logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo

Еко-стиль інтер'єру та його відмінні риси

  • Еко-стиль інтер'єру та його відмінні риси - Зображення

Існує дуже багато стильових оформлень приміщень, які допомагають зробити простір у будь-якій кімнаті максимально гармонійним. Якщо ви обожнюєте природу, любите все натуральне та екологічно чисте, цінуєте нестандартні форми, які мінімально піддаються обробці, тоді еко стиль — те що вам потрібно. Такий варіант дуже добре підходить як для квартир, так і приватних будинків. Еко стиль в дизайні вирізняється багатьма деталями. Головною його особливістю є те, що він сміливо поєднується із різними інтер’єрами, наприклад, лофтом, хай-тек, мінімалізмом або поп-артом. 

Що таке еко-стиль?

Еко-стиль ㅡ це сучасний напрям для якого характерне використання тільки натуральних матеріалів. Наприклад, дерево, скло, глина чи камінь. Екологічний стиль в інтер'єрі спрямований на те, щоб створити у приміщення відчуття комфортності, спокою та гармонії. Використання натуральних відтінків дозволяє створити світлу та простору атмосферу. Категорично не рекомендується додавати в кімнату деталі з пластику, ДСП чи іншої штучної сировини. 

Основні риси екологічного стилю в інтер'єрі

Для того, щоб створити дійсно еко стиль інтер'єру, потрібно враховувати його особливості та основні риси, до яких можна віднести:

  • наявність простору. У приміщенні не повинно бути дуже багато меблів, краще щоб зберігалося якомога більше вільного місця. У кімнаті повинні бути лише найнеобхідніші предмети, котрі не будуть її захаращувати. Це називається еко мінімалізм;
  • достатня кількість світла. Якщо у приміщенні немає панорамних вікон, та великої кількості природного світла, тоді краще встановити якомога більше торшерів та світильників, які вирішують цю проблему;
  • поєднання тільки природних матеріалів. Якщо текстиль, то з льону або бавовни. Якщо предмети побуту або підлога, то це камінь або дерево;
  • натуральні відтінки. Екостиль в інтер'єрі створюється завдяки таким кольорам, як: молочний, білий, бежевий, можливо бірюзовий або лавандовий. Підходять різноманітні відтінки зеленого та коричневого. Можливе використання сірого і блакитного; 
  • декор. Використання живих рослин є дуже важливим у створенні природного інтер'єру. Вони повинні прикрашати не тільки підвіконня, як здебільшого всі звикли, але й саму кімнату. 

Доречними будуть деталі з натурального дерева, плетені корзини, вироби з глини, картини з моху, скульптури та різні панно з рослин, квітів та гілочок. 

Еко-стиль в дизайні кімнати

Стиль еко в інтер'єрі  починається з якісного оздоблення стін. Їх можна прикрасити за допомогою натуральної зелені. Досить часто використовують систему дренажу. Рослини будуть виконувати не тільки естетичну функцію, але й забезпечувати повітря киснем. До речі саме завдяки цьому, дизайн інтер'єру еко стилі дуже підходить для дитячих кімнат. Серед інших нюансів:

  • стіни можна декорувати матеріаламиз імітацією під камінь, або власне камінням. Врахуйте, що чим більше каміння ви використовуєте, тим більше освітлення потрібно в кімнаті;
  • дерев'яні панелі. Вони прикріплюються на стіни та виглядають дуже ефектно. Можуть бути виготовлені зі стабілізованого моху;
  • фактурна штукатурка. Такий матеріал допомагає створити рельєфність на стінах, що доповнює еко дизайн інтер'єру;
  • дозволяються й шпалери: очеретові або бамбукові.

Щодо меблів, то це натуральна деревина або плетені вироби. Колоди та вироби із грубого зрубу теж виглядають дуже гармонічно. Деревяні балки ідеально виглядають на стелі. На підлогу можна викласти паркет або екологічну пробку. Принаймні, якщо мова про спальню або вітальню. Камінь тут не додасть затишку. Світильники краще обрати з дерева, скла чи оздоблені текстилем. Всі ці рекомендації допоможуть створити справжній інтер'єр в еко-стилі. 

Оформляємо інтер'єр кухні в еко стилі

Кухня в еко-стилі має бути комфортною та практично, але водночас не перезавантаженою меблями. 

  1. Для створення природного дизайну варто зробити підлогу, котра буде деревяною, наприклад, паркет. Або використати ламінат, котрий може добре імітувати деревину.
  2. Частково замінити кухонну гарнітуру можна дерев'яним стелажем. Загалом, добре якщо меблів мало, але вони масивні.
  3. Меблі мають бути покриті матовим лаком.
  4. Гарні відгуки має фартух оздоблений стабілізованим мохом. 
  5. Обирайте лаконічний посуд, без візерунків у однотонних пастельних кольорах. Можна купити кілька глиняних глечиків чи щось у цьому роді. 
  6. Зберігати овочі та фрукти, краще у плетених корзинках. Крім головної функції, вони також можуть бути гарним елементом декору. 

Що стосується кольорів, то на кухні найвиграшніше виглядає поєднання коричневого, оливкового і бежевого. Обідню зону можна відокремити від робочої, завдяки зеленим рослинам, або фотошпалерами. 

Оформлення ванної кімнати: рекомендації

Ванну кімнату потрібно оформлювати в мінімалістичному стилі. 

  1. Усі флакончики, щітки та гігієнічні приладдя, краще зберігати у закритій шафі. Вона може бути білого або іншого світлого кольору декорована матовими ручками. 
  2. Жодного металу/алюмінію та блискучих деталей (кранів/змішувачів). Благо вибір подібного типу сантехніки зараз дуже широкий. 
  3. Плитку теж варто вибрати матову у молочному, бежевому або блакитному кольорі. 
  4. Дзеркала та рукомийники можно декорувати, наприклад ракушками. Кошик для білизни повинен бути плетеним, та невеликих розмірів. 
  5. Стабілізований мох так і проситься в цю кімнату і виглядає в ній пречудово. 

Для забезпечення гарного освітлення краще монтувати додаткові світильники, які будуть підходити до загального дизайну. 

Бажаєте створити інтер'єр у натуральному стилі? У нашому інтернет-магазині є все, що для цього потрібно. Необхідні товари, такі як оздоблювальні матеріали, сантехніка, елементи декору зручно поділені по категоріях. За допомогою фільтрів можна знайти продукцію, яка влаштовує по ціні. Біля кожного товару вказана його актуальна вартість та короткий опис. Мешканці Львова можуть замовити доставку “на поверх”. Для клієнтів з інших міст України доставляємо товар популярними логістичними операторами.

facebook