logo-mobile-leoceramika

Сучасні шпалери в зал: види та критерії вибору

  • Сучасні шпалери в зал: види та критерії вибору - Зображення

Оздоблення стін у вітальні завжди виконували шпалерами, або звичайною фарбою. З часом, шпалери стали не модними, та згодом трансформувалися у безліч варіацій і знову заполонили ринок. Сучасні шпалери в зал представлені у величезному різноманітті. Вони виступають потужним інструментом не лише у створенні стильного та сучасного дизайну, але й можуть використовуватися для візуального збільшення приміщення, його зонування чи виділення в ньому яскравих акцентів.

Від чого залежить вибір шпалер у вітальню?

Багато покупців вибирають сучасні шпалери для вітальні спираючись виключно на власний смак. Тобто купують те, що їм візуально сподобалося або вони бачили схожий варіант у готових інтер’єрах. Це не зовсім доречно, адже потім, коли ремонт буде зроблено, очікування та реальність можуть не зійтись. Щоб грамотно вибрати шпалери у вітальню кімнату потрібно врахувати наступні особливості приміщення:

  1. Площа. Якщо у вас компактна вітальна, то яскраві шпалери з кольоровим орнаментом зроблять її ще меншою. Для малих кімнат є цікаві рішення зі смужками, які допомагають розширити простір. Або просто однотонні світлі моделі. Для великих підходить наявність орнаменту, який робить атмосферу більш затишною.
  2. Кількість світла. Якщо кімната розташована з північної сторони, то краще вибрати шпалери у світлих і теплих відтінках. Водночас холодні тони “освіжають”.
  3. Кількість дверей. Якщо в зал ведуть лише одні двері, тоді з яскравістю шпалер можна експериментувати. Якщо ж у приміщення багато дверей, вікон та меблів, то фон для них має бути максимально нейтральним.
  4. Гармонійне поєднання з іншими кімнатами. Особливо це доречно якщо вітальня з’єднана з кухнею, або ж плавно переходить в коридор та не відділяється від нього дверима. В такому разі стіни в цих приміщеннях мають підходити одна до одної.

Як мінімум варто подбати про гармонійну колірну палітру.

Які типи шпалер краще підходять у вітальню та залу

Оформлення стін у вітальні можна виконати за допомогою кількох типів шпалер:

  1. Паперові. Екологічно чисті, порівняно дешеві, представлені у широкому асортименті кольорів та малюнків. Виробники пропонують матові та глянцеві моделі. З мінусів — відносно короткий термін експлуатації, а саме до 10 років. Також, вони зовсім не стійкі до підвищеної вологості.
  2. Вінілові. Вони виготовляються шляхом нанесення на папір полівінілхлориду. Це дозволяє зробити різну фактуру: гладку, шершаву чи з тисненнями. Це дуже популярні моделі, адже вони мають масу переваг: приховують недоліки стін, не бояться вологи, не вигорають, мають різний декор тощо.
  3. Текстильні. Їх вартість не дешева, але вони ідеально підходять для віталень, які господарі хочуть оформити ефектно, дорого та красиво. Виготовляються на основі льону, атласу, шовку чи оксамиту. Вони екологічно чисті та служать пару десятків років.
  4. Склошпалери. Цікавий варіант, який також відзначається довговічністю та естетичною привабливістю. Виготовляється зі скляних ниток, які своєю чергою виготовлені з екологічно чистого вапняку, глини, піску та соди. Один із беззаперечних плюсів склошпалер — вони не горять.
  5. Рідкі. Оформлення стін вітальні та залу рідкими шпалерами набирає популярності. Даний матеріал — це суміш акрилового розчину, натуральних волокон, наприклад, шовку, та кольорових пігментів, які дозволяють отримати бажаний відтінок. З їхніх плюсів — легке нанесення. Не потрібно готувати стіни, чи вміти спеціально клеїти полотно. Завдяки цьому багато хто економить на послугах професійних майстрів, та робить все самостійно.

Також, у сучасних вітальнях не рідко комбінують кілька видів шпалер. Це дозволяє отримати унікальний дизайн.

Модні шпалери в зал:вибираємо трендові кольори і орнамент

Все частіше дизайн вітальні зі шпалерами роблять у витриманих кольорах. Тобто навряд чи ви побачите сучасний зал в жовтому чи салатовому кольорі. У 2023 році наймоднішими є пастельні кольори, всі відтінки сірого, коричневого — тобто все, що може нагадувати природний матеріал: камінь, цеглу, дерево тощо.

Ось, яка палітра буде виглядати найбільш актуально:

  1. Світлі та пастельні шпалери. Вони можуть бути як однотонними, так і з не нав’язливими принтами. Це білий, бежевий, молочний, пісочний, світло оливковий, світло гірчичний, пудровий тощо. Плюс таких кольорів, що вони візуально збільшують простір.
  2. Всі відтінки сірого. Підходять для сучасних рішень в стилі модерн чи хай тек. Додають кімнаті строгості та стильного вигляду. Відмінно поєднуються з світлим деревом і живими вазонами.
  3. Всі відтінки коричневого. Від бежевого до золотого та темно коричневого. Але є нюанси, такий колір виграшно виглядає лише у просторих залах.
  4. Імітація натуральних матеріалів. Наприклад шпалери у вигляді цегли чи каміння. Однак вони пасують для оздоблення лише однієї ділянки, наприклад, зони навколо каміна, чи стіни за телевізором.
  5. Геометричні візерунки. Це шпалери в смужку, які все ще є досить популярними. Вони стильно виглядають та дозволяють розширити простір, або зробити його візуально вищим.

Якщо вітальня у стилі прованс, то мають чудовий вигляд квіткові принти у ніжних кольорах. Дизайн шпалер для вітальні представлений у широкому виборі, тож втілити у реальність можна будь-яку ідею.

Сучасні шпалери для вітальні 2023 від відомих виробників

Щоб купити якісні шпалери, які матимуть всі заявлені характеристики, потрібно ретельно вибирати виробника. Ось, на які бренди ми рекомендуємо звертати увагу:

  • Rasch — відомий німецький виробник;
  • Marburg – шпалери преміумкласу теж родом з Німеччини;
  • Sirpi – італійські шпалери з великим різноманіттям цікавих принтів;
  • Grandeco – відомі у всьому світі бельгійські шпалери відмінної якості;
  • Caselio – легендарна французька марка.

А ще Holden Decor, Decoprint, AS Creation та багато інших.

Замовити шпалери від вищезгаданих брендів можна в інтернет-магазині Лео Кераміка. Ми пропонуємо найкращі ціни, відмінну якість та швидку доставку. На сайті можна ознайомитися з відгуками та характеристиками всієї продукції. Професійні консультанти допоможуть з вибором та все підкажуть.

facebook