logo-mobile-leoceramika

Шпалери для спальні – які краще – поради експертів

  • Шпалери для спальні – які краще – поради експертів - Зображення

Важливо, щоб спальна кімната була затишною та комфортною. У цьому допоможуть сучасні шпалери для спальні. На сьогодні виробники пропонують якісні настінні покриття у вишуканому дизайні. За допомогою них можна відтворити сучасний та гармонійний інтер’єр у кімнаті для нічного відпочинку.

Який тип шпалер найкраще підходить для спальні

У пошуках відповіді на питання, як підібрати шпалери для спальні, перше, що потрібно вирішити – вибрати матеріал. Кожен з існуючих варіантів має свої особливості, які розглянемо далі.

Класичне покриття – це флізелінові шпалери для спальні. Їх переваги полягають у наступному:

  • вони “дихають”, тобто повітря циркулює;
  • не міняють розмір в процесі наклеювання;
  • підходять для нанесення на нерівні стіни;
  • вважаються екологічно безпечними;
  • стійкі перед пошкодженнями.

Спальні кімнати зі шпалерами із флізеліну виглядають по-сучасному через велике розмаїття варіантів оформлення. Проте цей оздоблювальний матеріал складний у догляді. Наприклад, його не можна мити. Також флізелінові шпалери можуть вигоряти під сонячними променями. Через це їх не рекомендується клеїти у спальній кімнаті з великими вікнами, які виходять на сонячний бік.

Напередодні того, як вибрати шпалери для спальні, слід дізнатися про особливості такого матеріалу як полівінілхлорид. З нього виробляються вінілові шпалери. Їх основа – текстиль або папір. У зовнішньому шарі цього оздоблювального матеріалу міститься пластик, за рахунок чого дизайн шпалер для спальні виконується з різноманітними фактурами. Виробники пропонують варіанти з глянцевим, матовим, гладеньким або рельєфним покриттям.

Перевагами вінілових шпалер являються:

  • зовнішня привабливість;
  • тривалий термін служби;
  • висока міцність;
  • легкий догляд;
  • звукоізоляційні властивості;
  • можливе фарбування у бажаний колір.

Головний недолік – наявність у складі матеріалу синтетичних речовин. Через це стіни гірше пропускають повітря та втрачають здатність випаровувати рідину. З плином часу у спальні з вініловими шпалерами може виникати неприємний «пластиковий» запах.

Ще один розповсюджений тип шпалер – текстильні. Їх вартість – висока, але повністю виправдана. Це гарні шпалери для спальні, які мають розкішний вигляд та дозволяють створити у кімнаті інтер’єр по моді. Основою цього оздоблювального матеріалу може бути шовк, бавовна, льон, велюр чи фетр.

Плюси текстильних шпалер наступні:

  • візуальна відсутність стиків;
  • вдале приховування дефектів на стінах;
  • екологічна безпека;
  • хороші показники тепло- та звукоізоляції.

Недолік текстильних шпалер – висока ціна. Такий матеріал потребує особливого догляду: не терпить вологого прибирання та притягує пил. Власними зусиллями поклеїти такі шпалери не вдасться – потрібно залучати майстра. Крім перерахованих вище типів шпалер, у спальні можуть клеїтися матеріали із паперу та з нанесеним малюнком.

Сучасні шпалери для спальні – як вибрати колір

На сьогодні вибір відтінків шпалер дуже багатий, тому кожен може підібрати для себе оптимальний варіант. Час забути про традиційну класику, тому що справжній хіт – це сміливі та нестандартні кольори. За їх участю можна створити у спальній кімнаті унікальний дизайн, який радуватиме око протягом тривалого часу.

Актуальними є сірі шпалери, що зумовлено популяризацією скандинавського стилю в інтер’єрі. Таки відтінок вважається універсальним – він гармонійно поєднується з синім, фіолетовим, бордовим, жовтим та зеленим відтінками. За умови, що дизайн спальні шпалери – сірі, додати оригінальності можна за допомогою яскравих предметів меблів чи декоративних елементів.

Розкішний вигляд має спальня, оформлена у золотих відтінках. Але такий тип оформлення має відповідати особливостям кімнати. Наприклад, оформлювати «золотом» невелику спальню буде недоцільно. Натомість у великі та просторій кімнаті золотисті шпалери можуть стати вишуканим та вдалим акцентом.

Актуальний дизайн шпалер у спальні

Під час вибору оздоблювального матеріалу для спальної кімнати слід враховувати загальний інтер’єр. Саме оточуюча обстановка визначатиме, якого кольору будуть шпалери, з якими візерунками та фактурами. При оздобленні стін спальні розповсюдженим варіантом є бежеві та світло-сірі кольори. Допускається нанесення на дві стіни шпалер різних відтінків. Такий метод дозволяє створювати контрасти та правильно розставляти акценти.

  1. Одним із розповсюджених стилів для оформлення спальні є прованс. Щоб його дотримуватися, знадобляться шпалери ніжних пастельних тонів, зокрема ніжно-рожевих, кремових, блакитних, зеленуватих. Стосовно візерунків, то ідеальний варіант для провансу – оздоблювальний матеріал із малюнками у стилі флористики.
  2. Інтер’єр у стилі лофт відрізняється відсутністю обробки на стінах, а точніше використанням спеціальних шпалер, які допомагають досягти бажаного результату. В асортименті виробників є матеріали з імітацією бетону або цегли. Вони дозволяють максимально точно відтворити обстановку спальні у стилі лофт.
  3. Завжди у моді залишаються класичні шпалери для спальні. Переважно вони виконані у бежевих або ніжно-рожевих відтінках. 

Створити у спальній кімнаті ніжність та легкість можна за допомогою шпалер з рослинними принтами. Варіанти зі смужками додають інтер’єру елегантності та строгості.

Ще більше корисних порад в блозі Лео Кераміка

Тепер вам відомо, які шпалери кращі для спальні, щоб було зручно, гарно, у тренді та за доступною ціною. У блозі Лео Кераміка є ще маса корисних порад по облаштуванню затишної та комфортної оселі. Експерти у справі ремонту діляться досвідом, як обрати оздоблювальні матеріали, щоб вони довго служили та гарно виглядали.

Замовити якісні шпалери можна в нашому інтернет-магазині, не виходячи з дому. Клієнти можуть купити якісні оздоблювальні матеріали із доставкою за вказаною адресою. На сайті магазину є відгуки покупців, з якими кожен відвідувач може ознайомитися особисто. Ці знання допоможуть зробити правильний вибір, користуючись минулим досвідом.

facebook