logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Правила, помилки і рекомендації: вибираємо шпалери на кухню

  • Правила, помилки і рекомендації: вибираємо шпалери на кухню - Зображення

На кухні завжди підвищена вологість. Стіни часто забризкуються під час приготування страв. Тому, якщо ви вирішили використовувати шпалери на кухні, вибирайте ті, які стійкі до вологи і жирів, а також добре миються і не шкідливі для здоров'я.

Якими повинні бути шпалери для кухні?

Кращі шпалери для кухні - це міцні та естетично привабливі. Кухня - це приміщення, яке інтенсивно використовується, в якому легко забруднити або забризкати стіни. Це означає, що шпалери для кухні необхідно адаптувати до суворих умов. Кращі варіанти шпалер для кухні - це матеріали з високою стійкістю до вологи та бруду.

Важливо, щоб з покриття стіни легко було видалити:

  • жирні плями;
  • каву;
  • вино;
  • сік;
  • фрукти та овочі.

Варіанти шпалер для кухні

  1. Вінілові шпалери. Для кухні найкраще підходять вінілові шпалери. Їх нижній шар зроблений з паперу, а верхній - з плоского або спіненого вінілу. Плоский вініл стійкий до подряпин, але такі шпалери необхідно класти на гладку стіну, тому що вони дуже тонкі і видно всі нерівності. Спінений вініл товщий, але він легко дряпається і швидко стирається. Іноді вінілові шпалери роблять з флізеліна, тобто замість паперу в них використовується шар синтетичного флізеліна. Наклеюються такі шпалери швидко, тому що клей наноситься тільки на стіну. У вінілових шпалер є ще одна важлива перевага - вони пригнічують шум. Чому варто використовувати саме вінілові шпалери на кухні? Вони миються, стійкі до впливу води та хімічних засобів для чищення, а також до жирів, бруду, води та вогню.
  2. Паперові шпалери. Найдешевші, але не рекомендуються для кухні, оскільки не стійкі до вологи. Особливо одношарові - їх доведеться знімати після контакту з водою. Якщо папір вкритий шаром безбарвного пластика, такі шпалери можна помити, але теж ненадовго. У магазинах також можна купити варіанти шпалер для кухні Rauhfaser, що складаються з двох шарів паперу в поєднанні з дерев'яною стружкою. Вони створюють шорстку поверхню, яку можна фарбувати. Якщо ви хочете використовувати такі шпалери на кухні, то рекомендуємо використовувати їх на стінах, розташованих досить далеко від мийки. Наприклад, в зоні прийому їжі або на протилежній від робочої поверхні стіні.
  3. Скловолоконні шпалери. Скловолоконні шпалери нагадують тканину. Вони стійкі до вологи і вогню, подряпин і стирання. До того ж надзвичайно міцні, можуть залишатися на стінах кілька десятків років, а при знятті видаляються разом зі штукатуркою! Сучасні шпалери для кухні зі скловолокна можна фарбувати, вони відмінно приховують нерівності штукатурки. Все це робить даний варіант ідеальним вибором для кухні. Їхній недолік - красиві шпалери на кухню коштують досить дорого.

Які шпалери кращі для кухні? Багато дизайнерів рекомендують вінілові. Що ми отримаємо, використовуючи їх? До найважливіших переваг такого облицювання можна віднести:

  • вологостійкість;
  • можливість чищення без остраху подряпин;
  • механічна міцність і довговічність (можуть триматися на стінах до 10 років);
  • структурована поверхня, яка ідеально приховує нерівності стіни (при використанні шпалер зі спіненого вінілу);
  • стійкість до вогню, УФ-випромінювання та високих температур.

Куди клеїти шпалери на кухні?

Можна оформити стіну над столом шпалерами або прокласти смугу між шафами. Все залежить від облаштування кухні. Шпалери можуть бути тільки малюнком, що доповнює декор, також можуть бути фоном для меблів і техніки. Якщо ви вирішили використовувати модні шпалери 2022 для кухні з принтами і наклеїти їх тільки на одну стіну, щоб не створювати хаосу, добре пофарбувати інші стіни в тому ж відтінку.

Шпалери на кухні над робочою поверхнею - чи це хороша це ідея?

Простір над стільницею найбільш вразливий до бруду. Бризки жиру зі сковорідки або киплячий суп в каструлі - під навісними шафами може утворюватися різний бруд. Вибираючи шпалери для кухні, призначені для приклеювання над стільницею, зверніть увагу на їхню особливу стійкість до стирання, дії вологи і вогню.

Ви можете вибрати популярні зараз фотошпалери. Облицювання буває різних дизайнів - як ніжних, так і оригінальних, пов'язаних з кулінарією. Якщо ви дбаєте про довговічність фотошпалер, захистіть їх склом або оргсклом. Завдяки цьому простір буде легше прибирати, а обраний візерунок довше радуватиме око.

Які шпалери зараз в моді для кухні? Грайте з принтами, робіть ставку на колір!

Композиції рослин, майже психоделічні візерунки, мотиви, пов'язані з кухнею (кавові чашки, хліб, овочі та фрукти) - це лише деякі з візерунків, якими ми можемо прикрасити стіни. Також популярні обробки, що імітують інші матеріали, такі як кам'яна плитка, дерев'яні дошки або навіть кахель.

Які шпалери для кухні вибрати? Секрет успішного аранжування - вміле поєднання деталей і елементів, акцентів і мотивів. Вибираючи малюнок шпалер, намагайтеся не перевантажувати інтер'єр, важливо прагнути до гармонії в облаштуванні кухонного простору. Варто дотримуватися принципу «менше - більше». У разі збалансованої і приглушеної кухні ми можемо дозволити собі більше, коли справа торкається малюнка на шпалерах і їхнього кольору. Яскраві відтінки на стіні відмінно поєднуються з акуратними кольорами підлоги або меблів (хоча тут підійдуть і світлі тони). Однак, якщо ми зробили акцент на виразному аранжуванні, не варто перевантажувати його занадто насиченими тонами або мотивом шпалер. З іншого боку, стильні та ексклюзивні інтер'єри просто не можуть дозволити собі умовний, банальний принт! Для сучасного інтер'єру підходять шпалери з графічним малюнком - їх часто кладуть тільки на одну стіну. Дедалі популярнішими стають 3D-шпалери в кухню, дизайн яких імітує зображення, наприклад, галявини в лісі або кошиків з фруктами або спеціями. Як бачите, універсального методу тут немає. Інтуїція і почуття естетики будуть найкращим порадником.

Підсумок

Чи можна використовувати сучасні шпалери для кухні? Ну звичайно! На ринку представлені оздоблювальні матеріали, стійкі до вологи, плям і подряпин, завдяки яким ми можемо легко підтримувати порядок під час готування. Крім того, потрібно зосередитися на продуманому візерунку, незвичайному кольорі, мотиві, що дасть можливість створити красиву вишукану композицію.

facebook