logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo

Секрети виробництва мозаїки. Художні панно в інтер'єрі

Сьогодні в #РемонтTravel розмова піде про мозаїку. Цим матеріалом захоплювались в Древній Греції та Середньовічній Венеції. Вона має унікальну здатність нести в собі інформацію про звичаї, побут та культуру минулого. Така маленька, але в руках талановитих людей стає справжнім витвором мистецтва.

На ринку тисячі виробників плитки, але мозаїка – річ ексклюзивна, тому і виготовляють її одиниці. В “Лео Кераміці” можна ознайомитись із продукцією українського бренду Kotto Ceramica. Керамічна, скляна мозаїка, керамогранітна… Аналогів дизайнерських виробів Kotto Ceramica не має в Східній Європі.

Етапи виробництва мозаїки від ТМ Kotto Ceramica?

Якщо у вас з’явилась ідея оздобити простір художнім панно, то це гарна ідея проявити свій смак, уподобання та індивідуальний стиль в інтер'єрі. Орнаменти, візерунки, етнічні мотиви, квіти та рослини, гасло,або портрет чи фото. Для Котто немає нічого неможливого. Ви можете обрати щось із готових рішень, або втілити свій власний задум у життя. Панно складають із скляної та ексклюзивної мозаїки Mosaichd’Italia. Остання виготовляється на 100% з італійської сировини, має надзвичайно гарну текстуру, доступна у 19 кольорах та має 7 різних форм. Чудово виглядає панно в якому міксують два матеріали: скло та глину.

Перший етап виробництва – це розроблення макету. Важливо знати необхідний розмір виробу. З дизайном Вам допоможуть дизайнери Котто.

Після узгодження макету панно, відбувається другий етап: в “лабораторії кольору” підбирають фарбу, або ж розробляють індивідуальну палітру. Колір на керамічній мозаїці спершу тестують, а потім запускають у виробництво. А ось керамогранітна мозаїка проявляє свій пігмент лише після запікання.

Мозаїку не складають роботи. Ручним способом малюнок складається з невеличких частинок. Ручна праця несе в собі особливу цінність виробу.

Зусиллями підприємства Kotto Ceramica виготовлене найбільше мозаїчне панно в Україні, яке занесене в Книгу рекордів України. В ньому зібрано майже 500 000 елементів, 42 кольори. Загальна площа готового виробу - 368 м. кв. Така краса оздоблює житловий комплекс в Івано-Франківську.

Переваги керамічної мозаїки

Основна перевага мозаїки полягає в тому, що з її допомогою можна створити унікальний виріб, аналогів якому не буде в цілому світі. Нею декорують не лише підлогу та стелю, але й меблі та елементи декору. Як скло, так і керамогранітна маса чудово пристосовані до різних зон: будинки, квартири, спа, басейни, вулиці і, навіть, громадські місця.

І найголовніше – міцність та витривалість. На колекцію Mosaichd’Italia дають гарантію 100 років.

Замовивши мозаїку, Ви інвестуєте в майбутнє. Навіть ваші нащадки зможуть насолоджуватись красою керамічного панно, оскільки мозаїка, що пофарбована по всій своїй товщині, не вигорає на сонці, не втрачає кольорі при активній експлуатації, боїться вологи та низьких температур.

facebook