logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo

Модні кольори для стін 2023

  • Модні кольори для стін 2023 - Зображення

Вдало обрані модні кольори для стін дають змогу візуально збільшити або зменшити приміщення, а також виділити окремі зони в оселі. Варто зазначити, що правильно підібрані відтінки неабияк відображаються на настрої та самопочутті мешканців будинку. Для кожного важливо створити затишну атмосферу в домі, щоб було приємно відпочивати як наодинці, так і в компанії друзів. Для того, щоб оселя мала гарний і стильний вигляд, треба відповідально підійти до вибору палітри. Модні кольори стін у 2023 році — це симбіоз природних, базових кольорів та матеріалів із трендовими принтами і фактурами. Не треба боятися експериментів, а навпаки, сміливо поєднувати класику та сучасну моду. Це додасть інтер'єру вишуканості та унікальності. 

Як доречно поєднати кольори у приміщенні?

Вдале поєднання кольорів на стінах можна здійснити користуючись спеціальним колірним колом, яке розробив художник швейцарського походження Йоханнес Іттен. Коло розділене на 12 зон:

  • три базових кольори (червоний, синій, жовтий);
  • три допоміжних кольори, що утворюються при поєднанні базових;
  • і шість кольорів, що формуються в результаті змішування базових із допоміжними. 

Також кольори розподіляються на теплі, холодні та нейтральні. До останніх відносяться білий, чорний, сірий, коричневий і бежевий. 

Існують 3 розповсюджених комбінації кольорів:

  • поєднання нейтрального чорного, білого, сірого чи бежевого з холодними пастельними — блакитним чи м‘ятним;
  • по типу градієнта: різні відтінки одного кольору;
  • відмінні кольори: поєднання синього та червоного, зеленого з оранжевим тощо.

Обравши основний фон, доповніть його відтінками схожими за насиченістю, температурою і «звучанням». Для прикладу, якщо обрати персиковий, а не яскравий оранжевий, то заміну насиченому зеленому краще взяти оливковий. 

Які кольори є універсальними? 

Актуальні ідеї фарбування стін у кімнатах — це використання монохромних кольорів. Але це не один колір, а поєднання безлічі його відтінків. Наприклад, зелений і його світлі та темні поєднання. Також можна комбінувати фактури в одному кольорі. Така ідея буде вдалою для просторих кімнат з високою стелею. 

До універсальних кольорів відносяться:

  • холодний бежевий чи теплі відтінки сірого. Вони користуються популярністю вже не один рік;
  • друге місце посідає білий, адже стіни в такому кольорі дуже легко доповнювати яскравими, насиченими меблями або іншими елементами декору. Для прикладу, можна придбати яскравий диван у вишневому чи смарагдовому кольорі і розмістити біля спокійної стіни, чи навпаки, зробити акцент на стіну, а диван обрати в більш стриманому кольорі. Також відштовхуючись від кольору підлоги, можна зробити стіни в одному з її відтінків;
  • стильний дизайн допоможуть створити базовий сірий, коричневий та пісочний. 

Щодо 2023 року, то сучасний колір стін відповідатиме жовтому, кварцовому, малахітовому, графітовому чи глибокому синьому. При виборі кольору треба звернути увагу на площу кімнати, висоту та рівень освітлення. Стіни це не лише фон, а вагома частка інтер‘єру. 

Як підібрати колір стін для різних кімнат?

В залежності від кімнати можна комбінувати кольори наступним чином:

  1. Кольори стін для спальні мають бути здебільшого у стриманих відтінках. Для прикладу, можна поєднати сірий та бежевий, що підкреслюють затишок та інтимність приміщення. Якщо не вистачає світла, то вдалим рішенням буде вибрати колір стін колір спальні у світлому тоні та додати більше освітлювальних елементів. Якщо вікна спальні виходять на північ, то оберіть теплі, світлі кольори по типу персикового, кремового, жовтогарячого тощо.
  2. Кольори стін для вітальні мають обиратися згідно з урахуванням певних факторів. Насамперед вітальня — це найголовніша кімната будинку, адже там проводять найбільше часу мешканці дому. Також вона є місцем сімейних зустрічей, шумних вечірок чи дружніх посиденьок. При виборі, треба враховувати, яким кольорам віддають перевагу мешканці оселі і який спосіб життя ведуть. Підбираючи фарбу не такий важливий колір, як сама фактура, варто звернути увагу на матову поверхню. Саме вона створює той необхідний для вітальні затишок і комфорт.
  3. Як підібрати колір стін на кухні? Для цієї кімнати доречно використати монохром в поєднанні з акцентними фотошпалерами. Також в умовах кухні гармонійно комбінуються в інтер'єрі оливковий, білий, та жовтий кольори.
  4. Як вибрати колір стін у коридорі? Треба звернути увагу на колір меблів і до них вибрати тон, який буде створювати вдалий фон. Якщо меблі, фурнітура та елементи декору здебільшого в теплих відтінках, то колір стін в даному приміщенні має бути підібраним у подібному кольорі або ж нейтральному. Такий самий алгоритм і з холодними відтінками. Так як в коридорі переважно немає вікон, то дорчено вибирати світлі тони.

Чомусь більшість вважає, що якщо пофарбувати стіни, то вони виглядатимуть не так гарно, як зі шпалерами. Це не правда. За допомогою фарби можна створювати різні відтінки, а от зі шпалерами так не вийде, бо вже є дизайн виробника, який ніяк не зміниться. За допомогою вдалих комбінацій фарби можна досягти неперевершеного ефекту і зробити домівку унікальною.

Додаткові рекомендації від спеціалістів Лео Кераміка

У кожної людини свій смак на інтер'єр приміщень. Фарбування стін різними кольорами має відповідати індивідуальним вподобанням мешканців оселі. Не забувайте, що перенасичувати простір надто кричущими і їдкими відтінками не варто, адже вони мають властивість швидко набридати і, частіше за все, змушують мешканців швидко зробити новий ремонт. 

В блозі Лео Кераміка ви знайдете ще більше корисних порад та оригінальних рішень для вашого будинку. Також у інтернет-магазині є можливість купити товари для ремонту та дому і замовити доставку по всій Україні за привабливою ціною. Перед тим, як оформити замовлення на сайті інтернет-магазину рекомендуємо пересвідчитись, що продукція є в наявності, ознайомитися з її вартістю та відгуками інших покупців.

facebook