logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Тренди в освітленні ванної кімнати — модні та функціональні рішення

  • Тренди в освітленні ванної кімнати — модні та функціональні рішення - Зображення

Ванна кімната — це приміщення, де освітлення відіграє дуже важливу роль, особливо коли немає доступу до денного світла. Навіть якщо у вашій ванній кімнаті є вікно, ви, мабуть, часто закриваєте його жалюзі. Зрештою, усі хочуть почувати себе вільно у ванній, і відчуття захищеності та інтимності є дуже важливими. Як бачите, хороше освітлення тут має важливе значення. То ж як спроектувати освітлення ванної кімнати, щоби воно виконувало всі свої функції та було максимально функціональним? Про це говоримо в нашій статті.

Як правильно організувати світло в ванній кімнаті?

Функціональне освітлення ванної кімнати повинно складатися з декількох елементів:

  • насамперед, важливим є центральне освітлення ванної кімнати, оскільки такий світильник має рівномірно освітлювати всю стелю, стіни та приховані куточки;
  • по-друге, освітлення важливих функціональних зон. До цієї групи належать настінні світильники, встановлені над дзеркалом, або точкові світильники у ванну, що підсвічують душову кабіну і ванну;
  • останній тип — декоративне освітлення. Це ніжні настінні або підвісні світильники, встановлені над стільницею у ванній. Якщо ви дбаєте про правильне, але також елегантне освітлення ванної кімнати, кожен із зазначених трьох типів ламп має бути включений у ваш проект.

Важливо підібрати освітлення в ванній кімнаті відповідно до квадратури приміщення. У ванній площею 6 квадратних метрів достатньо одного стельового світильника з лампою 75 Вт. Однак, якщо ваша ванна кімната перевищує 10 квадратних метрів, на стелі має бути кілька світлових точок із лампами 50 Вт. Це дає змогу рівномірно освітити усю кімнату.

Звичайно, це сила традиційних лампочок. При виборі світлодіодних джерел світла треба вибирати еквіваленти з меншим споживанням, але з подібною ефективністю. Не хвилюйтеся, вам не потрібно бути експертом. На пакуванні світлодіодних лампочок доступна інформація про потужність традиційної лампочки, що відповідає моделі світлодіодів. На пакуванні також є інформація про колір світла — для центрального освітлення ванної кімнати краще вибирати такі, що мають більш холодний відтінок.

Центральне освітлення в ванній кімнаті

Стельові світильники використовують для центрального освітлення ванної кімнати. Це найкращий вибір із багатьох причин. Насамперед вони займають мало місця й не заважають повсякденному користуванню ванною кімнатою. Уявіть, що ви зачіпаєте підвісну люстру, накидаючи рушник на голову. Це було б не надто зручно.

Звичайно, ви можете вибрати цей тип світильника або класичну люстру — це один із трендів останніх сезонів, але пам’ятайте, що воно буде працювати лише у високих і просторих ванних кімнатах. У невеликих кімнатах таке освітлення може перевантажити інтер’єр і оптично ще більше зменшити його.

  

                         На фото: Люстра CITRUS-1 SP1 (159843), IDEAL LUX                                                                    На фото: Люстра ABC SP1 ROUND (207841), IDEAL LUX

  

                                    На фото: Люстра A-LINE SP1 D13 BIANCO (232690), IDEAL LUX                                                 На фото: Люстра BRIGITTA SP8 TRASPARENTE (199382), IDEAL LUX

   

                                 На фото: Люстра BLOB SP1 AMBRA (207988), IDEAL LUX                                                                 На фото: Люстра DOC SP1 RAME ANTICO (163123), IDEAL LUX


Як правильно вибрати стельовий світильник?

Ви повинні пам’ятати, що освітлення у ванній кімнаті є не тільки декоративним, але перш за все воно повинно бути функціональним. Ось чому треба пам’ятати кілька аспектів:

  • Ванна кімната повинна бути рівномірно освітлена. Це особливо важливо під час повсякденного макіяжу, гоління або вмивання. Ось чому світло має бути дуже добре розсіяним. Вибирайте світильники у ванну кімнату із закритим абажуром, бажано з опалового скла, які чудово впораються з рівномірним освітленням всього простору. Якщо вам не подобається скло, на ринку представлено безліч абажурів із матового пластику, який чудово імітує матове скло.
  • Колір рами — на відміну від зовнішнього вигляду, це дуже важливий аспект. Дуже часто ванні кімнати — це маленькі приміщення, яким потрібно багато світла, і темні світильники можуть зайняти значну його частину. Хорошим рішенням є вибір металевого хромованого каркаса, який додатково відбиває промені світла. Хром або трендове золото — хороший вибір у ванну.
  • Уникайте ефекту засліплення. Вибирайте світильник із закритим абажуром. Завдяки цьому ви зменшите ризик відбивання світла в дзеркалі або відблисків у воді. Однак, якщо вам подобається люстра з відкритим джерелом світла, виберіть для неї підходящу лампочку, наприклад в опаловому корпусі, яка буде також ефективно розсіювати світло.
      

                                         На фото: Люстра CYLINDER SP1 D40 (025438), IDEAL LUX                                     На фото: Світильник COMPO PL10 BIANCO (125510), IDEAL LUX

   

                                        На фото: Люстра FISHERMAN SP1 CROMO (125824), IDEAL LUX                               На фото: Люстра DANIELI SP12 AMBRA (221373), IDEAL LUX

    

                                            На фото: Світильник DAISY PL6 (247779), IDEAL LUX                                                            На фото: Люстра DNA SP25 (208398), IDEAL LUX

   

                                               На фото: Люстра DISCO SP1 BIANCO (103723), IDEAL LUX                                            На фото: Світильник FRAME-1 PL (230726), IDEAL LUX


LED-освітлення у ванній кімнаті

Нарешті, кілька слів про сучасні рішення, тобто світлодіодне освітлення. Багато людей побоюються встановлення світлодіодних світильників у ванних кімнатах. Це пов’язано з тим, що технологія порівняно нова, і ми ще не дуже добре її знаємо. Однак ці побоювання безпідставні. Ці світильники, як і класичні моделі, чудово впораються з освітленням ванної кімнати, а сучасні рішення можуть значно покращити комфорт використання освітленої ними кімнати. Навіть завдяки тому, що світлодіодні точкові світильники у ванну представлені різним кольором світла — їх можна легко адаптувати до поточних потреб у ванній.

Звичайно, світлодіодні світильники, як і класичні, слід пристосувати для роботи у вологих приміщеннях. Ті, які будуть розташовані поблизу джерел води, повинні мати ступінь захисту IP44. Однак світильники, встановлені на стелі, у великих добре провітрюваних ванних кімнатах, можуть легко мати ступінь захисту IP20.

На ринку з’являється все більше ламп із вбудованими світлодіодними панелями, які ми настійно рекомендуємо для домашнього освітлення. Це рішення є не тільки енергоощадним, але і зручним. Вам не потрібно турбуватися про те, як замінити лампочку. Клієнтам, які не впевнені у світильниках із вбудованими панелями, слід вибирати ті моделі, які пристосовані до енергоощадних світлодіодних лампочок.

 

 

Світильники для ванної кімнати на будь-який смак — трендові чи більш стримані, класичні чи ультрамодні — ви знайдете в нашому інтернет-магазині Leoceramika.com.

facebook