logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

СВП для плитки: нехай ремонт приносить тільки задоволення

  • СВП для плитки: нехай ремонт приносить тільки задоволення - Зображення

Укладання плитки - це досить складний процес, що вимагає певних умінь і навичок. Але є різні технології, які допоможуть впоратися з таким завданням максимально ефективно без недоліків. Саме до них відноситься СВП для плитки, яка також відома як система вирівнювання плитки. Вона прийшла до нас із західних країн і досить швидко завоювала популярність як серед професійних майстрів, так і серед новачків у цій сфері. Адже правильне використання такого пристрою дозволяє створювати ідеально рівну плиткову поверхню.

Що таке СВП та в чому її переваги?

СВП для плитки виглядає як невеликі кріпильні компоненти - клин і затискач (також відомий як кліпса). Вони призначені для встановлення між окремими плитками, що дає змогу вирівняти покриття під одну пряму лінію. Нижній фрагмент затиску розташовується під плиткою, верхня ж фіксується клином. Після того, як плитковий клей висохне, необхідно видалити сам клин разом з верхньою частиною конструкції. Це можна зробити вручну чи невеликим молоточком.

Система вирівнювання плитки має важливий незаперечний плюс - вона дає змогу автоматично вирівняти пару суміжних елементів (плиток), завдяки чому між ними не виникає перепаду висоти. Облицювання виходить гладким і рівним.

Багато клієнтів думають, що СВП — це лише забаганка майстра і свідчення його недостатнього професіоналізму. Адже раніше укладання плитки проводили без таких пристроїв, важливо було лише правильно підготувати робочу поверхню, щоб усе лягло максимально красиво та рівно. Однак ця думка не відображає насправді всієї реальності справ:

На сучасному ринку представлений великий вибір плитки. Працювати з деякими різновидами дуже складно, для цього потрібна чимала майстерність і, звичайно ж, додатковий інструментарій. Зокрема, система СВП однозначно необхідна під час роботи з плитами, довжина яких значно більше за ширину. Адже форма таких виробів може відхилятися від ідеальної.

Процес усадки клею може супроводжуватися деякими змінами положення окремих частин плитки. Через цей, здавалося б, природний процес облицювальна поверхня може стати нерівною. І скоригувати такий результат буде непросто. Застосування СВП допоможе виключити такі зміни.

Дорога плитка не залишає можливостей для експериментів. При купівлі такого облицювального матеріалу краще довірити справу фахівцеві і точно не економити на вирівнювачі плитки. СВП багаторазова коштує не дуже дорого, але допомагає уникнути непотрібних проблем при облицюванні приміщень.

Які види виробів для вирівнювання плитки?

Вітчизняна СВП – це не єдина багаторазова система вирівнювання плитки. Виробники різних країн пропонують й інші аналогічні розпірки, які дозволяють досягти відмінного ефекту. Серед них:

  • Spin Doctor. Ця система для плитки складається зі спеціальних баз та багаторазових ковпачків. Її ціна досить велика, але має вагому перевагу — вона витримує досить інтенсивний тиск, що дозволяє використовувати її при інтенсивних масштабних облицювальних роботах, що потребують значного часу. Дає змогу ідеально вирівняти як підлогову, так і настінну плитку.
  • T-Lock від Perfect Level Master. Це аналогічна система, яка відрізняється тим, що може забезпечувати більший момент, що крутить. Прекрасно підходить для роботи з плиткою великого розміру. Вартість – досить висока. Потрібне додаткове придбання регулювальних плоскогубців.
  • Peygan. Це більш універсальне пристосування, до складу набору входить велика кількість різноманітних затискачів та клинів, що при великому обсязі робіт може виявитися вигіднішим вкладенням, ніж попередні варіанти. Регульовані плоскогубці для роботи входять до комплекту.

Система СВП для плитки є лідером вітчизняного ринку. Порівняно з описаними вище моделями вона має кілька незаперечних переваг. По-перше, вона не вимагає застосування особливих додаткових плоскогубців. По-друге, у комплекті йде досить багато деталей і всі вони виготовлені із пластику високої якості. А по-третє, такий виріб ще й відрізняється доступною вартістю. Багаторазова СВП може використовуватися і для облицювання стін, і для укладання плитки для підлоги.

Інструкція із застосування СВП

Система для укладання плитки досить проста у використанні. Потрібно дотримуватися наступного алгоритму дій:

  • розмішайте плитковий клей, дотримуючись інструкції, та нанесіть його на поверхню;
  • укласти плитку на підготовлену стіну, використовуйте рівень, щоб вирівняти її;
  • по всьому вільному периметру плитки встановіть затискачі, від кута потрібно відступати близько 50 мм, на сторону йде 2 затискачі;
  • розташуйте наступну плитку так, щоб вона впритул прилягала до ніжки затиску;
  • введіть у петлю пластиковий клинок - його нижня частина повинна щільно притискатися до обох плиток, завдяки цьому нівелюються можливі перепади;
  • після укладання плитки потрібно дочекатися, поки клей повністю висохне, лише після цього можна вилучити систему, що вирівнює, за допомогою легких ударів молоточка;
  • нижня частина затиску залишається під плиткою.

Деякі майстри з укладання плитки не хочуть витрачати кошти на СВП, тому намагаються зробити альтернативу своїми руками. Для цього може використовуватись дріт та інші підручні матеріали. Але саморобна система для вирівнювання плитки є абсолютно ненадійною та малоефективною.

Інтернет-магазин “Лео Кераміка” пропонує купити вирівнювачі для плитки, які полегшують процес облицювання та стануть надійним помічником. У нас їх можна замовити відразу - разом з облицювальними матеріалами та клеєм. Компанія організовує швидку та зручну доставку до будь-якої точки України.

facebook