logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Дизайн вітальні з каміном: кращі ідеї для інтер'єру

  • Дизайн вітальні з каміном: кращі ідеї для інтер'єру - Зображення

Вітальня з каміном є справжньою мрією для багатьох людей. Але далеко не кожна людина вирішується на таке дизайнерське рішення. Хоча каміни відмінно вписуються в інтер'єр такої кімнати, додаючи їй розкоші та затишку. Це стосується і класичних вогнищ з палаючим живим вогнем, і більш сучасних моделей, що імітують полум'я. Спробуємо розглянути різні варіанти дизайну вітальні з каміном. 

Які види камінів існують? 

Для планування інтер'єру вітальні з каміном потрібно в першу чергу розібратися, які види камінів існують на даний момент: 

  • Дров'яний камін. Це теплий, класичний та затишний варіант. Він відмінно опалює кімнату, додає їй освітлення та романтичності. Його установка проводиться лише в кімнати з площею не менше 20 м2 з досить високими стелями. Кладку та установку можуть виконати лише фахівці вузького профілю. Дерев'яний камін може встановлюватися лише в приватних будинках. 
  • Газовий камін. Основна відмінність такої конструкції від дров'яного каміна полягає в необхідності підведення газової труби. 
  • Електрокамін. Цей пристрій можна купити і жителям заміських будинків, і власникам звичайних квартир. Є абсолютно безпечним, простим в експлуатації та техобслуговуванні. Вагомі переваги — відсутність золи і кіптяви. 
  • Біокамін. Це популярний сучасний камін, який працює на біоетанолі — екологічно чистій та безпечній для здоров’я речовині. Біокамін дозволяє милуватися чарівними язичками полум'я. Дуже добре підходить для дизайну вітальні з кутовим каміном. А при бажанні його можна розмістити навіть посередині кімнати, як показують відгуки — він виглядає просто неймовірно.  
  • Фальшкамін. На відміну від попередніх варіантів не гріє, так як є лише декоративним. Нерідко використовується в вітальнях квартир, як частина декору та освітлювальної системи. Основний плюс — низька вартість.

Вже попередній аналіз наявних варіантів допомагає визначитися з вибором. У приватному будинку можна встановити будь-яку вподобану модель, а в квартирі доведеться обмежитися електричним каміном або біокаміном. 

Дизайн вітальні з каміном 

Якщо у вашому будинку запланована вітальня з каміном, дизайн цього приміщення повинен вигідно відтінювати камін. Лише в цьому випадку він зможе додати інтер'єру особливого шарму та виглядати органічно. Існує чимало стилів камінів, тому кожен може підібрати той варіант, який буде ідеальним саме для нього. Спробуємо розібратися, яким може бути дизайн вітальні з каміном в будинку: 

  • Класика. У цій ситуації краще віддати перевагу каміну без додаткового декору і прикрас, а над ним розмістити картину або лампу. Можливий стриманий дизайн або навпаки розкішний. Фасад каміна при цьому повинен бути кам'яним або дерев'яним. Проектуючи дизайн вітальні з каміном класика, віддайте перевагу нейтральній колірній гамі та чітким завершеним лініям. 
  • Мінімалізм. При використанні такого напрямку біля каміна повинен бути відсутнім усілякий декор, в кімнаті не повинно бути зайвих деталей, основна ідея — максимум вільного простору та відкриті стіни. Чудовою ідеєю будуть бетонні або металеві доповнення. 
  • Кантрі. В цьому випадку простір навколо каміна варто зробити кам'яним або дерев'яним. Для обробки можна використовувати як натуральні матеріали, так і штучні. Приміщення повинне бути достатньо великим за площею, а в оформленні варто використовувати сільські мотиви. 
  • Модерн. Щоб оформити дизайн вітальні в такому стилі, варто віддати перевагу невеликому каміну. Він може відмінно вписатися навіть в невелику квадратну кімнату або квартиру-студію. Додайте інтер'єру контрасту, використовуйте скло та дзеркала.

Розташування меблів 

Дизайн вітальні з каміном в будинку передбачає гармонійну розстановку меблів. При цьому важливо розмістити предмети інтер'єру так, щоб камін залишився головною деталлю приміщення, центральною частиною композиції. Існує кілька варіантів розташування меблів: 

  • Паралельний. В цьому випадку парні предмети інтер'єру знаходяться симетрично — з різних сторін каміна. Цю ідею можна цікаво обіграти.
  • Г-подібний. Меблі розташовуються під кутом, при цьому довга сторона кута ставиться збоку каміна, а коротша — під прямим кутом до довгої. 
  • П-подібний. В цьому випадку елементи меблів розташовуються літерою «П». Центральна частину обстановки — це камін, а навпроти нього краще розташувати низький столик. 

Якщо ви любите збиратися біля вогню для приємного проведення часу, варто створити затишний куточок: розставте крісла та дивани один навпроти одного, а в центральній частині розмістіть столик для напоїв. Безпосередньо біля каміна можна симетрично встановити дві однакові тумбочки або акуратні етажерки. 

Пам'ятайте, що телевізор виглядає в кімнаті з каміном не найкращим чином. Вільне місце над ним варто облагородити картиною або дзеркалом, а в стилі мінімалізм — і зовсім залишити без змін. 

Інтернет-магазин LeoCeramika прийде на допомогу при оформленні вітальні з каміном. На нашому сайті можна замовити все, що потрібно для ремонту — будівельні суміші, покриття для підлоги, матеріали для оздоблення стін та оформлення освітлення. Ми пропонуємо тільки високоякісну продукцію за адекватною ціною. Гарантуємо швидку та зручну доставку. 

facebook