logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

Види керамічної плитки

  • Види керамічної плитки - Зображення

Види керамічної плитки

Плитка — здавна відомий матеріал облицювання поверхонь. Вироби формуються з глини, висушуються та обпалюються за високої температури. Класифікувати матеріал можна вже на етапі виробництва за способом формування — пластичного й сухого пресування. Сучасні види плитки мають різне призначення та особливості.

Розділити на класи оздоблювальний матеріал можна за такими критеріями:

  • матеріал — кераміка, керамограніт, клінкер;
  • структура — глазурована (2 етапи обпалювання), неглазурована, полірована, напівполірована, структурна;
  • розмір — від10х600мм,100х100мм до 898х1200мм;
  • призначення — стінова, підлогова, декор (цоколь, фриз).

НА ЧОМУ БАЗУЮТЬСЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ПЛИТКИ

Конкретні види плитки поводяться по-різному в певних умовах. Усе залежить від складу сировини та особливостей виробництва. Сьогодні найбільш поширеними типами оздоблювального матеріалу є:

  • кахель. Найчастіше це глазурована керамічна плитка для внутрішніх робіт. Для кухні, ванної кімнати для створення казкових та практичних інтер’єрів;
  • керамограніт. Керамічна маса формується під тиском із подальшим випалюванням. Матеріал набуває міцність, стійкість до зовнішніх чинників, низьке вологопоглинання. Підходить для приміщень із високим рівнем вологості та зовнішнього застосування;
  • клінкер. Вироби з обпаленої глини характеризуються високою щільністю, міцністю, низьким водопоглинанням та паропроникністю. Виготовлені методом екструзії.

Поділ на різновиди кахелю (керамограніт, клінкер) залежить від процесу виробництва. Емальовані типи виготовлені через бікоттуру (пресування+подвійне обпалювання), глазуровані — у процесі монокоттури (одинарний випал), монопороза — технологія схожа з попередньою, але застосовується до особливої глиняної суміші з великим вмістом карбонатів. Грес виготовлений зі світлих сортів сировини в процесі пресування, обпалювання й механічної обробки. Екструдована клінкерна плитка найміцніша, рекомендована для екстер’єрних робіт.

ЗОВНІШНІ ЯКОСТІ

Є різні види керамічних плиток залежно від типу поверхні:

  • матова. Після обпалювання фрагменти матеріалу більше не піддаються обробці. Характерна природна легка шорсткість;
  • напівполірована. Зрізується матовий шар, висвітлюється зріз;
  • полірована. Рівно зрізується матовість, зріз полірується для закриття мікропор;
  • структурна. Об’ємний рельєф отримується після використання конкретних форм під час виробництва плитки.

Підходять усі ці види плиток для стін, а для підлоги треба вибирати тільки ті, що протидіють ковзанню. Матовий та структурований матеріал — краще рішення.

Облицювальну кераміку для краси та багатогранності орнаментів покривають шаром кольорового скла (процес глазурування). Це суттєво підвищує її естетичні якості та технічні властивості (міцність, водонепроникність).

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ

Різні види керамічної плитки підбираються під конкретне призначення — підлогова й настінна, для внутрішніх і зовнішніх робіт. Найбільша категорія — настінна для інтер’єрних робіт. Для вітальні, кухні, оздоблення камінів, декоративного панно підходить будь-яка група матеріалів різного дизайну та забарвлення. Для невеликих кімнат необхідна глянцева плитка. Відблиски світла розширюють простір, привносять легкість та невагомість.

Для приміщень підвищеного навантаження або вологості (в басейни, санвузли, адміністративні будівлі) необхідна плитка високого класу стирання та міцності. Для безпечної експлуатації вибирайте види плитки на підлогу тільки з протидією ковзання, з підвищеною стійкістю до хімічних та мийних засобів.

В Україні замовити оздоблювальний матеріал із відмінними експлуатаційними характеристиками можна в інтернет-магазині Лео Кераміка. Квадратна і прямокутна, великоформатна й тонкий фриз, для підлоги та стін у приміщеннях різного мікроклімату (для внутрішніх, напіввідкритих, вуличних) — у нашому каталозі є безліч ідей для цікавого облаштування житлового, комерційного чи промислового простору. Доставка замовлень у Львів, Київ, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк та інші регіони України.

Ми співпрацюємо тільки з перевіреними італійськими, польськими, українськими, іспанськими, індійськими виробниками плитки. Продукція представлена брендами: VIVES, PROGRESS PROFILES, CERRAD, PARADYZ, OPOCZNO, CERSANIT, ZEUS CERAMICA, GOLDEN TILE, CERSANIT, OPOCZNO та ін. кращі ціни та можливість поєднання різних колекцій у рамках одного дизайн-проєкту. Ми готові допомогти у виборі, підказати, яка краще підійде плитка під конкретне призначення. На кухню, у ванну кімнату, у коридор чи передпокій, у хол чи камінну залу — у нашому каталозі є що запропонувати для оригінальності чи практичності.

facebook