logo-mobile-leoceramika

Для чого потрібен гігієнічний душ

  • Для чого потрібен гігієнічний душ - Зображення

Далеко не в кожній квартирі є біде. Найчастіше це зумовлено браком вільного місця – ванні кімнати надто малі, щоб розмістити в них ще один предмет. У таких випадках, як альтернативу встановлюють гігієнічний душ. Серед великого розмаїття на ринку можна обрати якісний та стильний виріб. Спробуємо розібратися, що представляє собою гігієнічний душ як користуватися та де краще встановити.

Що таке гігієнічний душ: коротко про головне

Душ виглядає як лійка невеликого діаметру, на рукоятці якої є запірний клапан. Шланг виробу достатньо довгий для комфортного використання. Зазвичай цей параметр може досягати двох чи трьох метрів.

Як виглядає та з чого складається пристрій, ми розглянули. Наступне, що цікавить споживача – навіщо потрібен гігієнічний душ. Цей предмет зазвичай використовується для підмивання – в цілях гігієни. Крім цього, гігієнічний душ використання можливе у побуті. За його участю можна наповнювати різні ємності з водою. Це дозволяє не підіймати зайвий раз важкі відра з-під змішувача ванни чи умивальника. Душ забезпечує доступ до предметів, які слід помити, наприклад унітазу чи котячого лотка.

Оптимальне розташування гігієнічного душу

Чи потрібен гігієнічний душ, кожен вирішує для себе особисто. Але якщо зроблено вибір на користь позитивного варіанту, то тоді слід знати, де та як краще встановити цей пристрій.

Монтаж гігієнічного душу можливий у двох варіантах:

  1. У виробу є свій змішувач, який закріплюється неподалік унітазу на стіні в туалеті. В такому разі шланг може бути невеликим. Про точне значення цього параметру краще поцікавитися до купівлі.
  2. Душ приєднується до змішувача, який вже є у ванній. При таких умовах шланг має бути достатньої довжини. Важливо впевнитися, що у водопровідній системі присутній зворотній клапан.

Встановлення гігієнічного душу – процес нескладний і майже нічим не відрізняється від звичної заміни змішувача. Кріплення для насадки розміщується на висоті від 80 до 85 см або нижче в залежності від ситуації.

Як правило, пристрій встановлюється за унітазом – на поверхні коробу з гіпсокартону або на кришці бачка. Коли вказані варіанти реалізувати неможливо, то можна закріпити гігієнічний душ на стіну чи самостійну підлогову стійку для тримання лійки. Важливе правило – кріплення для зручності має бути не далі, ніж на відстані витягнутої руки.

Як вибрати гігієнічний душ

Якщо при вирішенні питання – гігієнічний душ або біде що краще – вибір зроблено на користь першого варіанту, то наступний крок – безпосередня купівля. Вибрати змішувач необхідно з урахування можливостей приміщення та власних уподобань. Зручним варіантом є змішувач для умивальника, до складу якого входить гігієнічний душ та настінний тримач. Такий виріб вдало впишеться у будь-який простір, куди розмістити повноцінне біде не вдасться.

В цілому під час вибору варто враховувати наступні моменти:

  • конструкція гігієнічного душу;
  • варіанти монтажу пристрою – настінний, вбудований, інтегрований;
  • тип змішувача – одноважільний, термостатичний;
  • матеріал виготовлення.

Гігієнічний душ з одноважільним змішувачем відомий багатьом традиційним джойстиком. Температура та натиск води задається його поворотом та підняттям. Можливе керування однієї рукою. Але є один нюанс – такий змішувач чутливий до якості води. Через це у системі водопостачання має бути фільтруючий механізм.

Зручним та сучасним є термостатичний змішувач. На ньому температура води задається заздалегідь. Користувачу знадобиться коригувати тільки натиск води. Термостат самостійно регулює співвідношення гарячої та холодної води, щоб задовольнити встановлені вимоги. Ще одна перевага такого змішувача – стильний та витончений дизайн.

Гігієнічний душ як користуватися – ключові моменти

Через сучасність та порівняльну новизну такого виробу є сенс розібратися в особливостях його застосування. Ця покрокова інструкція містить все необхідне, що треба знати про гігієнічний душ як користуватися, щоб служив довго та не ламався.

  1. Налаштувати та увімкнути змішувач. При подачі води з унітазу слід відкрити клапан під бачком. Якщо система приєднана до умивальника, треба увімкнути його кран.
  2. Витягнути насадку зі спеціального кріплення та впевнитися у правильному напрямку водяного потоку.
  3. Вибрати зручне положення лійки, спрямоване на область, яку треба помити. Напрямок води має бути таким, щоб вода стікала в унітаз.
  4. Натиснути на важіль для відкриття подачі води. Для зручного використання краще відкривати змішувач не в повній мірі.
  5. Вимкнути змішувач після завершення процедур та перекрити воду.
  6. Злити залишок води з трубки. Для цього треба направити лійку в унітаз, натиснути на важіль увімкнення та дочекатися, поки вода зійде.

Розібравшись, як користуватися гігієнічним душем, варто знати і про плюси цього пристрою. А їх немало:

  • стильний дизайн, поєднаний з високою функціональністю;
  • простий монтаж та експлуатація;
  • компактний та ергономічний розмір;
  • якісні матеріали;
  • економна ціна у порівняння з біде.

Завдяки гігієнічному душу користуватися туалетом набагато приємніше. З експлуатацією пристрою впорається навіть дитина. Такий виріб дозволяє дотримуватися гігієни після туалетних процедур.

Ще більше корисних ідей та порад у блозі Лео Кераміка

Тепер вам відомо, як правильно користуватися гігієнічним душем, як його встановлювати та де розміщувати. З таким доповненням ваша ванна чи туалет стануть більш функціональними, зручними та сучасними. Ще більше корисних та цікавих ідей з облаштування оселі знайдете у блозі Лео Кераміка. 

Замовити гігієнічний душ можна в інтернет-магазині зі своєчасною доставкою. Актуальна ціна товару вказана у каталозі. Споживачі можуть купити якісний виріб від перевіреного виробника. Пропонована продукція відрізняється надійністю і довговічністю. Підтвердженням цьому є відгуки на сайті від задоволених покупців. Вартість кожного виробу повністю виправдана якістю та функціональністю.

facebook