logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo

Дизайн ванної кімнати з вікном

  • Дизайн ванної кімнати з вікном - Зображення

Приміщення ванної є найзатишнішою кімнатою у квартирі чи приватному будинку. Наш день починається та закінчується з неї, тут ми щодня виконуємо певні гігієнічні ритуали. У ванній кімнаті можна насолодитися теплою водою, розслабитися та релаксувати. Як показує досвід, у квартирах ванна кімната з вікном, яке виходить на вулицю – це велика розкіш, але якщо воно є, то це дійсно круто. Правильний дизайн ванної кімнати з вікном дозволить перетворити її на справжню SPA-зону з оригінальним та максимально комфортним інтер’єром.

Переваги та недоліки вікна у ванній

Будь-яке вікно у ванній має загальні переваги:


  1. Додаткова вентиляція. Через збільшений рівень вологи у ванній кімнаті необхідна покращена вентиляція. Звісно віконний отвір повноцінно не замінить її, але стане ефективним рішенням для усунення проблеми з накопиченням вологи. В разі наявності вікна монтаж складних вентиляційних конструкцій не потрібен, що значно економить кошти.

  2. Додаткове джерело світла. Вікно в ванній кімнаті є додатковим джерелом світла, завдяки якому збільшується освітленість в приміщенні. У світлий час доби приймати водні та гігієнічні процедури можна не вмикаючи світло, а це значно заощаджує електроенергію, а відповідно і фінанси. Крім цього приймати ванну набагато приємніше при природному освітленні ніж штучному.

  3. Збільшення корисного простору. Особливе місце в ванній кімнаті з вікном займає підвіконня. Його можна використовувати як поличку для розміщення корисних дрібниць, декоративних елементів, квітів тощо. Оформлення віконного отвору допоможе створити яскравий та унікальний стиль дизайну.

  4. Візуальне збільшення простору кімнати. Вікна в будь-якому приміщенні візуально збільшують простір, а це достатньо  важливий момент для ванних кімнат, які зазвичай мають невелику площу.

  5. Естетична насолода. Завжди приємніше приймати водні процедури насолоджуючись співом пташок або іншими звуками природи ніж в тиші. Якщо приміщення має достатньо велике вікно, то приймаючи ванну, можна релаксувати не тільки під звуки природи, а й розглядати прекрасний вигляд (хмаринки, дерева, міські пейзажі).


До відносних недоліків вікна в ванній можна віднести:


  1. Прозорість. Вікно у ванну кімнату може створювати серйозний дискомфорт під час купання чи інших процедур. Але уникнути даної проблеми можна за допомогою встановлення ролетів, жалюзей, тонованих плівок або непрозорого скла.

  2. Додаткове джерело холоду та протягів. Для усунення даної проблеми достатньо встановити потрійний склопакет, а під віконним отвором — радіатор.

  3. Підвіконня та укоси можуть бути зіпсовані через потрапляння на них води.


Якщо стіни оздобити плиткою, то дана проблема швидко вирішиться.

Варіанти оформлення вікна

Вікно у ванній кімнаті може бути будь-якої форми та розміру. Його оформлення залежить від побажань та смаку власника. Для вікна, яке виходить на вулицю, дизайнери радять кілька варіантів його функціонального декорування:


  1. Жалюзі. Можуть бути виконані з будь-якого водовідштовхувального матеріалу (метал, бамбук, пластик, тканина).

  2. Рулонні штори. Легко монтуються та є зручними в експлуатації.

  3. Тканинні штори. Перевагу віддають матеріалам, які просочені спеціальною вологовідштовхуючою речовиною.

  4. Дерев’яні віконниці. Зберігають вентиляцію, запобігають проникненню прямих сонячних променів та створюють відчуття захищеності. 


Майте на увазі, що дерево також потребує обробки водовідштовхуючим засобом.

Ванна кімната з вікном дизайн: з чого почати

Перш ніж розпочати ремонт у ванній кімнаті з вікном потрібно продумати все до дрібниць, а саме: освітлення, розташування сантехніки та меблів, декорування вікна.


  • стиль. Насправді дизайн ванни з вікном може бути виконаний у будь-якому стилі від сучасного, скандинавського до сільського. Головне, щоб все гармонійно виглядало та було зручним у використанні;

  • освітлення санвузла. Елементи освітлення та живлення повинні бути розташовані трохи далі від кранів з водою, ванни або душу, бо це є небезпечно для життя;

  • вибір й розташування сантехніки та меблів. При виборі місця для сантехніки та необхідних меблів рекомендується проконсультуватися зі спеціалістами, бо від цього залежить не лише безпека та зручність, а й естетичний вигляд кімнати;

  • декорування скла. Оформлення вікна в ванній кімнаті залежить від його розмірів, висоти розташування та місця розташування. 


Вікно може бути панорамним або малим, квадратним або круглим, виходити на вулицю, кухню або в туалет. В залежності від цього застосовують різні способи декорування.

Дизайн ванної кімнати з вікном та розташування сантехніки

Від правильного вибору місця розташування сантехніки у ванній кімнаті з вікном залежить її функціональність, ергономічність та естетичність.


Деякі поради спеціалістів щодо розташування сантехніки у ванній кімнаті з вікном:


  1. Намагайтеся не розташовувати душову кабіну або ванну безпосередньо біля вікна, якщо дозволяє площа приміщення. Як би щільно не закривалося вікно, але воно залишається можливим джерелом протягу. Крім цього, до вікна повинен бути доступ задля здійснення догляду за ним. 

  2. Біля вікна, наприклад, можна розмістити дзеркало та умивальник, щоб при митті рук або чищенні зубів насолоджуватися пейзажем або погодою за вікном. 

  3. Підбирайте геометричну форму сантехніки подібну до форми вікна. Таким чином інтер’єр ванної кімнати буде виглядати гармонійно.


Ознайомитися з ще більшою кількістю цікавих ідей та порад можна в блозі інтернет-магазину Лео Кераміка. На нашому сайті завжди представлений широкий асортимент товарів для виконання якісного ремонту та затишного оформлення домівки. В описі до кожного виду продукції вказані її характеристики, ціна та відгуки. Купити товар можна кількома способами: зателефонувати за вказаним на сайті номером телефону або оформити замовлення через кабінет покупця. Зателефонувавши, ви можете не лише замовити необхідну річ, а й отримати якісну консультацію, уточнити вартість та дізнатися про способи доставки.

facebook