logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Секрети дизайну маленької кухні

  • Секрети дизайну маленької кухні - Зображення

Маленька кухня не повинна вас обмежувати в плані облаштування. Дизайн маленької кухні може бути виконаний у формі півострова, літери Г або однорядним методом, а за периметром вдасться розставити безліч предметів меблювання. Ми підготували для вас кілька порад, як оригінально та функціонально оформити інтер'єр маленької кухні.

Практичне освоєння маленької кухні в багатоквартирному будинку вимагає хорошої ідеї, а також застосування декількох універсальних правил. Завдяки цьому ви на відмінно впораєтеся з поставленим завданням, і не будете “перевантажувати” простір. Правильно використані ідеї планування маленької кухні допоможуть ефективно використовувати кухонний простір.

Кухні невеликої квадратури - функціональність понад усе

Кількість людей, які знаходяться на кухні кожен день, і тих, кого потрібно годувати щодня і в святкові дні, частота приготування і ступінь складності страв - ось основні питання, які визначають вибір планування кухні й обладнання. Звички робити покупки і зберігати припаси також мають велике значення, тому що вони визначають відповідний розмір холодильника і кількість шаф.

Дизайн маленької кухні: найголовніші правила

Незалежно від розміру, кожна кухня повинна бути влаштована за принципом робочого трикутника. Тому треба розділити простір на три зони:

  • інвентар і зберігання;
  • підготовка продуктів, очищення посуду;
  • приготування страв.

Якщо у вас маленька кухня, планування має величезне значення.

Панування в один ряд заощадить вам місце, особливо якщо ваша кухня довга, але вузька. Ви можете розмістити меблі уздовж однієї із стін, а на іншій стороні організувати простір для їжі.

Аналогічне рішення пропонує планування Г-подібної форми, тут також ви отримуєте вільну стіну, поруч з якою можна поставити, наприклад, розкладний столик. Таке розташування ідеально підходить для створення робочого трикутника. Його часто вибирають для мінікухні, адже воно плавно трансформується в їдальню або вітальню. У невеликому приміщенні ви будете практично використовувати кут, вставляючи в нього шафи, бажано обладнані округлими полицями або висувними шухлядами.

Щоб зберегти рівновагу в такому приміщенні, розмістіть велику і важку техніку (холодильник) на більш коротшій стіні, за нею - мийку, стільницю, духовку і варильну поверхню. Ви отримаєте ідеальне поєднання пристроїв!

Якщо збільшити ширину стільниці до 80 см, під нею залишиться більше місця для кухонних шаф. Завдяки розширеній поверхні туди помістяться ті, що глибиною 60 см. Ви будете використовувати додаткові 20 см для встановлення необхідних клапанів.

Використовуйте світлі тони на маленькій кухні. Нехай ця гама кольорів домінує в усьому приміщенні - на підлозі і стінах. Тоді інтер'єр маленької кухні засяє і буде здаватися більшим. Переконайтеся, що ваша кухня добре освітлена. Стануть в пригоді як основне верхнє світло, так і люстра над обіднім столом і підсвітка під шафками. Остання оптично подовжує меблі, а значить - всю кімнату.

Дизайн маленьких кухонь у різних стилях

  1. Облаштування в скандинавському стилі. Вся кімната оформлена в світлих тонах з використанням дерева й текстилю. Сучасні рішення дозволили оптимально використовувати невелику площу. Ця невелика кухня в багатоквартирному будинку не тільки функціональна, але і модна.
  2. Ремонт маленької кухні в стилі мінімалізм. Мінімалізм передбачає невелику кількість декору, елементів інтер'єру. Тільки все необхідне. І це те, що потрібно, якщо ви шукаєте ідеї для маленької кухні.
  3. Усі сучасні рішення - також відмінний варіант для приміщень невеликої квадратури. Геометричні форми, відсутність видимих ручок в шафах меблів, сенсорне управління технікою - все це дозволяє організувати сучасна маленька кухня.

Ідеї економії місця на маленькій кухні:

  • встановлення однокамерної мийки, яка може бути додатково укомплектована зоною, що виконує роль сушки;
  • освітлення - чим природніше, тим краще, інакше доведеться розмежовувати простір на зони. Важливий і вибір джерела - зупинимося на найбільш близьких до природного. Ми також рекомендуємо інвестувати у полиці з підсвіткою, які незалежно від властивостей освітлення також грають декоративну роль;
  • відсутність ручок на дверях дозволить шафам гармонійно вписатися в загальний фон і дизайн невеликої кухні;
  • хороша ідея - використовувати додаткову розкладну стільницю, яку при необхідності можна висунути;
  • використовуйте плитку на підлогу і стіни в одному тоні, краще світлу - це візуально зробить простір більшим;
  • уникайте рішень, які оптично домінують в інтер'єрі;
  • скляні шафи дозволять створити враження більш глибокого простору;
  • відмінним варіантом буде кріплення розсувних дверей;
  • для класичних дверцят звичайних шаф знадобиться місце, щоб їх відкривати - з розсувним варіантом це не проблема;
  • вибирайте прості в догляді матеріали. Керамічна плитка для підлоги і стін допоможе підтримувати порядок.

Поради від фахівців «Лео Кераміка»

Дизайн маленької кухні 2022 дійсно може бути модним і функціональним, якщо пам'ятати основні правила:

  • Функціональність - вибирайте тільки те, що абсолютно необхідне і водночас цього достатньо, щоб задовольнити смаки мешканців і гостей.
  • Легко підтримувати в чистоті - зосередьтеся на зручному плануванні маленької кухні і якісному обладнанні, щоб кухня сяяла чистотою кожен день.
  • Урівноваження естетичних пропорцій в кількості кольорів, фактур і деталей, як привертають увагу.
facebook