logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Роль настільних ламп в інтер'єрі

  • Роль настільних ламп в інтер'єрі - Зображення

Не всі розуміють важливість різних додаткових точок світла в інтер'єрі, у тому числі настільних ламп. Чому так важливо передбачити місце для цього типу світильників у дизайні квартири, будинку чи обраного приміщення? Та як вибрати такі, що відповідатимуть вимогам та стилю у дизайні? Прочитайте наше коротке керівництво і дізнайтеся, яка декоративна настільна лампа найкраще підійде до вашого інтер'єру.

Світло відіграє в інтер'єрі надзвичайно важливу роль. Простий спосіб правильно спроектувати освітлення - підійти до цього питання так, якби це був багатошаровий торт. У верхньому шарі ми маємо основне світло у вигляді підвісних або стельових світильників, спотів на напрямних або інших рішень, які діють як центральне світло. Освітлення нижніх ярусів – торшери та настільні лампи декоративні.

У цій статті ми розповімо, що таке декоративні настільні лампи та, яка їхня  роль у освітленні простору.

Оригінальні настільні лампи поєднують у собі практичні та декоративні функції, завдяки чому вони стають справжньою прикрасою для дому. Водночас вони створюють неповторну атмосферу в інтер'єрі, а також полегшують роботу та навчання.

Основні функції декоративних настільних ламп:

  • створюють затишну, інтимну, романтичну атмосферу;
  • дозволяють підкреслити прикраси, меблі та виділити найважливіші моменти в інтер'єрі;
  • допомагають виділити функціональні зони у кімнатах;
  • вони будуть додатковим елементом декору та підкреслять стиль інтер'єру;
  • стануть практичним аксесуаром, що полегшить виконання таких дій, як робота, читання, макіяж, підготовка до сну.

Вибираючи настільні лампи, подумайте, якого ефекту ви хочете досягти, про що ви дбаєте, скільки і які лампи вам знадобляться у вашому інтер'єрі.

Настільна лампа декоративна для створення атмосфери

У сучасному світі, де на наше життя сильно впливають поспіх, стрес, інтенсивність та безліч проблем, інформації та стимулів, ми все більше цінуємо місця, де можемо відпочити та розслабитися. Таким місцем може бути котедж посеред лісу, інтимне СПА або будиночок біля озера, але варто подбати про те, щоб такою оазою спокою був ще й наш власний будинок або квартира.

Якщо ви хочете привнести в інтер'єр інтимну атмосферу, уникайте торшерів із лампочкою видимого світла. Пам'ятайте, що джерело світла має бути закрите, а нижній край абажура знаходиться не вище рівня очей (коли ви сидите на дивані).

Якщо прагнете додаткової дози затишку, вибирайте декоративні настільні світильники з плюшевими, велюровими абажурами. Ви можете легко підібрати ці світильники під колір інтер'єру, а широка доступність абажурів з тканин також дають змогу поєднувати їх зі шторами, декоративними подушками тощо.

Парадоксально, але декоративна настільна лампа не тільки створює теплу, затишну атмосферу, але здатна надати інтер'єру класу і підкреслити його формальний характер. Все залежить від того, яку лампу ви оберете. Якщо ви цінуєте простоту та класичну елегантність, виберіть світильник з текстильним абажуром чорного або бежевого кольору та гладким скляним цоколем.

Світильники настільні декоративні на службі у стилю!

Настільні лампи також легко можуть стати вираженням вашого смаку та вибору певного стилю інтер'єру. Розглянемо кілька варіацій:

  1. Якщо ви шукаєте настільні лампи для інтер'єру в стилі мінімалізм, вибирайте гладкі поверхні та геометричні форми. Світильники зі скляним або кам'яним цоколем, а також світильники зі скляними плафонами або абажурами в чорно-білому кольорі відмінно підійдуть для цього типу інтер'єру.
  2. Інтер'єри в стилі гламур або французький шик, навпаки, люблять розкішні аксесуари та сяйво золота. Тому, якщо ви шукаєте світильники декоративні настільні, які доповнять апартаменти з таким характером, вибирайте золоту обробку елементів, золоту основу або абажури з золотим центром.
  3. Інтер'єри Loft неодмінно стануть виразнішими, якщо ви зупинитеся на настільних лампах з лампочками з декоративною ниткою розжарювання.
  4. Скандинавська атмосфера - це місце для ніжних простих настільних ламп у спокійних або пастельних тонах, легких конструкцій з геометричними формами, а також світильників з елементами зі скла, сталі або дерева.

Настільні лампи як чисто функціональний аксесуар

Якщо ви облаштували у спальні або вітальні невеликий кабінет, стильна настільна декоративна лампа стане незамінним аксесуаром, який полегшить роботу. Найкраще вибирати світильник із довгим штативом, який передбачає регулювання кута падіння світла. Також пам'ятайте, що світло робочої лампи не повинне травмувати очі, тому вибирайте модель з абажуром, що закриває всю лампочку. Щодо висоти та інтенсивності, то зазвичай лампочка повинна знаходитись на відстані не більше 35 см від стільниці, а її потужність становить від 40 до 100 Вт.

Якщо ви любите читати, вам варто подумати про настільну лампу, абажур якої дає змогу направити промінь світла в потрібному напрямку. Встановіть лампу так, щоб світло падало зверху і освітлювало текст прямо з-за вашої спини. Також важливо, з якого боку ви встановлюєте лампу для читання - помістіть її ліворуч, якщо ви правша, або праворуч, якщо ви лівша.

Як вибрати настільну декоративну лампу? Поради від фахівців «Лео Кераміка»:

  • пам'ятайте, що обрана вами декоративна настільна лампа повинна відповідати розміру кімнати. У дуже великій вітальні, спальні з високими стелями або просторому коридорі матимуть чудовий вигляд світильники з цільним цоколем або абажуром великого діаметра. Завжди пам'ятайте про пропорції - у тому числі щодо столу, тумбочки або шафи, на якій стоятиме обрана вами лампа;
  • якщо ви шукаєте настільну лампу, щоб поставити поруч з диваном, пам'ятайте, що лампа не повинна бути більш ніж у півтора рази вищою за стіл або тумбу, на яких вона стоїть;
  • у приміщеннях, де дозволяє простір, матимуть чудовий вигляд композиції, що складаються з двох однакових настільних ламп, розміщених по обидва боки від комода чи дивана;
  • при виборі настільних ламп враховуйте ширину стільниці або комода та діаметр абажура, щоб він не вдарявся об стіну та світильник не заважав спілкуванню.
facebook