logo-mobile-leoceramika

Дизайн великої ванної: цікаві ідеї

  • Дизайн великої ванної: цікаві ідеї - Зображення

Ванна кімната є у кожного, от тільки в когось це максимально компактне приміщення, тоді як в просторих приватних будинках, а інколи й у сучасних квартирах площа ванної кімнати перевищує 10м2 і більше. Дизайн великої ванної кімнати — завдання дуже непросте. Важливо грамотно використати весь наявний простір, і при цьому зробити приміщення стильним, красивим, функціональним та практичним. Яке планування вибрати для ванної, якому стилю надати перевагу, які види сантехніки можна поєднати? Давайте розбиратися.

Варіанти планування великої ванної кімнати

Санвузли площею від 6 м2 часто облаштовують і ванною і душовою кабіною одночасно. Це досить зручно. Загалом, є декілька варіантів планування просторого приміщення:

  • варіант №1. Підходить для кімнат площею понад 6 м2. Може вміщати з однієї сторони одночасно ванну та душову кабіну розташовані один навпроти одного. А під протилежною стіною два ординарних або один подвійний умивальник. Збоку біля умивальників можна встановити невеликий унітаз (якщо санвузол з’єднаний);
  • варіант №2. Підходить для ванни площею 8м2 і більше. Уявімо, що у кімнаті є вікно. В такому випадку дизайн великої ванної кімнати з вікном передбачає розташування купальні одразу ж біля нього. Це у випадку, якщо вікно навпроти дверей. Далі під однією стіною, тією що справа від ванної, розташовуємо умивальник, дзеркало, можна додаткові шафи. А з лівого боку додаємо унітаз та душ;
  • варіант №3. Для надзвичайно просторих ванн, площею понад 10 м2, можна увімкнути фантазію та творити все, що завгодно. Можна й зовсім поділити приміщення на дві зони, розділивши його перегородкою. Перегородки у великих ваннах не лише практичне рішення, а й естетичне. Це може бути скляна матова “ширма”, або бамбукова. Можна оформити гостьову зону з туалетом та умивальником, і основну де буде ванна, душ і всі інші необхідні меблі. Дуже цікаво виглядає ванна розташована по центру кімнати на ніжках, або на подіумі до якого ведуть невеликі сходи.

Дизайн великої ванної кімнати з душовою кабіною часто передбачає, що кабіна в даному випадку це головний елемент. Переважно це просторий тропічний душ зі скляними стінками без піддону. Ванна в таких санвузлах невелика і розташована здебільшого біля стіни. Частенько її ставлять, щоб купати дітей.

Дизайн великої ванної: який стиль вибрати?

Красива велика ванна кімната може бути виконана абсолютно у будь-якому стилі. Хоч класика, хоч арт-деко. Проте все ж, сьогодні виділяють кілька інтер’єрних рішень, які дизайнери пропонують найчастіше. В першу чергу це мінімалізм та сучасний стиль в якому поєднується кілька правил:

  1. Мінімум меблів, всі шафки з глухими дверцятами. Вбудовані системи, та мінімум декору. Якщо й залишаєте приміром зубну пасту, шампунь і рідке мило на видному місці, то позбавтеся від пістрявих магазинних пляшок. Купіть спеціальні ємності у відтінках, які пасуватимуть до загальної обстановки.
  2. Цікаві фактури. Інтер'єр великої ванної вже давно не складається з однієї лише плитки вкладеної на стінах та підлозі. Стіни можна частково оздобити каменем (або ж керамогранітною плиткою, яка імітує камінь) чи дерев’яними панелями, спеціальними шпалерами чи фарбою. Особливо виграшно дерев’яна стіна виглядає біля дзеркала. Однак не перестарайтесь з фактурами. Допускається поєднання двох, максимум трьох різних покриттів.
  3. Натуральні кольори. Все залежить від смакових уподобань господаря. Останнім часом можна спостерігати дві крайнощі: ванна практично повністю стерильно білого кольору, з плиткою, яка нагадує мармур та подекуди сірими елементами декору. Або ж навпаки, темне приміщення, де переважає темно-сірий навіть чорний, і всі відтінки коричневого/пісочного/бежевого. Актуальними є природні тони, тобто бежевий, коричневий, зелений, сірий, інколи блакитний
  4. Технологічність. Сенсорні змішувачі, душ з різноманітними налаштуваннями, та всілякі розумні системи. Якщо вже й робите ремонт великої ванної кімнати — в ній має все бути сучасним.
  5. Світло. Це окрема тема. На ньому більшість дизайнерів роблять головний акцент. Окрім головного світла, окремо підсвічують дзеркала (інколи по периметру стрічками або по боках з допомогою бра), душову/ванну, і навіть меблі (за допомогою стрічок).
  6. Щодо раковини, то популярною є модель у вигляді одного великого каменю. Або ж умивальники, поверхня яких нагадує граніт чи мармур, а ще накладні моделі.

Цікаві ідеї для великої ванної кімнати не закінчують й на таких деталях, як крани, рушникосушки, чи ручки на меблях. Все частіше вони чорного кольору з матовим покриттям.

Типи оздоблювальних матеріалів

Будь-які матеріали, що використовуються у ванній мають бути вологостійкими, міцними, зносостійкими, легкими в догляді та антисептичними чи то гігієнічними (не схильними до появи грибку).

  1. Для стін підходять: керамічна плитка різного виду (керамограніт, мозаїка тощо). Вологостійкі шпалери, спеціальна фарба, спеціальні панелі, які виглядають наче дерево.
  2. Для підлоги: плитка — найпопулярніший варіант. Рідше натуральний камінь через його високу вартість. Ще рідше лінолеум або ламінат. Вони можуть не витримати сильного затоплення.
  3. Для стелі: обробка фарбою, натяжні або підвісні стелі чи, наприклад, дзеркальна плитка, яка виглядає дуже стильно і візуально збільшує простір.

Ванна кімната велика дизайн якої можна продумувати на власний смак, запросто може поєднувати в собі одразу кілька типів матеріалів. Головне грамотно їх підібрати.

Вибір сантехніки для великої ванни

Для просторого приміщення можна купити всі можливі види сантехнічного обладнання для різних гігієнічних процедур. Серед головних: ванна або джакузі, душ, умивальник, раковина, унітаз та біде або гігієнічний душ. Для великих ванн часто купують ще пісуари, додаткові комоди для різноманітного приладдя чи рушників або стелажі тощо.

Якщо у вас велика ванна кімната дизайн якої вже продуманий, облицювальні матеріали та сантехніку рекомендуємо замовляти у інтернет-магазині Лео Кераміка. Ми співпрацюємо з кращими брендами, які мають відмінні відгуки та репутацію. У нас величезний асортимент товарів, у широкому ціновому діапазоні. Замовити продукцію можна з доставкою у будь-яке місто України.



facebook