logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Український стиль в інтер'єрі: особливості оформлення

  • Український стиль в інтер'єрі: особливості оформлення - Зображення

Сьогодні існує багато різноманітних стильових оформлень будинку. Український стиль в інтер'єрі один із провідних трендів, принаймні в нашій країні. Він проявляється у предметах, оберегах, глиняному посуді та інших аксесуарах. Насправді ж це унікальний напрямок у стилі. Він поєднує у собі потужну енергетику, що допомагає створити чудову стилістичну композицію. Українська культура дуже цікава та неповторна. Українці як етнос із повагою та шаною ставляться до своїх традицій. З давніх-давен вони дбають про комфорт у власному домі. У цьому стилі притаманні нестандартні складові декору, які додають затишку. А ще це ідеальне рішення для тих, хто любить предмети з натуральних матеріалів.

Які характерні риси властиві даному оформленню?

Український стиль інтер'єру повністю зберігся у далеких гірських карпатських селах. У сучасних квартирах дизайнери створюють проекти з елементами українського етносу. Він проявляється у наступних нюансах:

  • для створення такого стилю використовують матеріали та текстиль лише натурального походження (дерево, глина, бетон);
  • упорядкований стильовий напрямок, дозволяє акуратно використовувати атрибути, які підкреслюють історичну цінність, створюючи водночас особливу атмосферу та енергетику;
  • український етностиль в інтер'єрі виявляється у білому кольорі, коричневому, гірчичному, жовтому та помаранчевому;
  • досить часто, щоб підкреслити національний колорит, предмети побуту прикрашають орнаментом (вишивкою).

Загалом для українського стилю в інтер'єрі характерні такі риси як простота, комфорт, натуральність та екологічність.

Також український стиль – це стіни з побілкою, тобто бажано жодних шпалер, а просто біла стіна. Це може бути декорування цеглою, каменем, соломою чи глиною. Стіни не обов'язково повинні бути ідеально рівними, навіть краще, якщо на них будуть так звані дефекти. Все, як у старовинних хатах-мазанках, лише у сучасній інтерпретації.

Декор, текстиль, меблі в національному стилі та їхні відмінні риси

Українські мотиви в інтер'єрі створюються за допомогою різноманітних предметів. Це поєднання правильних меблів, декору та текстилю. Ось, що бажано придбати:

  1. Посуд. Розписні елементи виготовляються із міцних матеріалів та прикрашаються національним розписом. Найчастіше таким предметом побуту виступають тарілки, миски, вази та глеки виготовлені з глини. Також цікавий той факт, що посуд в українському інтер'єрі використовується не тільки для їжі, а й служить колоритною прикрасою кухні.
  2. Текстиль. Особливого комфорту кімнатам надають доріжки на підлозі, що створюються за спеціальними технологіями. Крім цього, приміщення виконані в українському стилі прикрашають вишиті вручну текстильні елементи декору: покривала, рушники, подушки. Найголовніше не захопитися і не створити в інтер'єрі атмосферу музею. Все повинно бути в міру. Для тих, хто любить пастельні тони, можна підібрати вишивку виключно у білому чи молочному кольорі. Щодо матеріалів, то найкращим вибором стане льон. Фіранки теж краще вибирати з льону або білої органзи.
  3. Печі. Почесне місце у будинку займає українська піч, яка у сучасному дизайні має вигляд каміна, що декорується плиткою чи каменем. Є цікаві декоративні каміни за невеликою ціною, електричні або справжні на дрова.
  4. Декор елементів. Як правило, декор в українському стилі виконує як функціональну роль, так і декоративну. Це посуд, іграшки, лаконічні рамочки для фото, можна купити сухоцвіт.
  5. Меблі. Обов'язково має бути щось на кшталт лавок і скринь. Такий вид меблів виконується лише з дерева. Скриня з незвичайним декором буде якісною прикрасою в будинку, також може виконувати практичну функцію і служити додатковим місцем для зберігання речей.
  6. Стіл. Центральною частиною кожної української родини завжди був стіл. Значимість полягала не лише у його розташуванні, а й у тому, як цей предмет прикрашається. Створити інтер'єр в українському стилі, можна за допомогою масивних столів, виготовлених з дерева, та тематичної скатертини.

Сучасний український стиль в інтер'єрі можна підкреслити ще й покриттям для підлоги, а також освітленням. Для підлоги вибирайте матеріали з натурального дерева, або плитку, яка максимально схожа на глину. Щодо освітлення, то красиво і гармонійно виглядають світильники з дерев'яними або плетеними елементами або просто лампочки розжарювання, які кріпляться безпосередньо до патрона. Такі люстри можна знайти у категорії “Loft” і вони мають чудові відгуки.

Що не властиве українському стилю?

Традиційно склалося так, що більшість елементів інтер'єру застосовують для декорування. Тому при оформленні приміщення українські дизайнери інтер'єру рекомендують використовувати його в мінімальних кількостях. Інакше інтер'єр вийде несмачним та зіпсує початкову характерну ауру. Найкращим варіантом буде використання двох, максимум трьох декоративних елементів. Це можуть бути: іграшки, виготовлені з глини та декорування посуду. Більше декору доречно на кухні, і менше в спальні чи вітальні.

Правильним рішенням буде використання елементів, які зберігають у собі історію, тим самим звеличуючи в інтер'єрі осмисленість. Це можуть бути ваші особисті речі ручної роботи, які дісталися у спадок від старшого покоління.

Категорично не рекомендуємо використовувати у приміщенні:

  • пластикові предмети;
  • ламінат;
  • плитку або меблі з мармуровим візерунком;
  • натяжні та підвісні стелі.

Замовити матеріали та декор для дому за недорогою вартістю можна в інтернет-магазині “Лео Кераміка”. На сайті є безліч категорій товару, де можна вибрати все, що потрібно для якісного та красивого оформлення будинку у будь-якому стилі. Наші менеджери допоможуть визначитися з вибором, все підкажуть та оформлять дешеву доставку до будь-якого регіону України.

facebook