logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Як краще розмістити розетки на кухні?

  • Як краще розмістити розетки на кухні? - Зображення

Кухня - це одне з найтехнічніших приміщень в домі. Тут зосереджено безліч різної техніки, більшість з якої використовується по кілька разів на день. З цієї причини, на кухні важлива наявність достатньої кількості розеток. І не просто їхня наявність, а правильне розташування. Грамотне планування дозволить уникнути використання трійників, перехідників, позбавиться купи проводів, які не тільки виглядають не естетично, а й заважають. Розташування та висота розеток на кухні відіграє важливу роль.

Що потрібно врахувати, вибираючи розетки на кухню та їхнє розташування?

Правильне розташування розеток на кухні та зручність їхнього використання залежать від багатьох чинників. Мають значення такі пункти:

  • естетика та зручність їхнього розміщення. Вам має бути зручно, розетки повинні бути під рукою, і в близькості до всіх необхідних пристроїв;
  • безпека. Мова про встановлення якомога далі від води, вогню, прикріплення спеціальних заглушок для безпеки дітей;
  • встановлення у правильних зонах кухні. Про основні помилки й те, як їх уникнути розповімо далі у статті;
  • якість. Це важливий критерій під час виборів. Потрібно, щоб розетки були з якісних матеріалів, з часом не жовтіли, не псувалися і не вимагали заміни;
  • тип розетки. Вони бувають різні й далі поговоримо про це детальніше.

Сучасний асортимент розеток налічує безліч моделей, під різні потреби та вимоги. Серед найпопулярніших:

  • накладні. Найпростіші та недорогі моделі у монтажі. Їх рідко застосовують на кухні, оскільки вони підходять для стандартних проводок;
  • кутові. Зручний тип розташування розеток на кутовій кухні. Вони бувають модульними та одинарними. Процес встановлення такий самий, як і у звичайних розеток;
  • вбудовані. Досить часто такий вид монтується у стільницю. Це дозволяє зробити робочу поверхню естетичнішою. У її конструкцію входить блок, який включає певну кількість роз'ємів розеток. Комфорт та безпека у використанні полягає в тому, що виріб розташований у робочій поверхні. Для того, щоб пристрій висунувся, необхідно натиснути на нього;
  • висувні. Такий тип пристроїв є гарною заміною подовжувача. Пристосування такого виду розміщуються на робочій поверхні або шафах, де вони приховані від забруднень. До них можна під’єднати кілька електроприладів.

Який тип вибрати кожен повинен вирішити, проаналізувавши особливості кухні, розташування меблів та кількість приладів, які регулярно підключатимуться до мережі.

Оптимальна висота для розташування розеток на кухні

При монтуванні пристроїв важливо дотримуватись спеціальної системи. Є так звана трирівнева схема розміщення розеток на кухні, яка вважається найбільш вдалою:

  1. На нижньому рівні, зазвичай, розташовуються великогабаритна побутова техніка. Пристосування мають бути встановлені на невеликій відстані від підлоги. Такий варіант вважається оптимальним для стаціонарного типу техніки. Якщо мається на увазі розетка для холодильника, висота її повинна знаходитися на правильному (часто нижньому) рівні. Оптимальна кількість розеток від приблизно 2 до 4.
  2. Середній рівень знаходиться над робочою поверхнею. Такі пристрої призначені не для великої техніки. Розетки над стільницею, висота яких трохи перевищує стіл, мають бути завжди "під рукою". Такий вид вважається найчисленнішим за кількістю пристроїв, що підключаються. Яка кількість розеток має бути розміщена на цьому рівні сказати складно. Приблизно це 5-6 штук.
  3. Верхній рівень вважається місцем, до якого під’єднується невелика кількість приладів. Зазвичай це телевізори, витяжки чи кондиціонер. Кількість пристроїв має бути мінімальною.

Використання блоків допоможе обійтися без додаткових пристроїв, таких як трійники.

Як уникнути помилок під час монтажу розеток на кухні?

Для того, щоб зрозуміти, як правильно розмістити розетки на кухні, дуже важливо враховувати різні складові. Люди в процесі ремонту, особливо якщо він проводиться вперше, припускаються низки помилок. Ось як треба робити, щоб результат вас задовольнив:

  1. Монтаж розеток та проводки потрібно виконувати після детального планування кухні. Правильним рішенням буде заздалегідь продумати розміщення меблевих конструкцій та побутових приладів. Якщо не дотримуватись цього правила можуть виникнути неприємні ситуації, коли необхідна розетка буде захована за шафою. Тоді доведеться знову свердлити стіни, і все переробляти.
  2. Встановлення окремої розетки для холодильника. Виробники такого типу техніки не рекомендують для їхнього підключення використовувати подовжувач. Може статися коротке замикання. Тому рекомендується заздалегідь підготувати розетки на кухні висота, яких підійде під холодильник або холодильну камеру.
  3. Грамотно прорахуйте кількість розеток. Для того, щоб напруга в мережі була стабільною, необхідно заздалегідь підрахувати приблизну кількість приладів, які будуть на кухні. Наприклад, застосування простого автомата для пральної та посудомийної машини неприйнятно. Така техніка потребує спеціального пристрою із захисним відключенням.
  4. Не монтуйте розетки поруч із вогнем та водою. Від змішувача, раковини або варильної поверхні необхідно відступити до півметра.

Враховуючи всі рекомендації, а також використовуючи план розеток на кухні, ви зможете створити комфортний та функціональний простір, який буде відповідати всім правилам.

Купити розетки, замовити сантехніку, плитку, шпалери декор та інші товари для дому та ремонту можна в інтернет-магазині “Лео Кераміка”. Ми пропонуємо якісну продукцію від перевірених виробників за недорогою вартістю. Завдяки зручним фільтрам можна шукати потрібний товар за ціною (від дешевої) та за низкою інших параметрів. У нас чудові відгуки від покупців. Також є можливість оформити доставку до будь-якого міста України.

facebook