logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Плитка і система «тепла підлога» — що вам потрібно знати про цей дует

  • Плитка і система «тепла підлога» — що вам потрібно знати про цей дует - Зображення

Підлоги з підігрівом забезпечують нам комфорт, рівномірно розподіляючи тепло в приміщенні. Правильний монтаж і підбір матеріалів дають змогу повною мірою використовувати теплі підлоги й забезпечувати повсякденний комфорт. Плитка — матеріал, який відмінно поєднується з цим різновидом опалення. Сьогодні ми ділимося секретами, на що звертати увагу, якщо вам потрібна плитка для теплої підлоги.

Системи «тепла підлога» в наших оселях

Одна з найпоширеніших систем опалення в наших будинках — це підлоги з підігрівом. Такий тип опалення може стати складовою всієї системи опалення, доповнювати камін і батареї або бути єдиним джерелом опалення в нашому домі. Підлоги з підігрівом — хороший вибір, особливо для ванних кімнат, де ми зазвичай ходимо босоніж по підлозі. Опалення, яке правильно функціонуватиме, вимагає ретельного планування і виконання. Його розташування має гармоніювати з функціональним плануванням, на кухні можна уникнути укладання в місцях, де стоять меблі, у ванній — де встановлені ванна і душова кабіна. Для теплих підлог можна використовувати кілька типів покриттів. Одне з найпопулярніших рішень — укладання плитки на теплу підлогу. 

Чому саме плитка під теплу підлогу?

Ідеальний оздоблювальний матеріал для теплої підлоги, він добре проводить тепло і не деформується під впливом перепадів температур. Додатковою перевагою є те, що його легко підтримувати в чистоті, і ви можете вибрати будь-який колір і розмір. Плитка має всі ці характеристики, тому є ідеальним матеріалом для теплої підлоги.

У чому переваги теплої підлоги в поєднанні з керамічною плиткою?

  • Економічний спосіб опалення — одноразові витрати на монтаж системи теплої підлоги окупаються в подальшому високою ефективністю повсякденного використання.
  • Більше простору — теплі підлоги непомітні, тому житлова площа не обмежена, якщо порівнювати, наприклад, із батареями.
  • Рівномірне опалення — цей тип нагріву забезпечує рівномірний розподіл тепла без поділу на більш теплі й холодні зони.
  • Ідеальна теплопровідність — керамічна плитка відрізняється низьким термічним опором, тому тепла підлога більш ефективна.
  • Стійкість до температурних коливань — керамічна плитка для теплої підлоги не реагує на незначні коливання температури, тому її встановлення повністю безпечне.
  • Рекомендується для алергіків — система теплих підлог знижує кількість грибків, бактерій і кліщів на поверхні підлоги.
  • Стійкість до стирання — крім комфорту, теплопровідності, варто пам’ятати про простоту підтримання в чистоті і стійкість до стирання і бруду, коли мова йде про керамічну плитку.

Яка плитка краща для теплої підлоги?

Чи вся плитка підходить для підлог із підігрівом? Технічно більшість плиток добре поєднуються з покриттям підлоги. На відкритих просторах можна вибрати світлу нейтральну плитку для підлоги: кремових відтінків, модних відтінків сірого. Плитка на теплу підлогу «під дерево» — теж хороший вибір. Матеріали, натхненні природою, дозволяють повністю використовувати свої технічні параметри, зберігаючи всі візуальні цінності. Плитка під дерево зігріє інтер’єр, у поєднанні з дерев’яними меблями створить цілісну композицію.


Керамограніт на теплу підлогу — ідеальний дует

Керамогранітна плитка найкраще підходить для підлог із підігрівом. Основні особливості:

  • Керамограніт стійкий до високих температур. Цей матеріал обпалюється в печі при високій температурі, що досягає рівня 1200 °C. Плитка з керамограніту при правильному укладанні не деформується й не виділяє шкідливих хімікатів під впливом високої температури.
  • Додатковою перевагою керамограніту є те, що він не вбирає вологу, стійкий до стирання і вм’ятин.

Іншими словами, це міцний і стійкий матеріал. Звичайно, як і в будь-якого типу облицювання, у керамограніту теж є свої недоліки. Деяких людей турбує те, що торкаючись підлоги ногами, ми відчуваємо холод. Дійсно, це почуття може бути неприємним, особливо коли вранці, ще зігріті сном, ми заходимо у ванну. Однак цей недолік можна зменшити, якщо буде використана керамічна плитка для теплої підлоги у ванну або кухню. Одночасне використання обох рішень дозволяє вам користуватися плюсами керамограніту в поєднанні з тепловим комфортом, який забезпечує підлога з підігрівом.

Який шов плитки на теплу підлогу?

Кожен матеріал, який використовується для укладання на нагрівальні мати, піддається різним навантаженням, тому стики повинні бути виконані з гнучкого розчину, стійкого до коливань температури. Варто вибирати шов плитки на теплу підлогу з гідрофобними властивостями, стійкий до розвитку цвілі і грибка. У сильно місцях, які регулярно експлуатуються, схильні до забруднення, ми можемо використовувати менш гнучкий епоксидний розчин, який відрізняється високою стійкістю до стирання. Це менш гнучкий матеріал, але більшість виробників рекомендують цей тип стику для підлог із підігрівом. Перед придбанням конкретного матеріалу переконайтеся, що обрана затирка може бути використана на теплу підлогу.

Популярні принти в сучасних дизайн-проектах

Ще однією перевагою вибору керамограніту для теплої підлоги є те, що з його допомогою можна домогтися будь-якого бажаного ефекту. Залежно від того, який інтер’єр ми хочемо створити, ми виберемо:

  • облицювання під мармур, наприклад, для інтер’єру, оформленого в стилі максималізм;
  • керамограніт під дерево для оформлення в скандинавському стилі;
  • плитку, що імітує бетон або метал для інтер’єру в стилі лофт;
  • керамограніт на теплу підлогу з затертою поверхнею, що створює атмосферу кантрі простору.

Звичайно, до цих прикладів треба ставитися тільки як до ілюстративних, а не як до жорсткого рецепта інтер’єру в заданому стилі. Саме дизайнери вміють комбінувати матеріали для отримання бажаного ефекту аранжування. Хочеться підкреслити, що сьогодні вибір дизайнів керамограніту й обробки його поверхні величезний. Достатньо просто відвідати магазин «Лео Кераміка», щоби самостійно в цьому переконатися.

 

facebook