logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo

Інтер'єр лоджії у квартирі

  • Інтер'єр лоджії у квартирі - Зображення

Часто балкони невимушено перетворюються на склади, де зберігається безліч непотрібних речей. Сьогодні у багатьох є можливість створити такий дизайн лоджії, який перетворить її в додаткову кімнату для відпочинку або роботи. Далі поговоримо, як перетворити лоджію в улюблене місце всіх членів родини. 

Лоджія, як простір для відпочинку

Найпопулярніше рішення — це зробити з лоджії додаткове місце для відпочинку. Оформлення лоджії можна виконати в скандинавському стилі, якому притаманне змішування дизайнерських меблів та вінтажних аксесуарів. Непогано буде виглядати дизайн в брутальному стилі лофт. Цегла, метал та дерево особливо доречно виглядають на відкритому просторі. 

  1. Балкон може стати ідеальним варіантом для облаштування кальянної зони.
  2. Лоджію можна використовувати для затишного відпочинку. Для цього достатньо розмістити там подушки та теплі покривала, заварити чашку чаю і насолоджуватися читанням улюбленої книги. З меблів пасуватиме дерев'яна лава, яку варто застелити невеликим матрацом, або підвісні крісла-гойдалки, які кріпляться до стелі. 
  3. Лоджії часто використовують, як невеликі майстерні для рукоділля: шиття, малювання, ліплення та іншого виду творчості. В такому разі додатково можна розташувати невеликий стіл або скриню.
  4. Дехто облаштовує на балконі мініспортзал, встановлює турніки і перезавантажується тренуваннями на свіжому повітрі. 

Ще одним прикладом використання балкона є оформлення його в якості ігрової зони для дитини при умові створення додаткових заходів безпеки для малюка.

Місце для романтики у вас вдома

Щоб відійти від банального романтичного оформлення балконів і лоджій з використанням лише столика і пари крісел спробуйте додати до інтер'єру різні квітучі кімнатні рослини. А за допомогою плетючого винограду, в'юна, горошку, плюща та їм подібних можна створити неабиякий додатковий затишок. При цьому гарним доповненням буде ажурна кована або дерев'яна решітка. Взагалі, ідеї для оформлення балкону в романтичному стилі бувають дуже різноманітними. Інтер'єр балкона з романтичною атмосферою створюється послідовним виконання наступних робіт:

  1. Очищення лоджії від попереднього ремонту та її підготовка для подальшої обробки.
  2. Утеплення різними способами та при необхідності заміна вікон.
  3. Чорнова обробка, яка складається з обшивки стін гіпсокартоном чи будь-яким іншим матеріалом.
  4. Інтер’єр лоджії в квартирі краще реалізувати в пастельних тонах, але використання яскравих та насичених кольорів не забороняється.
  5. Дехто любить кам'яні, металеві або гіпсові скульптури. Краще вибрати моделі невеликого розміру і розмістити їх по кутках.
  6. За допомогою вишуканих декоративних бордюрів можна додати лоджії витонченості.
  7. Додавання віночків із квітів різної форми підкреслить романтичність обстановки.
  8. Виконайте огородження лоджії ґратами (при необхідності). 
  9. Романтичну атмосферу в вечірній та нічний час краще створювати за допомогою м'якого та розсіяного освітлення, ліхтарів або гірлянд.
  10. Полиці та стіл можна використовувати під лампи з абажуром червоного кольору або які мають форму лампадки. Прикрашання стін за допомогою бра створять додаткову гармонію.
  11. Не забудьте про торшер, адже романтична вечеря при приглушеному освітленні іноді буває дуже доречною.
  12. Дерев'яна підлога стане ідеальним завершення образу лоджії в романтичному стилі.

Після утеплення та герметизації стін та підлоги, виконавши заскління, балкон можна використовувати для будь-яких цілей в будь-яку пору року.

З балконом без заскління є деякі труднощі, але і в такому випадку облаштування затишної зони відпочинку завдання цілком здійсненне при дотриманні деяких умов, які належать до меблів:

  • використання вологостійких матеріалів, які не піддаються впливу ультрафіолету;
  • компактні розміри;
  • достатній рівень мобільності для швидкого та зручного їх переміщення до кімнати у випадку несприятливих погодних умов.

Обов'язково дотримуйтесь рекомендацій по підбору кольорів. Інтер'єр балконів у романтичному стилі не повинен виконуватися в “агресивних” кольорах. Це про пастельні, відтінки, які роблять простір легким і невагомим, а атмосферу “світлою”. 

Лоджія, як місце для роботи

Робота вдома стає все більш поширеною в наш час, а дефіцит вільного простору може призвести до неякісного її виконання. В такому випадку кабінет на балконі може з легкістю розв'язувати цю проблему.

І хоча площа більшості лоджій невелика, вони є найкращим варіантом для організації робочого місця, в якому ніхто не буде заважати й можна легко зосередитися на виконанні необхідних завдань. А такі переваги балкону, як шумо- та звукоізоляція, високий рівень освітлення шляхом великої кількості вікон, інтенсивна вентиляція повітря створює ідеальні умови для продуктивної праці.

Дизайн лоджії об'єднаної з житловою зоною

Збільшити сумарну житлову площу в квартирі можливо шляхом розширення кімнати за рахунок лоджії, об'єднавши їх в одне приміщення. 

Додавання лоджії в інтер'єр кімнат створить додаткову зону, яку надалі можна використовувати для будь-яких цілей.

Щоб об'єднання лоджії з кімнатою виглядало гармонійно і стильно, варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  • стіни мають бути оформлені в одному і тому ж стилі (використання однакових шпалер або кольорів фарби);
  • всі меблі виконані в одному стилі;
  • використовуйте конструкції з гіпсокартону для маскування отворів;
  • покриття підлоги повинно бути однаковим.

Додаткова площа, яка була отримана в результаті об'єднання, буде слугувати для покращення житлових умов. Одним із варіантів її використання може стати створення окремої бібліотеки, яка підкреслить дизайн спальні з лоджією внаслідок розміщення там стелажів та штор в римському стилі. Це знову ж може бути додаткове робоче місце, або зимовий мінісад. 

Ще більше цікавих ідей шукайте у блозі Лео Кераміка. Також на сайті інтернет-магазину ви можете купити необхідну продукцію для створення будь-якого дизайну в оселі. Ми пропонуємо гарні ціни та регулярні знижки на всі товари у каталогах. Можна замовити доставку по території всієї країни за доступною вартістю. Впевнитися в надійності нашого ресурсу можна прочитавши відгуки користувачів.

facebook