logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

Світлий ламінат в інтер'єрі: максимум світла та простору

  • Світлий ламінат в інтер'єрі: максимум світла та простору - Зображення

Світлі тони мають величезну популярність при моделюванні інтер'єрів сучасних квартир. Але світла підлога, попри те, що здається дуже привабливою візуально, потребує особливого підходу. Вона гармонує з багатьма предметами інтер'єру, але може бути досить вимогливою у догляді. Спробуємо розібратися, як обіграти світлий ламінат в інтер'єрі, дамо кілька практичних порад та рекомендацій.

Світлий ламінат в інтер'єрі: актуальність та доречність

Ламінат - досить популярне покриття, яке відрізняється підвищеною естетичною привабливістю. І сучасні виробники пропонують чудовий вибір світлих кольорів ламінату різної текстури. На піку моди знаходяться панелі, що імітують дерево та природний камінь. Також багатьом подобаються тематичні яскраві варіанти, наприклад, з колірними вкрапленнями та смужками.

Світлий ламінат в інтер'єрі підбирається залежно від загальної стилістичної ідеї та дизайнерського задуму. Такий матеріал повинен гармонійно поєднуватись з іншими елементами декору.

Світла підлога в інтер'єрі може бути матовою або глянцевою, нерідко її облаштують з роздільними смугами (їх також називають фасками), максимально схожим на натуральні дошки або таким, що імітує єдиний масив. Найчастіше стилісти радять таке колірне рішення у наступних випадках:

  • якщо кімната відрізняється невеликим розміром та досить низькою стелею;
  • коли приміщення не освітлюється достатньо;
  • для акцентування меблевого гарнітуру чи інших деталей інтер'єру;
  • за необхідності додати інтер'єру особливу виразність, своєрідну «легкість»;
  • якщо є потреба у візуальному зонуванні приміщенні.

При цьому стилісти пропонують безліч актуальних варіантів поєднання світлого ламінату з покриттям стін, кольором та структурою меблів та дверей. Серед стильних та перевірених варіантів:

  • контраст світлої підлоги та темних елементів меблів;
  • доповнення світлого покриття іншими тонами світлих відтінків;
  • монохромний дизайн, де використовуються яскраві декоративні деталі, наприклад, у вигляді текстильного оформлення.

Багато господарів переживають, що інтер'єр зі світлим ламінатом буде дуже марким. Насправді на такому покритті дуже видно плями. Але водночас пил на ньому часто помітний набагато менше.

Особливості вибору: який купити світлий ламінат для дому

Продумуючи дизайн кімнати зі світлим ламінатом, потрібно обов'язково вивчити інформацію про функціональні характеристики такого матеріалу, щоб знати, на що звертати увагу. Серед важливих критеріїв вибору:

  1. Клас зносостійкості. Цей показник демонструє здатність матеріалу витримувати різнопланове механічне навантаження. Для звичайних житлових приміщень добре підійде клас 21-23, для службових приміщень та офісів - 31-34.
  2. Рівень вологостійкості. Звичайний дешевий ламінат зовсім не призначений для монтажу в приміщеннях з підвищеною вологістю, він навіть погано переносить звичайну воду, що розлилася на нього. Виробники пропонують вологостійкі моделі, вони переносять нетривалий прямий контакт з водою і можуть укладатися на кухні або коридорі. Також існують і повністю водостійкі моделі, призначені для монтажу у ванних кімнатах або неопалюваних приміщеннях.

Світлий ламінат: застосування у різній стилістиці

Подумуючи про те, як застосувати ламінат світлий в інтер'єрі, необхідно подумати про стилістику та дизайн в цілому. Так, якщо ви віддаєте перевагу мінімалізму, це покриття допоможе візуально розширити простір. При цьому матиме чудовий вигляд:

  • дерев'яна текстура, наприклад вишня або дуб, а також акація;
  • м'які бурштинові тони, наприклад, клен або сосна, а також береза або ялиця;
  • світлі сіро-блакитні холодні відтінки, наприклад, дуб або сосна;
  • холодні тони, що імітують бетон, камінь або металік.

Ламінат дуб світлий в інтер'єрі додає свіжості, робить атмосферу в будинку комфортнішою. М'які бурштинові тони є більш затишними. Ідеально буде ще й продублювати такий світлий ламінат на стіні у вигляді зонованої ділянки, у тому числі неправильної форми. Сіро-блакитні відтінки привносять почуття морського бризу, розслаблені ліричні нотки. А для модерн-стилів лофт або стімпанк варто замовити ламінат специфічного забарвлення, наприклад, під бетон.

Світлий ламінат у класичному інтер'єрі: чи можливо?

Здебільшого для оформлення інтер'єру у стилі класицизм чи бароко використовуються панелі темних тонів. Однак при грамотному підході дизайн зі світлим ламінатом буде виглядати більш виграшно. Таке покриття:

  • додасть приміщенню атмосферу урочистості та височини;
  • розбавить навмисну пишномовність, властиву багатьом класичним елементам;
  • підкреслить яскравість та виразність окремих елементів інтер'єру.

При обладнанні кімнати в класичному стилі мають чудовий вигляд контрастні рішення, наприклад світлий ламінат і темні двері. Також можна спробувати поєднати світлу підлогу із темними шпалерами. Але разом з тим світлий ламінат і світлі двері виглядають особливо легко і навіть божественно, створюючи особливий повітряний ефект, і це підкреслюють численні відгуки. А щоб додати квартирі в класичному стилі царственості, завдайте срібного нальоту на меблеві фасади, світильники та інші деталі інтер'єру.

Глянець чи матова поверхня: що вибрати?

В асортименті інтернет-магазину Лео Кераміка можна замовити ламінат різного типу:

  1. Глянцевий. Додає приміщенню стилю, робить кімнату візуально більшою. Добре вписується в мінімалістичний стиль.
  2. Матовий. Його практичність трохи вища, також він менш слизький. На ньому менше залишаються подряпини, також за таким покриттям простіше доглядати.

На сторінках сайту Лео Кераміка – лише ламінат високої якості від перевірених виробників за адекватною вартістю. Ми підтримуємо здорові конкурентоспроможні ціни на всі товари в каталозі, тому можна купити ламінат порівняно недорого.

Здійснюємо швидку доставку Новою поштою, мешканці великих міст (Одеси, Івано-Франківська, Ужгорода, Вінниці, Львова, Запоріжжя, Києва та ін.) можуть отримати свої замовлення вже через 1-2 дні. У багатьох містах України можливе самовивезення.

facebook