logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Світильники для саду: прості поради та рекомендації

  • Світильники для саду: прості поради та рекомендації - Зображення

Гарно освітлена присадибна ділянка виглядає дуже стильно та приваблює захоплені погляди перехожих. Сюди приємно покликати друзів та знайомих, та й самому дуже комфортно ходити продуманими доріжками, де легко орієнтуватися навіть посеред ночі. Ну і звичайно ж, світильники для саду важливі і з точки зору безпеки — зловмисники навряд чи зможуть підібратися до будинку непоміченими, особливо якщо обладнати надійними камерами спостереження. Поговоримо про облаштування садового освітлення докладніше.

Коли потрібно проектувати освітлення?

При ремонті будинку або квартири необхідно займатися проектуванням освітлення ще на початковому етапі, адже для грамотного розміщення освітлювальних приладів потрібно спланувати проведення проводки та подбати про відповідне розташування інших деталей інтер'єру. У випадку з присадибною ділянкою все так само: світильники для вулиці потрібно підбирати ще під час створення основної концепції доброустрою території. Більшість людей, що пройшли через муки вибору, рекомендують для реалізації ідей звернутися до професіоналів — тільки вони можуть реалізувати технічний проект, а також виконати роботи з проведення електричних кабелів справді безпечно. Але продумати освітлення саду та купити світильники можна і самостійно.

Чого потребує освітлення на заміській ділянці?

Вуличне освітлення саду – це комплексне завдання. На присадибній ділянці необхідно обов'язково освітити хвіртку та ворота, також потребує підсвічування й доріжка яка веде до вхідних дверей. Але в цілому, освітлення можна розділити на 3 види:

  1. Декоративне. До цієї категорії належать лампи для підсвічування екстер'єру будинку, освітлення квітника, лавочок та різних доріжок. Також окрему групу складає підсвічування фонтанів та садових басейнів.
  2. Охоронне. Це зональне підсвічування входів та виходів з будинку та присадибної території, освітлення воріт, а також периметра огорожі (таке освітлення особливо важливе на території зі складним рельєфом).
  3. Робоче/технічне. У цій групі підсвічування місць для паркування, альтанки, дитячого ігрового майданчика, території для відпочинку.

Робоче освітлення садової ділянки зазвичай підключається через датчик руху, а охоронне - за допомогою фотореле. Так, дуже зручно, щоб освітлення місця паркування або гаража включалося відразу після відкриття воріт або спрацьовувало у момент наближення автомобіля до певної точки. Через 1-2 хвилини після зупинки руху воно повинно вимкнутися. Щодо охоронного освітлення, краще щоб воно запалювалося автоматично - при настанні темряви, а потім вимикалося на світанку.

Які світильники бувають для саду?

Плануючи ландшафтне освітлення саду варто по-максимуму використовувати наявні несучі конструкції, у тому числі стіни та складові елементи паркану, дерева тощо. Адже вартість маленького садового світильника, призначеного для встановлення на опору, куди нижча, ніж ціна навіть найпростішого вуличного ліхтаря. Найоптимальнішим буде заздалегідь спланувати дизайн ландшафту присадибної ділянки, спланувати розташування доріжок і світильників.

Підсвічування саду може організовуватися за допомогою:

  • класичних світильників для саду та фасаду;
  • світлодіодних моделей, що працюють від сонячної батареї;
  • гнучких світлових шнурів різних кольорів та відтінків, які дозволяють створити ефект бігаючих вогників;
  • архітектурних прожекторів, які здатні змінювати інтенсивність та забарвлення спрямованого променя світла з урахуванням заздалегідь створеної програми;
  • високих класичних ліхтарів, які можуть бути на металевій опорі заввишки близько 2 м, вони забезпечують чітке розсіяне світло;
  • низьких ліхтариків на стовпчиках близько півметра;
  • вуличних прожекторів, які кріпляться на опорах, стінах будинків або навіть землі, дозволяючи створити спрямований потік світла.

Отже, якщо вам необхідне освітлення в саду, види декоративного підсвічування дозволяють втілити різні ідеї. Все залежить лише від вашої фантазії.

Особливості вибору: що потрібно враховувати при покупці світильників для саду

Організовуючи освітлення для саду, необхідно враховувати деякі секрети та хитрощі:

  • продукція виробників теплих країн не завжди здатна витримати суворі морози;
  • краще віддавати перевагу моделям, які створені з довговічних металів, наприклад, оцинкованої сталі або литого алюмінію високої якості;
  • важливо звертати увагу на показник IP, який підтверджує стійкість освітлювальних приладів до впливу негативних чинників довкілля, зокрема запиленості та вологості (багато інноваційних моделей може монтуватися навіть у фонтанах або басейнах — під водою, переносити інтенсивні навантаження тощо);
  • у разі декоративного підсвічування важливо знати міру і задуматися про те, що підсвітка дерев у саду або вбудовані в доріжки ліхтарі не повинні сліпити очі.

Найуніверсальнішими залишаються моделі простої лаконічної форми. Ці вироби можна замовити для саду, виконаного в різному стилі, вони не перетягуватимуть на себе занадто багато уваги. Адже насамперед, основна функція світильників — допомога в орієнтації у просторі у темряві, а також підсвічування цікавих зон саду.

Інтернет-магазин Лео Кераміка пропонує чудовий вибір світильників для саду від перевірених виробників, які добре зарекомендували себе на світовому ринку. У нас можна знайти різні моделі недорого, адже ми дотримуємось політики адекватного конкурентоспроможного ціноутворення. Ми маємо як оригінальні, так і класичні моделі на будь-який смак.

Серед переваг Лео Кераміка — оперативна обробка замовлень та швидка порівняно дешева доставка Новою поштою до різних куточків України (Київ, Львів, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінниця та ін.). Також у багатьох містах діє функція самовивезення.

facebook