logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Тренди в дизайні кухні у стилі модерн

  • Тренди в дизайні кухні у стилі модерн - Зображення

Кухня в стилі модерн асоціюється в першу чергу з кухнею, суміщеною з вітальнею, з кухонним островом і мінімалістичним дизайном. Сьогодні ми розповімо, на які елементи варто звернути увагу, щоб використовувати найцікавіші тенденції і створити функціональний інтер'єр кухні в стилі модерн з урахуванням ваших потреб?

У кількох словах про стиль модерн

Стиль модерн зародився в 1920-х роках, але й сьогодні радує поєднанням мінімалізму та елегантності. У модерністських інтер'єрах переважають нейтральні кольори, а також сталь, скло і дерево. У них обов'язково повинні бути меблі цікавих геометричних форм, а також тканини з інтригуючими візерунками. Однак достатньо подбати лише про декілька, але важливих, елементів інтер'єру, щоб привнести модернізм у свій дім.

Стиль модерн в інтер'єрі кухні і в будь-якому іншому приміщенні також заснований на концепції функціональних меблів - таких, у яких основне призначення є найбільш важливим, і вони вважаються основою для дизайну елементів обладнання і матеріалів, що використовуються в них. Також підкреслена форма і фактура меблів. Палітра кольорів у інтер'єрі, витримана і підібрана у такий спосіб, щоб вони доповнювали один одного. Однак модернізм не одноманітний, адже цікаві візерунки і геометрія додають інтер'єру динамізму.

Кухня в стилі модерн - характерні елементи

Щоб спланувати функціональну кухню в сучасному стилі, слід, перш за все, познайомитися з найважливішими тенденціями, які використовуються при облаштуванні цієї частини дому. Які відмінні риси кухні в сучасному стилі?

  • Відкриття кухні у вітальню. Кухня модерн - це простора кухня, яка часто непомітно перетворюється у вітальню. Таким чином, виходить однорідна, стилістично зв'язана обідня зона. Залежно від житлових умов можна вибирати відкриту або напіввідкриту кухню. Процедура відкриття кухонного простору до вітальні може стати в нагоді в разі маленької кухні. Тут важливе зонування. Візуально відокремити зону приготування від зони відпочинку можна, використовуючи різне покриття стін або підлоги.
  • Кухонний острів. Кухня в стилі модерн з островом - найбільш точна картина того, як на даний момент виглядає організація обідньої зони в кожному домі. Відкриття кухні - найважливіший аспект цього процесу, який показує, наскільки важливим стало проводити час разом і знаходити місце для розмови навіть під час приготування. Острів - ідеальна сполучна ланка. Цікаво з точки зору візуального сприйняття - хоча він відзначає кордон, одночасно стає місцем, доступним як з кухні, так і з вітальні. Дизайнери передають острову все більше і більше функцій. Це не тільки стільниця для приготування або прийому їжі, але і зона для готування і миття і, звичайно ж, поверхня для зберігання. Острівець, який є центром кухні, особливо добре підійде для великих приміщень. Додатково рекомендуємо освітити його за допомогою підвісної люстри в стилі модерн.
  • Сучасні кольори кухні. У традиційних кухнях ми часто зустрічаємо теплі тони, що виникають у результаті обробки інтер'єру деревом. Контрасти - популярне рішення на сучасних кухнях, тобто поєднання білих фасадів з чорними меблями або поєднання дерева з сріблястими металевими поверхнями.
  • Енергоощадне освітлення. Набирають популярності сучасні світлові рішення, такі як освітлення шаф з середини, оригінальне освітлення під шафами або підвісні світильники. Часто вибір падає на енергоощадні світлодіодні лампи, але кухня в стилі модерн 2021-2022 - це також велика кількість природного освітлення.
  • Гладкі кухонні фасади. Відмінна риса сучасного стилю - простота дизайну і функціональність - це помітно в дизайні фасадів кухонних шаф. На сучасних кухнях гладкі фасади без ручок виглядають мінімалістично.

Інтер'єр кухні в стилі модерн: меблі та обладнання

Сучасні інтер'єри потребують відповідних меблів та обладнання для завершення загального планування. У випадку з кухнями добре працюють сучасні рішення. Прикладом може служити вбудована кухонна техніка - за фасадом можна заховати холодильник або посудомийну машину.У такий спосіб ми маскуємо стандартну побутову техніку в, здавалося б, звичайній шафі, і додаємо однорідності у дизайн кухні модерн.

Кухня в стилі модерн також охоплює технологічні інновації, такі як меблі з безшумною системою замикання або фасади з ліфтами всередині верхніх шаф. Щодо кольору меблів, то їх часто доповнюють срібним обладнанням - холодильник, духовка або мікрохвильова піч цього кольору стає все більш популярним явищем на сучасних кухнях.

Важливість аксесуарів

Елегантна кухня в сучасному стилі повинна виглядати розкішно, тому що це те, з чим можуть асоціюватися сучасні технології. Варто подумати про автоматизацію у вигляді систем регулювання висоти стільниць і шаф, телескопічної витяжки або встановлення зручних контейнерів для сортування сміття.

Важливим доповненням облаштування також стане відповідне освітлення сучасної кухні. В інтернет-магазині leoceramika.com ви знайдете великий вибір різних підвісних і стельових світильників, а також освітлення під шафки. Корисна порада - спланувати розміщення джерел світла таким чином, щоб забезпечити хорошу видимість у різних частинах кухні, таких як стільниця, кухонний острів або стіл.

Кольори в дизайні кухонь модерн

На сучасних кухнях дуже важливі кольори кухонних фасадів, підлоги, стін і інших елементів інтер'єру. Меблі різних відтінків білого, коричневого або сірого кольору в поєднанні з більш сміливими елементами, такими як мідні змішувачі для кухні, металеві полиці або скляні фасади шаф, дуже добре поєднуються з сучасними кухнями. У кухнях, оформлених в сучасному стилі, також добре виглядає плитка, що імітує цегляні стіни. Здебільшого використовується як акцент, а не основа.

Кухня модерн: резюме

Для когось дизайн кухні модерн може здатися занадто екстравагантним, для когось це те, про що він мріє. Що ж ... смаки у всіх різні, тому ми намагаємося в нашому каталозі пропонувати матеріали для створення інтер'єрів під будь-який смак, вимоги і бюджет.

facebook