logo-mobile-leoceramika

Освітлення в інтер’єрі

Сучасне житло неможливо уявити без комплексного освітлення, і мова йде не про єдину велику люстру в центрі кімнати. Кілька джерел та видів світла, продуманий сценарій, колірна температура – ось, що важливо в період ремонту.

Освітлення впливає не тільки на вигляд інтер’єру, а й на наш емоційний стан. Саме тому потрібно враховувати колірну температуру та визначити яке світло найкраще підійде для конкретного приміщення.

Освітлення в інтер’єрі: визначаємось з колірною температурою

Колірну температуру вимірюємо за шкалою в кельвінах.

Від 2400 до 3000 К – це тепле світло. Воно дарує атмосферу затишку і тепла. Його найкраще використовувати у місцях де ви відпочиваєте. Підходить у спальню, вітальню і, навіть, у кухню, адже їжа у теплих відтінках виглядає значно апетитніше. Окрім того, така температура візуально підсилює декоративні елементи з дерева та шкіри.

Від 3000 до 4500 К – нейтральний кольоровий спектр, що ідеально підходить для комерційних площ та офісів. А в житлових приміщеннях буде доречним у гардеробній, прохідних зонах і ванній кімнаті.

В душових та ванних кімнатах рекомендуємо використовувати і теплу температуру світла (для того щоб комфортно приймати ванну та розслабитися), і нейтральну, наближену до холодної (для бадьорості під час ранкового душу та нанесення мейкапу).

4500-5000 К – холодний відтінок. Навряд чи така температура підійде для дому, адже вона є достатньо агресивною. При тривалому перебуванні може спричиняти напруженість та втому очей. Світло в цьому діапазоні доволі контрастне, тому його найчастіше використовують в музеях, галереях, ювелірних магазинах, аеропортах і лабораторіях.

У деяких моделях світильників можна вручну регулювати ступінь яскравості та колірну температуру. Така функція називається “Double white”.

В “Лео Кераміці” є все, щоб наповнити ваш дім світлом.

Уявіть: ви читаєте книгу, вечеряєте з друзями чи працюєте за комп’ютером і при цьому відчуваєте дискомфорт. Це означає, що деяким зонам у вашому домі потрібне додаткове освітлення, щоб зробити щоденні справи приємнішими, а загальне сприйняття кращим.


     

                                         На фото: Люстра BASKET SP1 D40 (096162), IDEAL LUX                                               На фото: Люстра GOCCE SP1 (089669), IDEAL LUX

     

                                       На фото: Люстра MINIMAL SP1 ORO (009391), IDEAL LUX                                             На фото: Люстра ICE SP5 NERO (237664), IDEAL LUX

     

                                      На фото: Люстра DECA SP1 SMALL (168852), IDEAL LUX                                                   На фото: Люстра LINGOTTO SP3 (198125), IDEAL LUX

Люстра в інтер’єрі 

Розпочнемо з люстр, які займають важливе місце в кімнаті і можуть виконувати функцію як центрального, так і декоративного освітлення. Їх найчастіше розміщують в місцях відпочинку, поруч з диваном чи над журнальним столиком. В “Лео Кераміці” ви знайдете люстри на будь-який смак: розкішна класика, строгий мінімалізм, геометричні форми, невагомі кулі та лампи арт-об’єкти.

Останні кілька років дизайнери використовують підвісні світильники у різних зонах: у спальні над тумбою, над обіднім столом чи у ванній кімнаті, поруч із дзеркалом.

     

                                     На фото: Люстра LEAVES SP12 BIANCO (112268), IDEAL LUX                                          На фото:  Люстра EQUINOXE SP12 CROMO (200118), IDEAL LUX 

     

                                    На фото: Люстра MADAME SP1 NERO (174402), IDEAL LUX                                              На фото: Люстра LANA SP1 D60 (068176), IDEAL LUX

Яким освітленням доповнити люстру в інтер’єрі?

Щоб уникнути одноманітності загальне світло слід доповнювати бра, торшерами та настільними лампами. Це створить особливу атмосферу та затишок.

Також в “Лео Кераміці” широко представлене технічне, або його ще називають “загальне”, освітлення. Споти, точкові та трекові світильники є невід’ємними елементами у сучасному помешканні.

     

                                        На фото: Спот ALFA AP1 BRUNITO (119786), IDEAL LUX                                                 На фото: Бра FOCUS-1 AP NERO (097190), IDEAL LUX

         

                                        На фото: Світильник BOW AP D26 NICKEL (005379), IDEAL LUX                               На фото: Трековий світильник PROFILE EYE BLACK (9338), Nowodvorski

Вимикачі

Білі пластмасові вимикачі – це вже минуле століття. Дизайнерські ідеї плюс технічний прогрес дозволяють нам обрати надзвичайно оригінальні та надійні вимикачі, що гармонійно доповнять інтер’єр, або ж, навпаки, будуть яскравим акцентом на стіні.

І наостанок. Якщо ж ви мешкаєте в заміському будинку чи облагороджуєте терасу, варто запланувати покупку вуличного освітлення.

Слідкуйте за новими випусками “Ремонт Тревел” та дізнавайтесь більше цікавого про світ дизайну з “Лео Керамікою”.

facebook