logo-mobile-leoceramika

Тип плитки кабанчик: в інтер’єрі кухні та ванної кімнати

  • Тип плитки кабанчик: в інтер’єрі кухні та ванної кімнати - Зображення

Під час ремонту у ванній або на кухні нерідко постає питання, який облицювальний варіант підібрати. Серед вигідних варіантів – плитка кабанчик, яка має суттєві переваги у порівнянні з іншими. Що це за плитка, чому вона так називається та якими особливостями наділена. Розглянемо все детальніше.

Історія плитки «кабанчик»

Кабанчик плитка має цікаву історію виникнення. У Німеччині наприкінці дев’ятнадцятого століття почали виробляти новий матеріал для оздоблення будівель. Його назвали клінкером. Фасадна плитка з кераміки зі скошеними краями мала розмір 20х10 см. На вигляд вона нагадувала цегляну кладку. Це стало справжнім проривом у галузі будівництва, так як раніше фасади оздоблювали за допомогою побілки та штукатурки.

Плитка кабанчик чому так називається – а все через специфіку виробництва. Під час виготовлення бічні торці на кожному виробі забезпечувалися двома технологічними отворами. Разом з фасками вони виглядали як п’ятачок поросяти, через що і отримали таку неформальну назву.

Плитка кабанчик в інтер’єрі – основні переваги

Укладання плитки кабанчик найчастіше відбувається на кухні або у ванній. З неї формують кухонний фартух над стільницею, а також використовують для оформлення стін у ванній кімнаті. Стіна зі стильної цегли виглядає незвично, але в той же час досить привабливо. З її допомогою можна створити вишуканий та оригінальний інтер’єр.

До ключових переваг матеріалу слід віднести:

  • вологостійкість кераміки;
  • тривалий термін служби;
  • потреба у додатковому вирівнюванні стін відсутня;
  • стійкість перед впливом високих температур та механічних факторів.

Плитка кабанчик вертикально клеїться без особливих зусиль. Монтаж відбувається відповідно до традиційної технології укладання кахлю. На стінах видаляються вибоїни та горби більше п’яти міліметрів. Після виконання підготовчих робіт керамічне облицювання закріплюється на стіні за допомогою спеціального клейового розчину.

Популярні кольори та розміри

В інтернет-магазині можна замовити плитку кабанчик у різних розмірах та кольорових рішеннях. Оздоблювальний матеріал може мати наступні параметри:

  1. Висота плитки – від 50 до 450 міліметрів.
  2. Ширина – від 100 до 450 міліметрів.
  3. При цьому найпоширеніші варіанти кахлю виготовлені у форматах 75х150, 75х300, 100х200 та 100х300 міліметрів.

Плитка кабанчик на фартук відрізняється за забарвленням. Частіш за все вона виконана у білих, чорних, бежевих та коричневих тонах. На плитці може бути малюнок під дерево, мозаїку або камінь. Основою оформлення виступають світлі варіанти, в той час як темні вносять в інтер’єр певні акценти. Якщо вдало підібрана плитка кабанчик текстура та розмір, то на стіні буде відображатися цікавий та оригінальний малюнок.

Стилі інтер’єру, де використовується плитка кабанчик

Плитка кабанчик біла ідеально вписується в інтер’єр будь-якого стилю. Вперше цей оздоблювальний матеріал був використаний у таких стильових рішеннях: модерн, натураль, класика і колоніальний тип. Також плитка зустрічається в інтер’єрах лофт, де все оточення відповідає принципу еклектичності.

В колекції присутні однотонний, кольоровий, глянцевий та матовий різновиди матеріалу. Для ванної кімнати можна обрати однотонний або мозаїчний тип – він буде виглядати доглянутим та охайним. За допомогою глянцю можна візуально розширити простір та додати освітлення. Матова поверхня приховує нерівності, а також може використовуватися для оформлення приміщень з нестандартним плануванням.

Типи укладання кахлю

Плитка кабанчик у ванній чи на кухні укладається за єдиною технологією. Серед вдалих методів укладання облицювального матеріалу слід назвати:

  • традиційний: передбачає зміщення «кладка з цегли»;
  • штабельний горизонтальний або вертикальний;
  • діагональний;
  • у вигляді ялинки.

Плитка кабанчик на кухні для фартуха краще за все виглядає у традиційній розкладці або ламаною лінією. 

Якщо використовується штабельний тип приклеювання, то особливу увагу слід приділити швам. Розумно підібрана затирка плитки кабанчик у гармонійному кольорі додасть кімнаті виразності. Тут важливо витримати контраст – затиральний склад має бути темного тону, а кахлі – світлого. Не варто робити все оздоблення в одному тональному відтінку, інакше візуальний ефект опуклості буде втрачений.

Особливості використання даної плитки

Вартість керамічної плитки дозволяє її застосовувати не тільки для оформлення кухонного простору. Цей оздоблювальний матеріал присутній на стінах комор, на зовнішніх стінових панелях, терасах та верандах. Завдяки тому, що матеріал виготовляється під дією пресу та випалу, він стійкий та міцний.

Щоб використовувати плитку раціонально, радимо дотримуватися декількох порад:

  • для невеликих приміщень обирати кераміку у світлих та спокійних відтінках;
  • наклеювання кахлю у контрастних кольорах дозволяє змінити геометрію кімнати;
  • плитка з візерунком може використовуватися для розстановки акцентів на елементах декору;
  • матеріал вдало поєднується з штукатуркою та пофарбованими поверхнями.

Дотримання вказаних порад дозволить зробити оптимальний вибір та затишно облаштувати кухню, ванну кімнату чи інше приміщення у вашому будинку.

Більше корисних рекомендацій у блозі Лео Кераміка

Тепер ви знаєте, як може оформлюватися кухня плитка кабанчиком та яких правил треба дотримуватися. Ще більше оригінальних ідей та корисних порад ви зможете знайти у нашому блозі Лео Кераміка. На сайті магазину доступна для замовлення плитка кабанчик на фартук у різних фактурах, розмірах і кольорах. Актуальна ціна вказана в електронному каталозі. Такий облицювальний матеріал дозволяє відтворити на стінах кухні чи ванної кімнати оригінальний візерунок з ефектом випуклості. Купити керамічну плитку можна з доставкою у обумовлений термін. Надійність та довговічність цього матеріалу підтверджують численні відгуки задоволених покупців.

facebook