logo-mobile-leoceramika logo-mobile-leo
UA RU
0
cart cart 0

Як можна візуально збільшити кімнату?

  • Як можна візуально збільшити кімнату? - Зображення

Дуже часто площа квартири, будинку чи окремої кімнати не така велика, як би нам хотілося. Але є безліч хитрощів та лайфхаків, які допоможуть якісно збільшити простір. Розширити невеликі кімнати можна за допомогою оптичної ілюзії. Багато дизайнерів вважають за краще використовувати комплексний метод, який включає: ретельний підбір шпалер, розставляння дзеркал, а також хороше освітлення. Як візуально збільшити кімнату? Що для цього потрібно і чи можна виправити ситуацію, якщо ремонт уже зроблено. Розповідаємо.

Як візуально збільшити кімнату за допомогою шпалер?

Якщо ремонт ще не закінчено, або тільки на старті, то спочатку рекомендуємо почати зі стін. Підбирати шпалери, необхідно світлих відтінків таких як: білий, блакитний, салатовий, жовтий, світло-сірий, і звичайно ж бежевий. Завдяки таким кольорам можна зробити приміщення більш світлим та просторим.

Щоб зрозуміти, як візуально збільшити кімнату за допомогою шпалер, необхідно визначитися з видом цих декоративних виробів. Їх можна поділити на кілька категорій:

  1. Фотошпалери. Підібрати в кімнату можна будь-яке зображення. Особливу увагу варто приділити 3D фотошпалерам. Об'ємний малюнок здатний створити оптичну ілюзію, тому фотошпалери часто використовують для декорування маленьких кімнат. Широкий асортимент дозволяє підібрати виріб під будь-який інтер'єр.
  2. Звичайні шпалери. Світлі відтінки та великий малюнок, разом візуально роблять простір об'ємнішим. З особливою обережністю варто підбирати шпалери у смужку. Якщо ви не знаєте, як візуально збільшити висоту кімнати, зверніть увагу на візерунок з вертикальною смужкою. Він "витягає" стіну. Для вузьких кімнат варто вибирати шпалери з горизонтальними смужками. Цікавим рішенням буде декоративний матеріал із діагональною смугою.
  3. Панорамні шпалери. Підходять для того, щоб зробити акцент на одній стіні.
  4. Шпалери із виразним зображенням. Такий оздоблювальний матеріал допомагає не лише прикрашати приміщення, а й приховати недоліки та нерівності стін.

Загалом на питання, як розширити вузьку кімнату за допомогою шпалер, кожен дизайнер відповідає по-різному. Думки сходяться лише в тому, що кольори потрібно вибирати якомога світліші.

Як покриття для підлоги допомагає зробити простір ширшим?

Після стін можна переходити до підлоги. Для підлоги в невеликих кімнатах радимо вибирати вироби, які мають лаковану або просто блискучу поверхню. До таких матеріалів можна віднести:

  • глянцевий ламінат;
  • паркет;
  • лінолеум;
  • плитка.

Як візуально розширити кімнату чи подовжити її за допомогою дешевого лінолеуму? Купуйте вироби з відповідним принтом. Наприклад, у довгу та широку смужку. Такий візерунок можна зустріти й на ковроліні. Також розширити простір допоможуть великі квадрати, зображені на покритті для підлоги. Для усунення щілин між підлогами та стінами вибирайте акуратні планки.

Якщо мова йде про плитку, то вибирайте з мінімальною кількістю візерунків, і бажано світлу. Відмовтеся від килимів або вибирайте однотонні з невисоким ворсом.

Вплив світла на обсяг простору

Світло дуже впливає на сприйняття приміщення в цілому. Якщо кімната невеликих розмірів і до неї не потрапляє достатня кількість природного світла, тоді компенсуйте це штучним освітленням. Щоб зрозуміти як візуально збільшити простір за допомогою освітлення, проаналізуйте наступні пункти:

  1. Висота стелі. Якщо стелі досить високі, можна сміливо вішати об'ємну підвісну люстру. Але все ж, бажано вибрати стельові моделі. Це допоможе ще більше збільшити простір.
  2. Необхідність у зонуванні. Крім основного світла, можна використовувати додаткове у вигляді світильників і торшерів. При виборі таких освітлювальних приладів потрібно враховувати стиль, у якому виконано кімнату. Підсвітіть окрему поличку, або виділіть робочу зону. За допомогою світла зручно зонувати приміщення.
  3. Тип стелі. Якщо у вас натяжні або підвісні стелі, використовуйте тільки точкове LED-освітлення. Вони легко здатні замінити люстру. Лампочки вкручуються в стелю і не займають місце.

Має значення і те, якому освітленню ви віддаєте перевагу: холодне або тепле. Перше може трохи збільшувати простір, але друге затишніше. Якщо мова про спальню, то все ж таки краще тепле світло, а для вітальні або кухні можна вибрати холодне.

Як збільшити візуально кімнату за допомогою дверей?

Для кімнати невеликих розмірів варто використовувати двері, виконані у світлих відтінках. Найкраще, щоб вони були декоровані склом або дзеркалами. Щодо конструкції, то добрі відгуки мають двері-купе. Вони при відкритті та закритті не займатимуть місце. Також у жодному разі не вибирайте моделі, які за кольором на сильному контрасті зі стінами. Наразі актуальні двері-невидимки. Якщо подібну конструкцію встановити немає можливості, тоді вибирайте колір полотна під колір стін або просто світлий відтінок.

Дзеркала, меблі та текстиль — останні акценти

Чим більше в кімнаті дзеркал – тим візуально більшою вона виглядатиме. Не купуйте дзеркала у масивному обрамленні. Серед інших рекомендацій, як візуально збільшити кімнату:

  1. Мінімум меблів, тільки найнеобхідніше. Масивну шафу можна замінити полицями, а м'які меблі краще вибирати на дерев'яних ніжках. Що менше на полицях декоративних деталей, то краще.
  2. Відмовтеся від штор. У невеликих приміщеннях більш виграшно виглядає напівпрозорий тюль або взагалі штори пліссе.
  3. Відмовтеся від картин на стінах. Вони також з'їдають простір. З декору віддайте перевагу живій зелені.

Купити різноманітні матеріали для ремонту та декору за недорогою вартістю можна в інтернет-магазині Лео Кераміка. На сайті є великий асортимент товару, який зручно поділено на категорії. У нас найкраще співвідношення ціни та якості. Можна замовити доставку в будь-яке місто України.

facebook