logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Дизайн ванної кімнати з душовою кабіною: важливі нюанси, на які не всі звертають увагу

  • Дизайн ванної кімнати з душовою кабіною: важливі нюанси, на які не всі звертають увагу - Зображення

Використання душової кабіни — хороший спосіб облаштувати ванну кімнату в багатоквартирному будинку, а також в будинку на одну сім’ю. Завдяки різноманітним моделям кабін ми можемо оформити інтер’єр в будь-якому стилі. Як створити зручний та актуальний дизайн ванної кімнати з душовою кабіною? Як цікаво і водночас функціонально інтегрувати душову у простір ванної кімнати? На ці питання ви отримаєте відповіді з нашої статті.

Ванна кімната з душовою кабіною: переваги

Переваги душових кабін не можна заперечувати, навіть, якщо ви є прихильниками іншого рішення — ванни. Душова кабіна, яка добре підходить до інтер’єру, може стати не тільки функціональним, але і естетичним елементом аранжування. Переваги:

  • Завдяки душовій кабіні ми можемо облаштувати інтер’єр відповідно до наявних умов, оптично збільшити його простір або полегшити прибирання.
  • Правильно підібране рішення забезпечить комфорт використання людьми похилого віку або дітьми, а також дасть можливість відпочити після важкого робочого дня. Все, що вам потрібно зробити, це визначити свої потреби, і тоді ванна кімната (дизайн з душовою кабіною) стане улюбленим місцем в домі.
  • До переваг душових кабін також можна віднести їхню універсальність — вони добре працюють у невеликих приміщеннях (де вони часто є єдиним можливим та зручним рішенням), а також у великих ванних кімнатах як доповнення.

То як створити дизайн ванни з душовою кабіною? Почнемо з більш популярних рішень.

Душова кабіна
 
Душова кабіна в ванній кімнаті
 
Душова кабіна в інтер'єрі ванної кімнати


Дизайн маленької ванни з душовою кабіною

Маленька ванна кімната — це виклик — перед тим, як розпочати ремонтні роботи та облаштування, нам часто доводиться ретельно продумувати компонування та підбір конкретного обладнання і сантехніки. Це також стосуватиметься душової кабіни — не кожна модель може бути використана в інтер’єрі з обмеженим простором. Як діяти в такій ситуації?

Цікаві дизайнерські рішення:

1. Душова кабіна без піддону — ідеальне рішення для маленького інтер’єру. Чому?
  • Насамперед відсутність піддону означає, що простір кабіни не є чітко відокремленим від усього простору. Його розділяють лише скляні перегородки та двері, дизайн ванної кімнати з душовою кабіною цього типу набуває легкості, і не є перенавантаженим. Найважливішим питанням у цьому випадку є правильне встановлення відповідного стоку, що найчастіше вимагатиме допомоги фахівця та оплати його послуг.
  • Завдяки такому рішенню власники маленьких ванних кімнат не обмежені стандартними розмірами готових душових кабін — вони також можуть відмовитися від традиційних дверей і використовувати душову кабіну, відокремлену від решти ванної кімнати лише стіною. Крім того, кабіни без піддону легше підтримувати в чистоті, що ви неодмінно оціните під час регулярного прибирання. Однак треба пам’ятати, що повітря в салоні без дверей буде прохолоднішим, що може становити дискомфорт для деяких користувачів.

2. Напівкругла душова кабіна стане хорошим вибором для маленької ванної кімнати завдяки тому, що при пересуванні інтер’єром ви не вдаритеся об краї, що виступають. Якщо ви хочете придбати готову душову кабіну з піддоном, варто вибрати кутову модель такої форми.

3. Розробляючи дизайн маленької ванної кімнати з душовою кабіною, варто відмовитися від розпашних дверей на користь розсувних.

Душова в світлій ванній
 
Душова кабіна у ванній кімнаті


Нюанси облаштування ванної кімнати з душовою кабіною

Як традиційна душова кабіна, так і вбудована можуть стати цікавими елементами облаштування ванної кімнати. Однак їхню наявність та розташування слід враховувати перед початком ремонту або внутрішньої обробки.

Одне з цікавих рішень — обробка стін всередині кабіни плиткою іншого формату, ніж в решті інтер’єру. Це може бути, наприклад, плитка, яка імітує деревину або барвиста мозаїка. Таке рішення найкраще виглядає у більшій ванній кімнаті та у кабінах із прозорим склом. Темніша або світліша плитка на стінах всередині кабіни, вирізняє її, стаючи привабливою деталлю.

Проте, якщо ми говоримо про дизайн душової кімнати у невеликому приміщенні, то від такого рішення варто відмовитись. Краще використовувати плитку для обробки стін всередині кабіни ту ж, що і у всій ванній кімнаті. Однорідна (бажано світла) плитка не спричинить оптичного поділу простору на ще менші зони, але дозволить візуально збільшити його. Ефект буде ще кращим, якщо в салоні не буде піддону для душу — у такий спосіб наш інтер’єр придбає справді мінімалістичний, сучасний характер.

Ванна кімната з душовою
 
Сучасна ванна кімната з душовою

Не забувайте і про змішувачі. Вони також впливають на загальний дизайн душової кімнати. Що ви можете вибрати? Є багато можливостей. Найекономніший варіант — звичайний ручний душ. Якщо ви шукаєте більш цікаві варіанти, слід вибрати тропічний душ, який має більший діапазон. Для любителів тривалих душів із розслабляючим ефектом рекомендуються душові панелі, які також пропонують функцію гідромасажу.

Отже, ви змогли переконатись, що з правильним вибором вдасться створити цікавий та зручний дизайн маленької ванної кімнати з душовою кабіною. У каталозі «Лео Кераміка» представлені найрізноманітніші моделі на будь-який бюджет. Асортимент вражає. У нас ви точно знайдете те, про що давно мріяли.
facebook