logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo

Що таке плитка у стилі печворк?

  • Що таке плитка у стилі печворк? - Зображення

Сучасний вибір плитки вражає різноманіттям. Ба більше, цей облицювальний матеріал відрізняється не лише за матеріалом виготовлення, кольором та фактурою, а й назвами/стилем. Наприклад, плитка печворк, яка є дуже популярною у багатьох країнах світу. Напевно кожен її десь та й бачив, але точно не знав, що виріб має саме таку назву. Чому ця плитка так називається, чим характерна, які переваги має та де найчастіше використовується. Все розповімо.

Плитка в стилі печворк: що це?

Вперше слово печворк, з’явилося в Англії і дослівно воно перекладається, як “зроблено з обрізків”. Під цим поняттям розуміли техніку виготовлення різноманітних речей з тканини. Вірніше з маленьких шматочків тканин. Інколи в результаті виходило дуже яскраве полотно, в якому поєднувалися з першого погляду зовсім непоєднувані відтінки, принти чи малюнки.

Техніка набувала популярності і згодом перетворилася в окремий стиль, в якому почали облаштовувати інтер’єри, та виготовляти різноманітні вироби, як от плитку. Плитка печворк в інтер'єрі відразу ж привертає до себе увагу. Вона точно пістрява, точно експресивна, а ще її можна охарактеризувати наступними рисами.

  1. Максимально широка палітра кольорів, від типових чорний, білий, бежевий до яскраво синього, жовтого чи навіть фуксія.
  2. Обов’язково з візерунками чи патернами. З різноманітними геометричними лініями, або малюнками, що нагадують рослинність.
  3. Різні фактури і текстури. Для стін переважно вибирають глянцеву поверхню, плитка печворк підлогова частіше матова.Рельєф може бути гладким, трішки випуклим або потертим, за рахунок чого можна створити дуже цікавий дизайн інтер’єру.
  4. Різноманітні розміри (від 10 см до 60 см). Якщо плитка маленька, то вона продумана так, що укладаючи її на стіну чи підлогу з маленьких квадратів утворюється великий малюнок. Велика плитка навпаки візуально нагадує кілька малих, як мінімум чотири окремих квадрати.

Багато хто вважає, що плитка печворк — це для сміливих людей. Що така перенасиченість деталями швидко набридає і втомлює, але все залежить від талановитості дизайнера. Цей тип облицювального матеріалу вміло поєднують зі скандинавським стилем, провансом, арт-деко, кантрі та багатьма іншими. В результаті виходить дуже стильне та затишне приміщення.

За якими критеріями обирається печворк плитка?

Якщо ви маєте на меті купити саме плитку печворк, радимо виважено підійти до її вибору. Широкий асортимент строкатих виробів може зачарувати, але не варто спокушатися на все одразу. Підходьте до питання з більш раціонального боку. Врахуйте наступне:

  1. Стиль у якому виконана кімната. Плитка має виглядати органічно. Якщо це прованс, можна обрати щось з квітковим принтом. Для скандинавського стилю підійде геометричний візерунок. Він же може доповнити й такі сучасні стилі, як хай тек чи модерн.
  2. Матеріали. Цю керамічну плитку виготовляють з глини (червоної і білої) та керамограніту. Останній варіант дуже популярний через свою стійкість до перепаду температур, ударів, та інших різноманітних зовнішніх факторів. Наприклад, якщо обирати плитку для підлоги, то найкраще підходить саме керамограніт.
  3. Форма. Є шестикутні моделі і квадратні. Зрештою, тут все залежить виключно від вашого смаку або дизайнерського проєкту
  4. Простота догляду. Вибирайте покриття, яке легко чиститься, не потребує спеціальних миючих засобів, є вологостійким (якщо мова про ванну).
  5. Країна походження. Важливо вибрати якісний товар. Даний тип плитки достойно виробляють не всі бренди. Щоб створити ідеальну графіку, забезпечити витривале покриття та тривалий термін експлуатації потрібно мати відповідне обладнання, досвід та знання. Ми радимо вибирати плитку печворк, яка виготовлена в Італії або Іспанії. Вона має найкращі відгуки. 

Правильно підібраний розмір, форма, а головне колір і орнамент дозволять створити у кімнату дуже затишну атмосферу.

Особливості застосування на кухні

Плитка печворк на кухні зустрічається набагато частіше ніж у всіх інших кімнатах. Переважно її вкладають на підлогу та оздоблюють нею кухонний фартух. На підлозі за допомогою печворку можна викласти повноцінний килим, що дуже красиво виглядає. Ось кілька порад щодо кухні.

  • Плитка печворк для фартуха може бути виготовлена з глини, але якщо ви плануєте дуже активно куховарити і часто на фартух потрапляють гарячі рідини тоді надайте перевагу керамограніту;
  • дуже цікаво виглядає поєднання яскравих кольорів з білими меблями;
  • якщо кухня в стилі хай тек чи модерн, панно обов’язково має бути однотонним;
  • темні (чорні) меблі гарно поєднуються зі світлою плиткою прикрашеною чорними геометричними лініями;
  • бежеві вироби відмінно гармоніюють з деревом та додають затишку.

Також, саме цією плиткою на кухні частенько створюють акцентну стіну.

Чи доречна плитка печворк у ванній?

Абсолютно так!Доречною є плитка печворк у маленькій ванній і у просторому приміщенні. Є кілька порад, як вдало оформити ванну саме цим оздоблювальним матеріалом.

  1. Не перестарайтесь з кольорами та строкатістю, а особливо якщо приміщення невелике. Допускається поєднання максимум трьох кольорів.
  2. Пістряві візерунки візуально зменшують приміщення, тому доцільніше вкладати їх лише на одну стіну.
  3. Ця плитка не підходить для оздоблення стелі.
  4. Гарно виглядає декорована печворк плиткою стіна біля дзеркала, біля унітазу чи раковини. Просто вкладіть нею частину стіни, а по боках додайте однотонне покриття.
  5. Плитка печворкна підлозі у ванній має бути матова, принаймні вона не така слизька як глянцева.

З технічних моментів, варто врахувати вологостійкість плитки, та її гігієнічність. Наприклад, якщо ви замовите плитку з ректифікованого керамограніту, то шви будуть майже непомітними, а отже є набагато менше шансів, що виникне грибок.

Купити даний оздоблювальний матеріал в стилі печворк за доступною ціною можна на сайті нашого інтернет-магазину. Ми допоможемо визначитися з кількістю потрібного матеріалу, та проконсультуємо стосовно будь-яких запитань, які стосуються представленої в каталогах продукції. Доставка можлива у будь-яке місто України. Вартість доставки розраховується індивідуально.

facebook