logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

ТОП порад як облаштувати квартиру в стилі LOFT

  • ТОП порад як облаштувати квартиру в стилі LOFT - Зображення

Стиль лофт зародився в постіндустріальних просторах. У ньому багато «сирих» матеріалів та необроблених складових інтер’єру. Проте лофт — це також світло, креативність та динаміка. Квартира в стилі лофт має суворий характер, навіяний постіндустріальними інтер’єрами. Якщо ви хочете облаштувати власне помешкання в стилі лофт, для досягнення знадобиться кілька хитрощів, якими з вами діляться експерти «Лео Кераміка».

Стиль лофт в інтер’єрі: основні відмінності

Дизайн в стилі лофт підійде навіть для помешкань у багатоквартирних будинках. Які особливості стилю? Внутрішнє оформлення фокусується на відкритих просторах, сповнених яскравих кольорів та світла, а також на матеріалах, які притаманні індустріальним будівлям — скло, бетон та метал, необроблена цегла, а також природні матеріали. Правильно підібране освітлення також має велике значення.

Докладніше про особливості індустріального стилю

  1. Матеріали. Якщо вам подобаються м’які килими, важкі штори та лаковане класичне дерево, то стиль лофт в інтер’єрі точно не підходить. У квартирі в промисловому стилі переважає сировина: цегла, сталь, бетон і скло. Бетонна підлога на кухні, ванна кімната сірих відтінків у поєднанні з деревом, цегляна стіна в спальні, металеві полиці для зберігання у вітальні — це типова квартира в стилі лофт. Дизайн доповнюють дизайнерські світильники і труби, що виступають над поверхнею. Якщо організувати «оголену» цегляну стіну не вдається, то із завданням прекрасно впорається сучасна плитка або керамограніт «під цеглу» або «під бетон». Таке рішення дає можливість зробити ремонт в стилі лофт навіть у квартирі у звичайній багатоповерхівці.
  2. Багато простору. В індустріальному стилі найголовніше — це простір. Чим його більше, тим краще — врешті-решт, його було так багато на занедбаних заводах. Однак це не означає, що такий дизайн інтер’єру можуть дозволити собі лише люди, які мають велику квартиру. Навіть квартира-студія може нагадувати старий промисловий завод. Достатньо «знести» всі непотрібні перегородки (якщо це дозволяє конструкція будівлі).
  3. Освітлення. Системи штучного внутрішнього освітлення на фабриках і заводах були дуже складними й не завжди давали бажані ефекти, тому доступ природного світла був настільки важливим. Дизайн в стилі лофт передбачає наявність великих вікон. Бажано, щоби вони займали всю стіну та були максимально відкритими — надмірна обробка вікон точно не підходить для цього аранжування. Не менш важливим є штучне освітлення, яке доповнить весь інтер’єр. Забудьте про вражаючі люстри та барвисті абажури. Дизайнерські світильники повинні мати металеві рами, бути великими і пропускати світло на якомога більшу площу квартири. Рекомендовано розташовувати світильники в центрі кімнати й доповнювати основне джерело додатковими спотами, підлоговими торшерами. Якщо це кухня в стилі лофт, то з освітленням робочої поверхні прекрасно справляться трекові системи.
  4. Кольори. Підбираючи гаму кольорів, ми повинні прагнути досягти оптичної ілюзії, яка збільшить квартиру в індустріальному стилі. Тож найкраще підійдуть білий і будь-які світлі відтінки сірого. Щоб уникнути ефекту лікарні, варто ввести в інтер’єр кілька кольорових аксесуарів. Вони додадуть затишку сирому декору. Не забувайте завжди вибирати натуральні відтінки в матеріалах, які імітують певний тип металу, іржі, бетону, дерева або цегли. Крім того, не перестарайтеся з їхньою кількістю — використовуйте кольорові контрасти на пристроях та обладнанні повсякденного користування, таких як холодильник, світильники або диван.
  5. Зонування. Дизайн в стилі лофт — це простір. Не потрібно зносити всі стіни, але квартира повинна створювати враження відкритості. Тому варто подумати, які перегородкові стіни можна знести, як розширити дверні прорізи, які інтер’єри можна поєднувати та відкривати. Рекомендоване рішення — кухня, що переходить у вітальню. Це створює ефект свіжості та сучасності. Також ідеально підходять великі склопакети — особливо ті, що мають чорні металеві рами (їх також називають лофт або промислові). З їхньою допомогою можна, наприклад, відокремити спальний куточок. Також актуальними є скляні шторки у ванній кімнаті, які ділять її на окремі частини.
  6. Підлогове покриття. Важко собі уявити завод із килимами на підлозі. Це швидше бетонні основи, часом дерево. Справитись із цим завданням допоможуть сучасні колекції підлогової плитки, яка імітує дерево, цеглу, бетон.



Відсутність явної обробки як основа

На старих фабриках ніхто не дбав про обробку. Голі стіни та видимі елементи різних установок (наприклад, установок центрального опалення), які вільно висіли на стінах були в межах норми. Тому квартира в стилі лофт також візуально має нагадувати «необроблені» площі фабрик. Нехай привертають увагу кабелі, розкидані по стелі, або вентиляція, розташована на поверхні. Тільки пам’ятайте, що вони повинні бути декоративним елементом, не перешкоджати нормальному функціонуванню й  у жодному разі не наражати на небезпеку мешканців.

 
 



 
facebook