logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Передпокій — ідеї дизайнерських рішень під будь-який стиль

  • Передпокій — ідеї дизайнерських рішень під будь-який стиль - Зображення


Презентабельний передпокій (коридор) — це вітрина всього дому. Як організувати дизайн коридору, щоби він одночасно виглядав стильно й був функціональним у використанні? Якому стилю в інтер’єрі віддати перевагу? Тут багато залежить від його квадратури, а також багатьох інших аспектів. Про це ми й розповімо в статті нижче.

Дизайн передпокою: правила облаштування

  • Якщо ви більше цінуєте мінімалізм і зосереджені на практичних функціях, варто подумати про те, щоб облаштувати відповідну кількість місця для верхнього одягу та взуття. Для зберігання одягу можна використовувати ніші, полиці, шафи, вішалки. Корисним елементом є лавка або м’яке сидіння, на яке можна сісти, взуваючи чи знімаючи взуття.
  • Якщо коридор вузький, варто оптично збільшити такий простір за допомогою великого дзеркала та світлих стін. Незалежно від способу розташування, дзеркальний лист повинен бути великим і водночас обрамлений у традиційну раму. Приємним штрихом є візерункові шпалери, картини та фотографії, завішені на стіні. Дизайн довгого коридору передбачає використання люстри та настінних світильників, або ж встановлення точкового освітлення всім периметром стелі.
  • У менших приміщеннях м’яке тепле світло навряд чи спрацює. Надлишок прикрас — кошиків або коробок візуально зменшує такий інтер’єр. Ефективним рішенням є стильні меблі, невеликі шафи з висувними шухлядами або поворотними моделями.
  • Настінні вішалки та гачки — це елементи, яких ніколи не буває в надлишку в передпокої. Композиції зі стоячими моделями однаково ефективні, але скоріше вписуються в більший простір. Незвичайний дизайн коридору в будинку створюють полички та шафи для взуття.
  • Не забуваємо і про дизайн підлоги в коридорі. Тут можна використовувати практично будь-який матеріал. Натуральний камінь, дерево, кераміка або керамограніт, ламінат, який має підвищену стійкість до механічних пошкоджень. Для зони входу рекомендовано використовувати вологостійкі матеріали. Проте, пам’ятайте, що в менших квартирах не варто ділити підлогу різними оздоблювальними матеріалами.
 
 

Дизайн коридору: популярні оригінальні стилі

Сучасний стиль.

Тут оригінальна ідея — декоративна штукатурка на стіні та відмова від масивних деталей. Любителі мінімалізму зазвичай вибирають травертин, ліпнину, матеріали, що імітують дерево, цеглу та бетон. Цегляна або бетонна стіна створює приголомшливе враження. Таке оформлення стін коридору також актуальне для індустріального стилю.

Сьогодні шпалери та фотошпалери переживають ренесанс. Зазвичай вони зображують міста або прості об’єкти. Візерунки з пейзажами навряд чи підкреслять сучасний характер коридору. Модним є поєднання темних кольорів стін зі світлими, так щоб одна з них контрастувала над іншими.

Найкраще вибрати підлогу з керамічної плитки або ламінату. Оптимальна ідея — це бетон, укладений як на підлогу, так і на стіни.

Скандинавський стиль

Це ідеальна пропозиція для любителів яскравих інтер’єрів та теплого світла. Скандинавський стиль відрізняється приглушеним кольором стін у відтінках білого, бежевого, екрю або сірого. Це ідеальний фон для меблів та інших аксесуарів.

Модне рішення — пофарбувати одну стіну фарбою в яскравий колір або використати плитку, що імітує білу цеглу. Геометричні малюнки шпалер також можуть стати цікавою ідеєю.

Дизайн передпокою у скандинавському стилі — це також дерев’яні підлоги в натуральному кольорі, плитка, що імітує суцільні дошки або забарвлена ​​в білий колір. Килимок із візерунком додасть барвистий акцент.

Важливим елементом облаштування є оригінально сплановане освітлення. Передпокій у скандинавському стилі має бути обладнаний простими світильниками та вбудованими освітлювальними приладами. Правильно підібране світло підкреслить переваги інтер’єру та приховає його недоліки.

Стиль гламур

Квартира чи будинок у стилі гламур — це простір, що характеризується елегантністю та розкішшю. Сучасний дизайн коридору в приватному будинку повинен здаватися просторим, з розкішними меблями та нестандартними аксесуарами. У передпокої в стилі гламур багато срібних та золотих аксесуарів, кристалів або скляних люстр. Домінуючими кольорами є палітра троянд і фіалки, а також більш приглушені кольори, розбавлені сірою ноткою.

Як підібрати свій стиль у передпокої?

Важливо пам’ятати, що оформлення стін коридору, підлоги, меблі та освітлення мають гармоніювати з іншими приміщеннями в домі. Вітальня в стилі лофт і передпокій із класичними дерев’яними меблями будуть створювати дисбаланс у сприйнятті всієї квартири. Усі елементи інтер’єру повинні бути узгодженими, тільки так вдасться створити функціональний і стильний простір у вашому помешканні, у яке захочеться повертатися знову і знову.

 
 
facebook