиткою і ламінатом варто продумувати до дрібниць і тільки після цього починати ремонт. Перехід плитка ламінат зазвичай використовується на межі коридору із суміжними кімнатами. Стик ламінату і плитки закривається спеціальним молдингом, завдяки якому підлога має монолітний вигляд. Вибір на користь поздовжнього чи поперечного укладання залежить від особливостей кімнати.

Можна поєднувати фактури прямими лініями. Якщо є бажання експериментувати, то останні можна виконати вигнутими (ламаними), чи зробити з поворотом при переході до інших кімнат. Ця робота є трохи складнішою, але при цьому відпадає необхідність використовувати додаткові килими.

Як підібрати кольори?

Комбінувати ламінат та плитку можна в будь-якому приміщенні й в різних стилях. Таке рішення однаково гармонійно впишеться як в Лофт, так і в сучасну класику або модерн. Щодо кольорів, то суворих правил практично немає. Ви можете вибрати абсолютно контрастні відтінки, наприклад ламінат темно-коричневого кольору та світло сіру плитку. Чи вибрати покриття у схожих тонах. Головне, щоб приміщення при цьому виглядало завершеним.

Ще більше ідей для дому шукайте в блозі Лео Кераміка. Також в інтернет-магазині можна замовити різноманітні товари та аксесуари для ремонту і облаштування домівки за доступними цінами. Наші консультанти допоможуть з вибором та проконсультують стосовно кожної одиниці продукції. Інформація на сайті стосовно вартості та характеристик товару — актуальна. Доставка продукції здійснюється по всій території України. 

facebook