logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

Кухні в скандинавському стилі — найцікавіші ідеї реалізації

  • Кухні в скандинавському стилі — найцікавіші ідеї реалізації - Зображення

Зручність та функціональність — основні цілі скандинавського дизайну. І це можна спостерігати в кожній деталі. Від простих форм, через мінімалізм кольорів до загальноприйнятої практичності використаних елементів. Скандинавський стиль також любить освітленість. Найкраще, це створити можливість максимально освітлювати інтер’єр денним світлом — отже, відсутність штор і фіранок на вікнах вітається. Щодо штучного освітлення, то дизайнери рекомендують використовувати точкові джерела світла. Скандинавський стиль представлений декількома різновидами та комбінаціями, тому кожен може знайти версію, яка йому найбільше підходить. Кухня в скандинавському стилі може бути надзвичайно різноманітною, ви легко підберете проект, що відповідатиме поставленим цілям та ідеям.

Скандинавський стиль — основні риси

  • Кухні в скандинавському стилі характеризуються насамперед простотою, строгістю та обмеженою кількістю аксесуарів. Це прохолодні кімнати, де панують світлі кольори — особливо білий у різних відтінках.
  • Ще одна особливість, яка відрізняє дизайн кухні в скандинавському стилі — це невелика кількість кухонної техніки. Простота й мінімалізм, природність і легкість — відмінні риси скандинавського стилю.
  • На кухнях дуже популярні стелажі, полички зі скла. Важливо також не закривати їх дверцятами чи меблевими фасадами.
  • Металеві стелажі та вішалки, а також інші аксесуари з нержавіючої сталі ідеально поєднуються зі скандинавськими кухнями.
  • Дерево та цегла — характерні риси скандинавського стилю. Стіни зазвичай білі, тому на них часто можна зустріти білу цеглу або ж плитку, яка її імітує. Чим світліший фон, тим більшою здається кімната, і саме в цьому полягає скандинавський стиль. Другим важливим компонентом є дерево, яке, як природна сировина, що присутня у великій кількості в середовищі Скандинавського півострова, стало улюбленим матеріалом для використання в інтер’єрах. У кухонному облаштуванні це найчастіше стільниці, столи, стільці та підлога.

Скандинавський стиль переважно вибирають молоді, зайняті люди або ж сім’ї, які прагнуть створити унікальний затишний інтер’єр.

Варіації скандинавського стилю

Скандинавський стиль неоднорідний, існують різні варіації цього напрямку, які були розроблені окремими країнами, розташованими на Скандинавському півострові:

  • Данський стиль романтичний і ніжний із білими тонами.
  • Шведська кухня — мінімалістська з домінуванням білого й деревного.
  • Фінські кухні засновані на геометричних мотивах і насичені яскравими кольорами та контрастами. У фінів білий колір часто поєднується з чорним.

На вибір є багато ідей для кухні. Однак спільною рисою окремих напрямків скандинавського стилю є елегантність, свіжість і легкість.

 


Біла кухня: дизайн у кольорах Скандинавії

У скандинавських кухнях найкраще виглядатимуть природні кольори, які ще називають «вибіленими»: білий, бежевий, екрю, слонова кістка або пастельні тони, які допоможуть нам освітлити кімнату. На кухні, натхненній Данією, на стіни укладають букові або березові шпони (тонкі листи деревини). Не викликає сумнівів одне — дизайн кухні в скандинавському стилі передбачає наявність гладких та матових стін. Цікавим рішенням для вікон стануть дерев’яні жалюзі. Якщо ви не хочете використовувати жалюзі, то альтернативою стануть штори коричневого або темно-синього кольору з натуральних тканин.

Отже, фон скандинавської кухні повинен бути максимально світлим, інші кольори лише доповнюють і трохи порушують білизну. Квіти, трави в горщику або пастельний яскравий посуд — хороша ідея для барвистих акцентів.

Скандинавська кухня може здивувати контрастами. Наприклад, керамічна плитка, що нагадує шахову дошку, на підлозі або одна стіна в набагато темнішому кольорі, ніж інші.

 
 

Скандинавський стиль — меблі та елементи декору

Кухонні меблі можуть мати більш темні кольори. Кухня у скандинавському стилі гарно виглядатиме із сучасними меблями з металу та скла. У такий спосіб вдасться додати інтер’єру елегантності. Найпоширеніше поєднання — це білі фасади та дерев’яні стільниці. Щодо оздоблювальних елементів, варто зосередитися на гладких фасадах, а також на вікнах та склінні у верхній частині простору. Меблі мають бути дуже продуманими, щоби мати якомога більше місця для зберігання — скандинавський мінімалізм не любить заставлені верхівки.

Такі форми, як острів чи кухонний півострів, також часто з’являються на скандинавських кухнях. Й один з улюблених способів облаштувати простір вдома — це відкриті кімнати, які створюють ще більше простору.

На такій кухні підійдуть ніжні металеві вішалки для рушників та ємності для харчових продуктів, кошики з натуральних матеріалів, наприклад, з лози. Рушники та інший текстиль також не повинні бути штучними. Тож варто вибрати льон та бавовну. На скандинавській кухні ми також можемо спробувати використати необроблену деревину, з якої виготовити підвісні та стоячі полиці. Вони будуть виглядати ідеально!

facebook