logo-mobile-leoceramika

Плюси та мінуси душових кабін у підлогу

  • Плюси та мінуси душових кабін у підлогу - Зображення

Світова тенденція, що з роками стає все актуальнішою – це економія ресурсів. Води – в тому числі. Тому душова кабіна в домі – це сучасне рішення свідомих людей. Але чому б не втілити це рішення елегантно? У цьому допоможе душова кабіна без піддону. Однак обираючи цей вид душу, ви маєте враховувати кілька деталей. Розберемо, як влаштовані душові кабіни у підлогу, які можуть бути «підводні камені» та чи підходить вашій оселі такий формат.

Душова кабіна без піддону: поняття та варіанти

На перший погляд душова без піддона – проста конструкція. Головна деталь, що відрізняє її – система водостоку. Зазвичай це трап – жолоб, що веде до зливу в підлозі. Всі інші частини – покриття підлоги, стінки та, власне, душ. Але й у такої структури є досить багато варіацій.

Ви можете обрати:

  1. Розмір кабіни. Стандарт – це душова кабіна без піддона 90х90 см. Але є моделі 70х70 см для компактних ванних кімнат. При бажанні можна замовити кастомну душову будь-якого розміру – хоч на всю кімнату.
  2. Розташування. Зазвичай душ встановлюють у кутку приміщення, тому що це економить простір. Але ви можете бути оригінальними та розмістити душ посеред ванної кімнати, якщо це дозволяє площа. У цьому випадку можна експериментувати зі стінками, надаючи душовій будь-якої форми – наприклад, циліндра.
  3. Покриття та трапи. Найзручніший варіант покриття для підлоги у безпіддонному душі – плитка. Правильно покладена, вона не пропускає воду, а також має безліч варіантів поверхні, кольорів і форм.

Ще один важливий параметр — матеріал стінок. Цьому пункту варто приділити трохи більше уваги. 

Який матеріал стінок душової вибрати?

Найчастіше обирають скло чи пластик. Однак є нюанси:

  1. Скляні стінки чудово виглядають і майже не дряпаються. До того ж скло можна зробити вітражним, додати орнамент, малюнок чи принт. Пластик виграє тим, що легший та дешевший.
  2. Якщо ви хочете зробити стінки прозорими – обирайте скло. Прозорий пластик виглядає не так презентабельно, з часом вкривається мікроподряпинами та тьмяніє.
  3. скляні душові кабіни без піддону всім чудові, але їх краще обирати з захисним покриттям: скло небезпечніше за пластик, якщо його розбити.
  4. Композитні стінки (скло чи пластик плюс метал) теж виглядають естетично та вписуються практично в будь-який інтер’єр. Звичайно, треба звернути увагу на нержавіюче покриття металу.
  5. Є ще такий варіант, як – ПВХ-шторки. Їх вартість низька, але вони не захищають кімнату від конденсату, а підлогу навколо душової – від води, що особливо помітно за відсутності піддону.

Душова кабіна з плитки зі зливом у підлозі – доволі практичний варіант, але вона має як плюси, так і мінуси.

Плюси та мінуси подібних душових кабін

Для тих хто вагається, чи варто встановлювати саме такий душ, ми зібрали всі плюси і мінуси подібної конструкції. 

Плюси:

  • естетика. Мінімалістичний дизайн – це завжди красиво. До того ж можна підібрати безліч варіантів плитки, трапів, перетинок тощо;
  • безпека. Душ кабіна без піддона не має порогів, підходить для людей з обмеженими можливостями, зручна для людей похилого віку або у випадок травми;
  • легкий догляд. Все, що вам потрібно – протерти стінки та підлогу. Відмивати акриловий піддон більше не доведеться;
  • економія матеріалів. Ваш душ матиме на одну велику деталь менше, а відтак потребуватиме менше ресурсів;
  • компактність. Без піддону конструкція виглядає легшою, займає трохи менше місця та добре підійде для невеликих ванних кімнат. Особливо якщо ви оберете модель із заокругленими стінками. 

Мінуси:

  • складність встановлення. Душова з плитки без піддону потребує нагляду спеціалістів, вирівнювання підлоги, ретельного облицювання, облаштування трапу та монтажу стінок. Це вимагає багато часу та роботи;
  • необхідність планування. Про душ без піддону доведеться подбати завчасно. Якщо ви вже робили ремонт, доведеться принаймні перекладати підлогу в ванній. Якщо лише робите – включайте в план душову вже зараз;
  • складність подальших модифікацій. Після встановлення кабіни вам буде важко змінити в ній будь-що. Тому ретельно обирайте розташування, форму та матеріали. Особливо розташування: переміщення зливу вимагатиме переробки всієї підлоги.

Якщо ви прийняли для себе позитивне рішення стосовно подібного душу, тоді ознайомтеся з особливостями його облаштування. 

Як зробити душову кабіну без піддону: нюансы

Найскладніше в такій душовій – не вибір, а монтаж. Дизайн ванної кімнати з душем без піддону вимагає певних модифікацій підлоги та стін. Більше того, доведеться звертати увагу на параметри всієї квартири.

Справа в тому, що злив для душової кабіни без піддону розташований безпосередньо у підлозі. Відтак при вирівнюванні підлоги доведеться зробити незначний кут нахилу з усіх боків трапу, щоб вода стікала саме туди, де розташований злив. Вся інша поверхня підлоги та стін має бути добре гідроізольована.

Трохи про особливості підлоги у душовій:

  1. Трап іноді маскують під пази між плитками, але зазвичай він прикритий маскуючою накладкою зверху: пластиковою чи металевою. Сам трап частіше виготовляють із пластика: він вологостійкий, легкий, дешевий та витримує високу температуру. Але трап із нержавіючої сталі прослужить довше. 
  2. Висота каналу трапу може варіюватися. Вважайте на це, коли вирівнюєте підлогу. Чим вище стінка трапа, тим вище має бути підлога, щоб можна було зробити нахил для стікання води.
  3. Крім трапів-жолобів, є ще точкові трапи, що виглядають як декілька воронок у підлозі. Їх легше встановити, але жолоби швидше проводять воду. Обирайте їх, якщо у вас сильний напір води. 
  4. Зверніть увагу на пропускні властивості зливу. Якщо ви вирішили купити так званий «тропічний» душ – відразу шукайте злив, що добре пропускає воду.

Наш блог – це джерело різноманітної корисної інформації. Також, у інтернет-магазині Лео Кераміка можна замовити душові кабіни та інші види сантехніки чи облицювальних матеріалів. Ми гарантуємо відмінну якість, адже співпрацюємо з кращими брендами, які мають гарні відгуки та репутацію. Пропонуємо лояльні ціни, професійну консультацію, широкий вибір товарів та їх доставку по всій території України.

facebook