logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Мінімалізм в дизайні: менше означає більше

  • Мінімалізм в дизайні: менше означає більше - Зображення

Стиль мінімалізм в інтер’єрі дуже популярний сьогодні. Упродовж багатьох років він лідирує в дизайні. Напрямок вибирають люди, яким подобається простота, лад, мир і гармонія. Цей стиль ідеально підходить як для невеликих квартир, так і для просторих будинків. Прочитайте цю публікацію, щоби дізнатись про особливості мінімалістичного стилю.

Мінімалізм в дизайні: декілька слів з історії

Стиль інтер’єру мінімалізм походить із Японії та їхньої дзен-філософії. Саме тут почалася тенденція в інтер’єрах, де менше — це більше. Тут немає місця для непотрібних прикрас, пишноти та важких меблів чи аксесуарів. Якщо вам подобається простота, відсутність зайвих дрібниць і ви зосереджуєтесь на якості, а не на кількості, тоді цей стиль для вас.

Стиль мінімалізм в інтер’єрі — чим він характеризується?

Здавалося б, оскільки такий стиль не потребує багато, не складе труднощів облаштувати квартиру в мінімалістичному стилі. Проте зазвичай, хитрощі приховані в деталях. Цей стиль, як і будь-який інший, має свої особливості, яких слід дотримуватися.

Звичайно, квартира в стилі мінімалізм практична, функціональна, без безлічі меблів, кольорів та аксесуарів. Ця простота проявляється у всіх аспектах: кількості, структурі, фактурі та формі.

Відкрийте для себе особливості стилю мінімалізм:

  1. Скромна кількість меблів. В інтер’єрі в мінімалістському стилі ми маємо лише основні меблі. Диван, стіл, шафа для одягу, журнальний столик і, звичайно, кухонні меблі. Часто в цих інтер’єрах ми навіть відмовляємось від телевізора, а коли він є, то тумба під ним проста за формою та структурою.
  2. Меблеві фасади покриті лаком. Це можуть бути матові або глянцеві варіанти. Ручки, якщо такі є, делікатні у вигляді поруччя, але меблі частіше зустрічаються без ручок. Здебільшого всі полиці та їхнє наповнення приховані за меблевими фасадами. Часто меблі виготовляються на замовлення або використовуються модульні варіанти. Дизайн квартири в стилі мінімалізм створений, щоби бути максимально функціональним.
  3. Відсутність зайвих прикрас. Немає виставлених дрібниць, фігурок для збору пилу, святкових сувенірів. Є декор, але в малій кількості. Унікальні прикраси мають лише підкреслити аскетизм інтер’єру. Якщо це живопис, може бути барвиста абстракція, яка буде особливо помітною на спокійній стіні.
  4. Гладкі стіни. Саме з цього стилю почали приділяти значну увагу штукатурці на стінах. Стіни повинні бути рівними, як лаковані фасади в меблях.

Які кольори домінують у стилі мінімалізм

Якщо ви плануєте ремонт в стилі мінімалізм, кольори тут відіграють дуже важливу роль. Можливо, не сама палітра відтінків, але їхня кількість. Зазвичай стіни фарбують у білий колір або похідні відтінки від білого. Також актуальними є сірі кольори та попелясті. Якщо хочеться використати яскраве забарвлення, воно повинно бути лише на одній стіні, або на дивані чи картині.

Стиль мінімалізм в інтер’єрі: переваги

  • Перша перевага, яку ви часто почуєте від людей, — це… менше прибирання. Завдяки тому, що тут усе приховано, зачинено в шафах, немає зайвих дрібниць, не доведеться витрачати багато часу на прибирання.
  • Друга перевага цього стилю — це спокій і гармонія. У темпі повсякденного життя такий мінімалізм вносить спокій. Оскільки перед очима й довкола нас не так багато аксесуарів, ці інтер’єри вносять у наше життя спокій та лад.
  • Ідеальний інтер’єр для алергіків — ще одна перевага мінімалістичного стилю. А алергіків стає все більше. Оскільки відсутні шпалери, килими й часто гардини та фіранки, пилу немає на чому збиратися. Це чудова ідея для організації квартири для алергіка.
  • Хороший спосіб привертати увагу. Ще одна перевага стилю мінімалізм — дизайн подобаються багатьом. Це тому, що простір не перенасичений. У будь-якому випадку, подумайте самі, якщо в будинку сотні дрібничок, сувенірів та декору, то такі інтер’єри здаються нам захаращеними та брудними.

Світло в помешканні в стилі мінімалізм

Світло в цьому стилі має особливе значення. Через те, що в нас тут немає великої кількості прикрас, воно покликане підкреслити якість інтер’єру, його характер та клас. Саме завдяки освітленню ми можемо позначити зони у квартирі. Але, як це трапляється в даному напрямку, не можна перестаратися. Освітлення має бути скромним, ненав’язливим і красивим саме завдяки своєму аскетизму та простоті.

Дерево, метал і скло — ідеальне поєднання

Сучасна композиція вітальні або ванної кімнати в мінімалістському стилі — це також оригінальне поєднання матеріалів, що створюють чудові композиції. Дизайн квартири в стилі мінімалізм не буде повним без класичного дерева, металу та скла, які відповідають за створення легкості даної композиції.

Якщо ви зосередитесь на практичних заходах, двері, підлоги або дерев’яні столи стануть чудовим вибором. Металеві та скляні акценти ідеально вписуються в мінімалістичні приміщення з дерев’яними елементами. Тут ми говоримо, наприклад, про дерев’яні сходи з металевими поруччями або навіть про більш модне скління.

Наявність дзеркал, скляних елементів або великих вікон вносить більше світла в приміщення, що вітається в мінімалістичних композиціях. Тож використовуйте ці матеріали в окремих композиціях і цінуйте простоту!

 

facebook