logo-mobile-leoceramika

Приліжкові світильники в інтер’єрі спальні

  • Приліжкові світильники в інтер’єрі спальні - Зображення

Спальня - унікальна кімната у всьому будинку. Ми використовуємо її вечорами та протягом дня, коли шукаємо місце, щоб заспокоїтися та відпочити. Декор і освітлення в спальні допомагають нам розслабитися і відновити сили. Ми завжди вкладаємо багато часу і пристрасті в облаштування спальні, і насолоджуємося отриманим візуальним ефектом кожен день, з самого ранку. Приліжкові світильники для спальні - частий вибір освітлення, яке знаходить своє місце не тільки на тумбочках, але і на комодах або журнальних столиках.

Роль приліжкових світильників у дизайні інтер'єру спальні

Світло відіграє важливу роль у всьому будинку чи квартирі, але в спальні воно має вирішальне значення. Правильно підібраний світильник, відповідність його стилю всьому інтер’єру, а також регулювання інтенсивності освітлення роблять світильник сильним компонентом, який не можна оминути при облаштуванні квартири та плануванні її інтер’єру. У цій категорії магазину «Лео Кераміка» ви можете знайти багато цікавих пропозицій приліжкових світильників для спальні, які відповідають різним стилям.

Переваги використання приліжкових світильників у спальні

  1. Індивідуальне освітлення. Завдяки лампам біля ліжка ви не розбудите весь дім. Розміщення світильників по обидва боки від ложа позбавляє вас від необхідності лягати спати в той самий час, що і ваш партнер. Ви хочете почитати пресу, але ваш партнер рано встає на роботу? Все, що вам потрібно зробити, це увімкнути приліжковий світильник на вашому боці. Увімкнення вночі підвісної лампи могло розбудити всіх мешканців. Особливо чутливі до нашої активності тварини, нервозність яких чути на весь дім. Приліжкові світильники забезпечують ледь помітне освітлення, залишаючись у межах досяжності для тих, хто цього потребує.
  2. Приліжкові світильники для спальні забезпечують здоровий сон. Зараз більшість із нас переглядають інтернет на телефоні, планшеті чи ноутбуці перед тим, як заснути, але така поведінка згубно впливає на сон. Наявність синього світла пригнічує секрецію мелатоніну - гормону, який впливає на процес засинання. Нічник теплого кольору, що нагадує сяйво сонця, що заходить, допомагає регулювати цикл сну. Крім того, світлодіодні нічники дають відчуття безпеки дітям, які бояться темряви. Нічник з казковим виглядом допоможе дитині заснути без присутності батьків.
  3. Світильники приліжкові впливають на естетику спальні. Правильно підібрані, розміщені по обидва боки ліжка, вони привносять в кімнату симетрію, яка є приємною для ока. Таке освітлення буває багатьох варіантів. Ми рекомендуємо обирати дизайнерські світильники, які підкреслять переваги облаштування спальні та дозволять вам почуватися в ній комфортно.

Типи приліжкових світильників та їхні особливості

У спальні здебільшого використовуються підвісні світильники - для загального освітлення, а також світлодіодні приліжкові світильники й бра як додаткове освітлення. Які приліжкові світильники в інтер’єрі використовуються найчастіше?

  1. Настільні лампи

У ідеально облаштованій спальні обов’язково є приліжкові тумбочки. Це практичний елемент декору, на якому ми тримаємо окуляри або телефон. Це ідеальне місце для розміщення нічної лампи. Приліжковий світильник в цьому місці буде освітлювати ті зони, де найчастіше ми залишаємо необхідні речі.

Лампи на тумбочці повинні випромінювати розсіяне світло, не сліпити в очі. Перемикач повинен бути в межах досяжності. Найкраще, щоб поверхня приліжкового світильника не була зроблена з матеріалу, що сильно відбиває світло.

  1. Настінні світильники для спальні

Настінні світильники підійдуть, особливо якщо ми не є любителями тумбочок або у нас просто немає місця для них. Бра, підвішене над ліжком, буде генерувати м’яке світло без відблисків на стіну. Добре виглядатиме настінний світильник з абажуром, який зробить світло ще менш агресивним. Якщо нам також потрібне точкове джерело світла, наприклад, для читання книги, стане в пригоді настінний світильник IDEAL LUX HOTEL AP2, який, окрім розсіяного світла, оснащений додатковим, рухомим джерелом світла, яке можна ідеально адаптувати до потреби.

  1. Інші світильники для спальні

У спальню також підійдуть торшери. За умови, що вимикач буде знаходитися в межах досяжності ліжка. Практичним рішенням також є світильник з кліпсою. Світильник можна прикріпити до будь-якої поверхні і змінювати його положення в залежності від виду діяльності.

Як вибрати приліжковий світильник?

Стандартна приліжкова лампа живиться безпосередньо від мережі і має вимикач в корпусі або в кабелі. Однак це не єдиний варіант. На ринку ми також можемо знайти лампи на батарейках, які можуть бути оснащені гачками або ручками. Завдяки цьому їх можна кріпити практично на будь-яку поверхню. Деякі моделі також можна підключати безпосередньо до розетки, що робить їх дуже функціональним обладнанням, яке підходить практично для будь-якого приміщення.

Сучасні приліжкові світильники можуть оснащуватися різними датчиками. Завдяки їм вдасться вмикати світло рухом руки або звуком (що корисно для дитячої кімнати). Також дуже корисний датчик сутінків, завдяки якому лампа вмикається автоматично, коли стемніє.

Деякі моделі мають можливість регулювання колірної температури. Чим вона нижча, тим тепліше світло і підходить для тихого вечора. Крім того, є функція регулювання інтенсивності, яка дозволяє посилити або послабити світіння.

Додатково варто звернути увагу на стиль приліжкової лампи, який залежить від характеру інтер’єру. Ми пропонуємо як традиційні моделі з простим абажуром, так і більш сучасні з мінімалістичним дизайном. Стандартні, скромні світильники впишуться в інтер'єр в будь-якому стилі. Сучасні екземпляри стануть хорошим вибором для спальні в індустріальному стилі. Купити приліжковий світильник з орнаментом дизайнери рекомендують в кімнати в стилі класики, ретро і гламур.

Приліжкова лампа - куди її поставити?

Щоб легше було читати перед сном, абажур повинен розташовуватися приблизно на 50 см від рівня ліжка. Таким чином, сяйво буде вільно падати на книгу чи газету, і наші очі не будуть швидко втомлюватися. Якщо спальня призначена для двох осіб, варто звернути увагу на те, чи не заважатиме світло відпочинку. Стандартні моделі генерують інтенсивність світла 50-60 люмен, але є, звичайно, і більш потужні. Все залежить від індивідуальних потреб.

Маленький акцент з великим потенціалом

Приліжкові світильники для спальні мають дуже гарний вигляд у невеликих кімнатах, де вони є одним з основних джерел світла, а також у великих кімнатах, де вони здебільшого виконують декоративну функцію. Розташовані на тумбочці біля ліжка чи на стіні над ним, вони забезпечують необхідне світло під час вечірнього читання книги або гортання газети.

facebook