logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Дизайн сучасної спальної кімнати: невимушений стиль для комфортного відпочинку

  • Дизайн сучасної спальної кімнати: невимушений стиль для комфортного відпочинку - Зображення

Спальня — це дуже важлива кімната, тому її дизайн потребує особливо пильної уваги. У цьому приміщенні ми відпочиваємо та набираємося сил, а комфортний та повноцінний відпочинок — це запорука гарного самопочуття. Оформляючи внутрішнє оздоблення такої кімнати потрібно в першу чергу оцінювати власні побажання, але почерпнути кілька вдалих ідей з останніх трендів також не буде зайвим. Спробуємо розібратися, якими повинні бути сучасні спальні кімнати.

Основи модного інтер'єру для спальної кімнати в 2021 році

Сучасний дизайн спальні 2021 року є воістину багатогранним. Для нього характерна відсутність всіляких заборон чи обмежень. Проте, в моді зараз панує мінімалізм, підкреслений природними матеріалами та пастельними тонами. Стилісти віддають перевагу компактним меблям, де заховано безліч різних систем зберігання. 

Для того щоб внести родзинку в стиль, дизайнери використовують незвичайні та оригінальні деталі при декорі та обробці. Але в будь-якому випадку сучасний ремонт спальні потребує стриманості. 

Щоб надати спокійному дизайну певний шарм, можна обладнати скульптурну стіну. Таке рішення стане відмінним акцентом в простому інтер'єрі сучасних спальних кімнат. 

Також серед модних в 2021 році дизайнерських рішень знаходиться:

  • класичний стиль; 
  • модерн; 
  • лофт; 
  • хай тек; 
  • прованс. 

Чорно-біле оформлення: синтез моди та стилю 

Одним з яскравих трендів 2021 року в дизайні сучасної спальні є чорно-біле оформлення. Подібна колірна гама стане відмінним варіантом для цієї кімнати, вона допоможе максимально розслабитися, відпочити після виснажливого трудового дня та нудних домашніх турбот. 

При дизайні такої сучасної спальні варто вибирати темні предмети меблів. Підлогове покриття можна зробити на пару тонів світліше. Чудовою знахідкою стане сірий ламінат або паркетна дошка, підлога може бути глянцевою або матовою.

Основна помилка при оформленні інтер'єру спальні в сучасному стилі полягає в придбанні меблів різного відтінку. Навіть якщо комод і тумби будуть відрізнятися хоча б на півтону, загальне враження буде зіпсовано, про що говорять численні відгуки. 

Щоб надати спальні сучасної легкості, варто використовувати різні м'які матеріали. Так, відмінним варіантом буде ліжко, яка обшите текстилем темних тонів. 

М'яке узголів'я ліжка: останній тренд 2021 року

Буквально недавно дизайнери активно фантазували та облаштовували в спальних багаті декоровані узголів'я. В 2021 році фокус змістився ближче до мінімалізму, проте аскетичним його все-таки не назвеш. Один з основних трендів року — м'яке узголів'я, що плавно переходить у настінну панель. 

Такі деталі інтер'єру не виділяються яскравою плямою, дизайнери не застосовують принти та насичені соковиті кольори. Обіграти можна напрямок панелей - горизонтальні відмінно розширюють вузькі стіни, а вертикальні - додають візуальної висоти стелі та простору.

Непоганою альтернативою м'яким панелям стануть дерев'яні вироби. Вони відмінно підходять алергікам та людям, які не надто люблять регулярне прибирання.

Дерево в акцентах: комфорт у близькості до природи

При оформленні кухні та передпокою зараз дуже часто застосовують камінь. У спальні ж перевагу віддають дерев'яним деталям. Такі фрагменти інтер'єру мають теплу фактуру та виглядають в кімнаті для відпочинку особливо доречно. 

Говорячи про дерев'яні акценти, дизайнери найчастіше мають на увазі:

  • корпусні меблі (шафки, тумбочки, фактурні крісла); 
  • узголів'я ліжка; 
  • допоміжні деталі (навісні світильники та ін.). 

При оформленні дерев'яного узголів'я можна зробити акцент на геометричних формах - великих панно або декорованих панелях. 

Освітлення кімнати: простір та комфорт

Для забезпечення гарного освітлення, можна монтувати дворівневі натяжні стелі з функцією внутрішнього підсвічування. Близько ліжок відмінно виглядають бра, а при наявності вільного місця — торшери.

При оформленні спальні не можна забувати про важливе правило: світло не повинне зліпити очі та викликати роздратування. 

Текстиль та подушечки для декору 

Такий тренд в оформленні спальні не можна назвати абсолютно новим. Дизайнери активно використовують текстильні вироби та чохли для декоративних подушок вже не перший рік. Однак така популярна тенденція зберігає актуальність. 

Основне правило при оздобленні сучасної спальні — не варто обмежуватися лише одним пледом. Спробуйте замовити кілька виробів з різних тканин, які будуть відмінно поєднуватися між собою. Шерсть чудово гармоніює з бавовною, а оксамит можна комбінувати з атласом. Фіранки з льону добре відтінити м'якими в'язаними виробами. 

Де купити матеріали для дизайну спальні? 

Інтернет-магазин LeoCeramica пропонує широкий вибір будівельних матеріалів для оформлення спальні в різному стилі. В асортименті нашого магазину: 

  • підлогові покриття різної вартості; 
  • будівельні суміші; 
  • матеріали для оздоблення стін; 
  • освітлювальні прилади; 
  • двері та ін. 

Леокераміка пропонує купити якісні матеріали для ремонту на будь-який смак за адекватною ціною. Гарантуємо зручну та швидку доставку. Можливий також самовивіз. 

facebook