logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Мармур і дерево у ванній: різноманітність стильних комбінацій

  • Мармур і дерево у ванній: різноманітність стильних комбінацій - Зображення

Природа дарує нам справжню гармонію, досягти якої не можуть навіть дуже імениті та досвідчені дизайнери. Тому у пошуку дійсно вдалого дизайну для ванної кімнати варто повернутися у бік природних тем та натуральних матеріалів. Дика природа асоціюється з гармонійним поєднанням води, каменю та деревини, і всі ці три речовини можна поєднати воєдино. Мармур та дерево у ванній – це справжній тренд, який не залишає байдужих.

Мармур і дерево у ванній: ідеальне поєднання класики та сучасності

Якщо розглянути колекції плитки останніх сезонів, стає зрозуміло, що мармур і дерево у ванній стали багатим ґрунтом для фантастичних дизайнерських рішень. І це не дивно, теплі дерев'яні відтінки ідеально гармонують із мармуровою прохолодою та стилем. Завдяки дереву ванна кімната стає теплішою, а мармур додає їй елітарності.

Але водночас природні матеріали не надто зручні у повсякденному застосуванні. Мармур коштує зовсім не дешево, а також відрізняється підвищеною вразливістю до дії агресивних речовин, наприклад, засобів для чищення. Також він може пошкодитись при падінні якихось предметів.

Щодо дерева, то у ванній воно є зовсім непрактичним. Щоб такий матеріал не пошкодився водою, його потрібно спеціально обробляти. Також на нього негативно впливає побутова хімія та постійні перепади температури.

А ось керамічна (керамогранітна) плитка під камінь та дерево характеризується вищою якістю. Вона стійка до зношування, доступна за вартістю, абсолютно стійка до вологи, добре переносить температурні перепади та очищення агресивною хімією. А ще вона може мати шорстку і фактурну поверхню, що робить її безпечною – на такій плитці не послизнешся. Завдяки сучасним технологіям друку компанії-виробники виготовляють плитку, яка може:

  • повторювати характерну форму класичних оздоблювальних матеріалів із дерева або каменю;
  • достовірно імітувати текстуру різних поверхонь - на дотик поєднання мармуру та дерева у ванній важко буде відрізнити від натурального;
  • абсолютно ідентично повторювати малюнок природного каменю чи дерева – від досить поширених видів до ексклюзивних та рідкісних.

Як і з чим поєднувати мармур у ванній кімнаті?

Мармур і дерево в інтер'єрі відмінно гармонують один з одним, але перед тим, як купувати матеріали для оздоблення, необхідно продумати дизайн до дрібниць. Тут можна використовувати декілька робочих схем:

  • Плиткою великого формату під мармур можна облицювати кілька стін, а на підлогу та окрему стіну (наприклад, у місці монтажу раковини чи душової кабіни) можна замовити світлий керамограніт із теплою дерев'яною поверхнею. Також можна вчинити і навпаки - підлогу та одну зі стін оформити великою світлою плиткою з кам'яним малюнком, а темне дерево використовувати для інших поверхонь.
  • Також можна грати із кольором. Одну стіну можна облицьовувати плиткою з фактурним деревним малюнком, інші - плиткою під темний мармур, а підлогу зробити зі світлого каменю з вираженими прожилками.
  • Додавши більше темних кольорів, можна створити відчуття приватного приміщення, яке має специфічні агресивні або чоловічі нотки. А щоб доповнити цей стиль, можна використовувати недорогі деталі, наприклад, дзеркало в найпростішій оправі з дерева, а також лаконічні світильники.
  • Ванна білий мармур і дерево заграє особливими фарбами при виборі покриття для підлоги під камінь з активним малюнком, а для стіни можна купити деревину зі слабо вираженими прожилками. У такому випадку варто віддати перевагу лаконічним предметам меблювання, а також ку3пити просту ванну.
  • Деревина темних порід чудово гармонує з насиченим малюнком на камені та допоможе створити ванну в класичному стилі. Для гармонії в цьому випадку варто використовувати золоті або бронзові крани, світильники, а також ручки для меблів тощо.

Які ще можливі поєднання дерева та мармуру?

Замислюючись, з чим поєднувати мармур у ванній, можна придивитися до дерев'яних меблів. Звичайно ж, вони також мають бути добре оброблені від вологи. Відмінним варіантом буде комбінація кам'яної підлоги та дерев'яної тумби під раковину, яка, у свою чергу, може стояти окремо або бути врізною – обидва варіанти матимуть ефектний вигляд.

Дизайн ванної мармур і дерево може також включати:

  • дерев'яні шафи та полиці;
  • дерев'яну раму для дзеркала;
  • дерев'яну тумбу;
  • важкі стельові балки, що імітують грубе необроблене дерево.

Спокійний мармур ідеально поєднується з плиткою для підлоги, яка має різну фактуру дерев'яної поверхні, наприклад, глянцеву, поліровану, а також сатинову. Вона може відрізнятися за своїм кольором та формою. Іншими словами, якщо фактура каменю не виконує функції яскравого акценту, то панувати в інтер'єрі може фактура дерева або навпаки. Спроба однаково виділити обидві фактури призведе до нагромадженості та перенасиченості, що підтверджують відгуки.

Спокійний мармур відмінно поєднується з грубою деревиною, наприклад, на підлогу можна покласти плитку, на якій видно червоточини і тріщини, штучну потертість тощо.

Ванна дерево та мармур: вибираємо матеріали

Якщо ваша мрія — ванна кімната мармур і дерево, потрібно дуже уважно підійти до вибору оздоблювальних матеріалів, а також до вибору сантехніки, яка ідеально доповнюватиме інтер'єр. Вибрати якісну плитку для облицювання стін та підлоги, а також підібрати якісну раковину, ванну, душову кабіну та унітаз можна на сторінках сайту Лео Кераміка. У каталозі цього інтернет-магазину представлений широкий вибір різноманітних матеріалів за приємними цінами. Завдяки їм ванна мармур і дерево не просто матиме стильний вигляд, а й порадує власника довговічністю, зносостійкістю та практичністю.

Лео Кераміка пропонує товари від всесвітньо відомих брендів, які добре зарекомендували себе на ринку. Можлива доставка Україною та самовивіз.

facebook