logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Вибір плитки на підлогу

  • Вибір плитки на підлогу - Зображення

Підлогове покриття піддається найбільшим навантаженням — важкі меблі, постійний потік відвідувачів. Тому вибір плитки на підлогу варто базувати на 3 ключових робочих критеріях:

  1. Максимальне навантаження. Для дому невеликої сім’ї чи в громадські місця загального користування
  2. Мікроклімат приміщення чи напіввідкритої зони (наприклад, для тераси, альтанки, веранди тощо).
  3. Зовнішній вплив (хімічні реагенти, механічні пошкодження, мийні засоби).

Підбираємо під призначення: клас стирання, покриття

Чим інтенсивніший потік відвідувачів, тим міцнішу треба обрати плитку для підлоги. Для місць загального користування керамограніт має бути не нижче 3–5 класу зносостійкості. Для кухні, ванної вдома, у кутках та віддалених від користувача місцях достатньо 2-го ступеня стирання.

Підлога постійно піддається забрудненням. У передпокій, коридор — будь-які приміщення, куди користувач потрапляє у взутті з дрібними фракціями пилу, бруду, води, треба класти матову плитку, що буде гарно митись та запобігати ковзанню. Матеріал не має в структурі внутрішніх пор, мікротріщин, тому не накопичує бруд.

Протидія ковзанню — головна умова, як вибрати плитку для підлоги, де великий ризик контакту з водою (у ванну кімнату, на кухню, у коридор, на ґанок). Приємна фактура матових матеріалів зробить атмосферу в приміщенні більш спокійною, не блистить, не відбиває світло. Потьоки, бризки та пил не помітні на такій плитці.

Особливу увагу треба звернути на водопоглинання матеріалу. Найбільш морозостійкий та міцний різновид вбирає менше 3–10 % вологи. Це облицювання підходить для басейнів, терас, балконів.

Чим більше стиків та швів, тим ретельніше має бути прибирання. Рівні поверхні вистилайте максимально великими фрагментами плитки, де це можливо. Для компенсації теплового розширення завжди витримуйте рекомендовані відстані між окремими елементами плиткового покриття.

Матеріали виготовлення

Вибір плитки на підлогу насамперед залежить від її складу. В інтернет-магазині Лео Кераміка запропоновані декілька варіантів:

  • керамограніт — зносостійке, надійне покриття з імітацією бетону, каменя, дерева, підходить для підлог із підігрівом;
  • клінкер — плитка для відкритих/напіввідкритих приміщень зі значним впливом зовнішнього середовища. Не поглинає воду, міцна, практична, морозостійка. Не плутайте з клінкерною цеглою. Плити спеціально розроблені для сходів та зовнішнього застосування;
  • традиційна кераміка (кахель). Доступна ціна, різноманіття фактур, форм, різні показники зносостійкості. Вона менш щільна, ніж керамограніт, тому подряпини й відколи — звична річ для місць сильного навантаження.
 
 


Яка плитка для підлоги краща? Усе залежить від критеріїв оцінювання — якість, довговічність, ремонтопридатність чи ціна? Найкращим щодо цього буде керамограніт. Квадратна чи прямокутна орієнтація плиток, зносостійкість навіть у місцях інтенсивної прохідності, водостійкість, легке прибирання — поверхня прослужить роками.

Професійні поради від спеціалістів Лео Кераміка

У нашому інтернет-магазині запропонована продукція відомих виробників — VIVES, PROGRESS PROFILES (Італія), CERRAD, PARADYZ, OPOCZNO, CERSANIT (Польща), ZEUS CERAMICA, GOLDEN TILE, CERSANIT,OPOCZNO (Україна). Ми підкажемо, як вибрати плитку на підлогу для кімнат різного призначення, а також для вуличних напіввідкритих приміщень.

Моноколір та мультиколір, для повноцінного облицювання всієї поверхні чи комбінованих систем (з ламінатом, лінолеумом), з декором, панно чи монолітним однотипним покриттям — будь-які рішення в рамках вказаного вами бюджету. Перед покупкою ми радимо вам визначитися з:

  • призначенням матеріалу;
  • форматом. У великі приміщення не варто брати дрібні фрагменти плитки (вони перевантажують простір), а в невелику ванну чи коридор зі складними рельєфами та уступами недоречні великі елементи;
  • покриттям — матове або структурне буде неслизьким;
  • палітрою відтінків, складними узорами та орнаментами. Наприклад, грес Kamaro Grey від Cersanit створить на підлозі складний візерунок, що імітує «дикий» камінь, а структурна блакитна Gammo Niebieski від Paradyz чудово підходить для басейнів.

Ми підкажемо, яку плитку вибрати для кухні на підлогу з практичної точки зору та власного досвіду. Замовити сучасні стильні матеріали для декорування простору ви можете недорого та швидко. Просто вибирайте колекцію, вказуйте квадратуру приміщення, а ми прорахуємо витрати.

 
 
 
 


На нашому онлайн-майданчику зібрані відгуки користувачів, детальне описання продукції, реальні фото матеріалів. Уся плитка та декор об’єднані в колекції для вашої зручності в пошуку. Доставка замовлень у Львів, Київ, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк та інші міста України. Ми готові до співпраці будь-якої масштабності.

facebook