logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Сучасний дизайн кухні: підбірка трендів у проектуванні кухонного простору

  • Сучасний дизайн кухні: підбірка трендів у проектуванні кухонного простору - Зображення

На кухні все частіше використовуються технологічні нововведення, які змушують це приміщення набувати нових якостей. В основному за рахунок плитки, але також і шпалер, які все частіше зустрічаються в інтер’єрах, вдасться створити сучасний дизайн кухні. Чітка тенденція до створення поверхонь з нерівномірною структурою в поєднанні з ретельно обробленою поверхнею гладких фасадів надає кухні витончений смак і розкіш. Металеві полички, структурна плитка, яка імітує дерево та камінь, нестандартні форми — на вершині кухонних тенденцій. Для любителів дизайну кухні ми також рекомендуємо золоті, мідні та мармурові візерунки на плитці. У дизайнах зустрічаються і барвисті акценти та квіти, які додадуть інтер’єру стиль і характер. Сьогодні ми розповімо, як вибрати плитку на підлогу в кухню, як правильно оформити робочу зону, щоб приміщення не тільки відповідало головним трендам у 2021 році, але й було зручним та комфортним для його користувачів.

Яким є сучасний дизайн кухні?

Дизайн кухні вимагає балансу між естетикою та функціональністю. Це кімната, яку ми використовуємо дуже часто, і кожна деталь повинна бути досконалою. На щастя, ми все частіше беремо участь у процесі створення цього простору, адже оточення може цікаво виразити наш характер та бажання.

Дизайн плитки на кухню: кольори та форми

Яку плитку вибрати для стін у кухні в 2021 році? Що буде цікаво виглядати на підлозі? Дизайнери рекомендують підключати фантазію. Ви можете вибрати плитку різних форм і кольорів. Дуже модним вибором буде глазурована марокканська плитка, яка красиво виблискує на світлі. Горизонтальну подовгасту плитку замінить квадратна з контрастною фугою, а також білі прямокутники з перловим блиском. 2021 рік також вніс зміни у спосіб укладання плитки. Якщо ви хочете облаштувати кухню відповідно до останніх тенденцій, не перекривайте її, а кладіть рівними рядами — вертикально або горизонтально.

Як вибрати плитку на підлогу в кухню? Натуральний мармур є одним з тих матеріалів, які міцно увійшли в модні тенденції цього десятиліття. У найближчі роки його присутність, а також плитки, яка імітує мармур, в аранжуваннях буде тільки набирати обертів. А ще в моду входить використання в одному інтер’єрі або навіть в одній зоні (підлога / стіни / фартух) декількох порід мармуру.

Керамічна плитна на кухні
 
Керамічна мозаїка на кухні
 
Модна керамічна плитка в інтер'єрі кухні


Стилі і цікаві красиві сучасні кухні

Розглянемо декілька актуальних ідей та рішень, які допоможуть підібрати плитку для стін, робочої зони, підлоги та створити сучасну та функціональну кухню.

  1. Модна плитка для кухні у 2021 році — вертикальна плитка метро. Плитка метро не виходить з моди. Вона, як і раніше, залишається одним з найпопулярніших способів обробки стіни між стільницею та шафами (робоча зона). Використовуючи плитку, легко вдасться створити сучасний дизайн кухні. Її зовнішній вигляд змінюється з роками, і 2021 рік не є винятком. У цьому році — замість опуклої глазурованої цегли — в моді повністю плоскі плитки з матовим або перламутровим покриттям. На додаток до білої плитки метро, ​​на кухнях також буде представлена ​​плитка в яскравих кольорах: зеленому, жовтому, рожевому або синьому. Найбільша зміна стосується способу укладання. Якщо ви хочете облаштувати свою кухню відповідно до останніх тенденцій, відмовтеся від горизонтальної композиції. Тепер плитку кладуть вертикально, а не горизонтально — плитку під плитку.
  2. Кольорова мозаїка. Стіну над стільницею також можна прикрасити декоративною мозаїкою. У 2021 році модною буде плитка у вигляді шестикутників, риб’ячої луски та особливо вузьких, вертикально розташованих смуг (часто їх називають паличками). Мозаїка на стіні на кухні дозволяє легко урізноманітнити композицію, а також ввести велику дозу кольору в інтер’єр. Наймодніша плитка для кухні у 2021 році має відтінок темно-зеленого, синього, темно-синього або ламаного рожевого. Якщо вам подобаються елегантні інтер’єри та приглушені кольори, то прикрасить красиві сучасні кухні мозаїка з ефектом мармуру.
  3. Цементна плитка. Задумуєтесь, яку і як вибрати плитку на підлогу в кухню? У 2021 році вдалим вибором стане цементна плитка з малюнком і кольорова. Замість різнокольорових печворків вони все частіше створюють на підлозі продуману композицію з використанням геометричних або рослинних орнаментів.
  4. Імітація каменю. Сучасна кухня 2021 — це проекти, натхненні самою природою. У нових колекціях підлогової плитки дедалі частіше з’являються візерунки, що імітують камінь, наприклад, граніт, травертин або польовий камінь. Плитка зазвичай має матове покриття та незначні варіації кольору, що робить їх дуже природними.
Модна керамічна плитка в кухні
 
 
 
Мозаїка на стіні в кухні

Мийки, змішувачі: коротко про тренди

Останні тенденції у виборі змішувачів та мийок для кухні демонструють значення привабливої ​​форми та функцій, орієнтованих на комфорт, які залишаються незмінними. На кухні мийка та фурнітура утворюють композицію, яка суттєво впливає на візуальне сприйняття приміщення. Інша умова — багатофункціональність та екологія в парі з економікою.

Змішувачі для кухні повинні бути практичними у використанні. Тому їх слід оптимально поєднувати з мийкою — враховуючи форму, глибину та тип матеріалу, з якого вона виготовлена, ми підбираємо відповідну висоту крана та довжину носика. Розсувні та поворотні носики підвищують комфорт у повсякденній діяльності.

Модний змішувач для кухні
 
Змішувач хром


Сучасна кухня: дизайн з «Лео Кераміка»

Тренди в стилістичному оформленні кухонного простору відкривають перед нами значні можливості. А втілити ідеї та проекти в життя простіше з асортиментом від інтернет-магазину leoceramika.com.

facebook