logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Спальня в стилі лофт - мрія чи реальність

  • Спальня в стилі лофт - мрія чи реальність - Зображення

Вам дуже імпонує стиль лофт, але не можете уявити його у своїй спальні? Якщо цей напрямок у дизайні інтер'єру вам здається занадто радикальним, то ви просто не знаєте хитрощів, які можна використовувати, щоб ваша спальня в стилі лофт була одночасно трендовою та затишною. Дерево в оформленні стін і підлоги, м'які тканини, трохи кольору і правильно підібране ліжко зроблять кімнату в стилі soft-loft набагато затишнішою. Сьогодні ми розвіємо міф про те, що спальня в стилі лофт занадто сувора і “холодна” для затишного відпочинку і сну.

Звідки взявся стиль лофт?

Його походження сходить до 1960-х років, коли жителі США у відповідь на кризу почали орендувати колишні фабрики і виробничі цехи, щоб переобладнати їх у житлові приміщення. У той час нікого не турбували кабелі і незакріплені лампочки без абажурів, які звисають зі стін. Цей імпровізований стан перетворився у стиль, у якого сьогодні натовпи шанувальників, а для облаштування квартири в стилі лофт не потрібні високі стіни й металеві труби на стелі.

Основні риси стилю лофт:

  1. Кольори досить приглушені, сповнені нейтральних відтінків сірого і коричневого. Немає сенсу шукати яскраві кольори або контрасти на основі чорного і білого. З широкої гами сірого варто вибрати світлі відтінки, які оптично збільшують інтер'єр, роблячи його просторішим. Більш сміливі можуть поекспериментувати з чорним, коричневим і цегляно-червоним.
  2. Щодо матеріалів, цегла, безумовно, є найпопулярнішим з них в промислових інтер'єрах. Сучасні технології виробництва дають змогу виготовляти керамічну плитку або керамограніт під цеглу або камінь. Завдяки такому рішенню спальня лофт може бути навіть в багатоповерховому будинку.
  3. Індустріальний стиль любить простір, і це пов'язано з відкритим розташуванням кімнат. Якщо ж мова йде про дизайн спальні в стилі лофт, то все ж краще використовувати двері. Це дасть можливість створити більш інтимну атмосферу, а також підвищити рівень шумоізоляції.
  4. Високі стелі вітаються. Найчастіше в кімнатах з високими стелями є можливість встановити і великі вікна. І тоді у нас вийде спальня в стилі лофт світла, вдень освітлена великою кількістю природного світла.

Спальня в стилі лофт - як її оформити?

Спальня в індустріальному стилі дійсно може бути затишною! Є декілька хитрощів, щоб інтер'єр залишався стильним і теплим. Треба пам'ятати, що лофт - це, перш за все, сировина - цегла, бетон, дерево, метал. Як їх поєднувати в спальні?

Кілька ідей, як оформити стіни, підлогу і організувати освітлення

  1. Стіни з цегли. Необов'язково спати в сирих стінах, щоб насолоджуватися видом на цеглу на стіні. В інтернет-магазині leoceramika.com ми легко можемо купити готову плитку з імітацією натуральної цегли (білої або оранжевої) - не хвилюйтеся, вона виглядає дійсно природно. У спальні лофт її можна використовувати як декор на одній зі стін - ідеально підійде для простору за ліжком.
  2. А якщо не цегла? Замість цегли можна вибрати необроблений бетон, який надасть будь-якому приміщенню індустріального характеру. Сірий колір, що асоціюється з професіоналізмом і чистотою, має гарний вигляд у інтер'єрах лофт. Можна спробувати різні відтінки сірого, у такий спосіб цей колір, попри спокій, не зробить інтер'єр нудним. Сірий добре поєднується з іншими кольорами. Ще один варіант кольору - червоний, але, як уже згадувалося, не перестарайтеся. Краще використати червоний колір як акцент, ніж фарбувати весь інтер'єр у червоний колір. Ще один колір, який можна використовувати, проектуючи дизайн спальні лофт - жовтий.
  3. Підлога з дерева або бетону. Звичайно, це може бути дерев'яна підлога з ламінату, паркетної дошки. Але альтернативою також стане плитка з імітацією дерева або бетону, яка в широкому асортименті представлена в нашому інтернет-магазині. Вона прекрасно працює в поєднанні з системами «тепла підлога», що дозволить додатково організувати систему обігріву приміщення. Найкраще вибирати підлоги бежевого і бурштинового відтінків. Цікавий варіант - використовувати підлогу, на якій можна побачити дерев'яні кільця і сучки. Підкреслення природних особливостей дерева додасть інтер'єру неординарного характеру.
  4. Світло у формі трекових систем, люстр, спотів. Якщо ви запланували ремонт спальні в стилі лофт, то не забудьте про освітлення. Ідеальними світильниками будуть люстри на довгих дротах з оголеними лампочками або системи трекового освітлення. Останні - тренд у світі дизайну. Ви можете направляти потік світла в потрібному напрямку, при необхідності додавати нові джерела світла. Це рішення все частіше використовується в інтер'єрах лофт.

Маленька спальня в стилі лофт

Здавалося б, якщо в нашому розпорядженні невелика спальня, лофт буде для неї занадто “важким” стилем. Але і це помилка. Хоча сила цього стилю полягає в яскравих акцентах, ніщо не заважає влаштувати таким чином невелику спальню в стилі лофт. Інтер'єр треба додатково освітити, світильник повісити, наприклад, над ліжком або кілька моделей паралельно до стіни. Згадані цегляні або бетонні акценти можна в невеликій кількості використовувати в кімнаті. Цегла не обов'язково повинна бути на всю стіну - її фрагмент вже допоможе сформувати дизайн спальні в стилі лофт. Металеві ніжки дерев'яних тумбочок біля ліжка або люстри з лампочок, що вільно звисають на дротах - це лише кілька елементів декору, які у поєднанні створять неповторний інтер'єр.

Про стиль лофт у спальнях від фахівців «Лео Кераміка»

Стиль лофт може стати лейтмотивом інтер'єру всієї квартири або ідеєю облаштування однієї з кімнат. Спальня в стилі лофт - ідея не тільки для сміливих. Ви можете внести в інтер'єр стільки елементів стилю лофт, скільки вважаєте за потрібне. Така кімната не зобов'язана - хоча, звичайно, може - бути такою ж стильною, як нью-йоркські інтер'єри другої половини минулого століття. Все дійсно залежить від власників. Не потрібно боятися, що в спальні буде занадто прохолодно - червона цегла і дерево або його імітація обов'язково «зігріють» кімнату.

facebook