logo-mobile-leoceramika
UA RU
0
cart cart 0

Як створити дизайн туалетної кімнати невеликих розмірів?

  • Як створити дизайн туалетної кімнати невеликих розмірів? - Зображення

Якщо туалет і ванна кімната є розділеними, то перше приміщення здебільшого дуже маленького розміру. Це дуже ускладнює його оформлення, особливо якщо хочеться зробити все не тільки практично, але ще стильно та красиво. Дизайн маленького туалету слід продумувати дуже ретельно. Всі предмети повинні бути строго на своєму місці, кольори гармонійно поєднуватися, а декор вибирати тільки найнеобхідніший. Ми підібрали кілька порад для тих, у кого маленький санвузол та мінімальна кількість ідей щодо його облаштування. Наші лайфхаки та рекомендації повинні вам дуже сильно допомогти.

Дизайн маленького санвузла: загальні рекомендації

Насамперед варто звертати увагу на колір, у якому буде виконане приміщення. Оскільки кімната невеликих розмірів, то створити оптимальний інтер'єр можна за допомогою оздоблювальних матеріалів світлих відтінків. Вони допоможуть візуально зробити простір більш об'ємним. До таких кольорів можна віднести: білий, бежевий, світло-сірий або жовтий.

Здебільшого в санвузлі використовують плитку, тому що такий матеріал досить міцний, функціональний та практичний. Його можна легко комбінувати разом із фарбою. Але в окремих санвузлах не дуже волого, так що шпалери теж не варто виключати. Можна поклеїти 3D фотошпалери. Вдало підібраний малюнок також може візуально збільшити простір.

Для створення контрасту можна комбінувати світлі та темні відтінки. Наприклад, стіни можна викласти плиткою білого кольору, а підлога темно-синього чи темно-зеленого. Але важливо пам'ятати золоте правило - у маленьких туалетах поєднуйте максимум два кольори. Особливу увагу варто приділяти візерункам. Найкраще підбирати плитку з великим малюнком, або взагалі однотонну.

Як правильно вибрати та розмістити сантехніку?

Маленький санвузол, планування якого може бути різним, потрібно дуже грамотно облаштувати. Всі предмети, треба вибирати й розміщувати, дотримуючись деяких правил:

  • вибирайте підвісний унітаз. Такий вид сантехніки має не лише сучасний дизайн, а й займає мало місця. У даному пристрої немає елемента, який би кріпився до підлоги й це надає приміщенню деякої легкості та меншої завантаженості. Таку модель можна купити у комплекті з інсталяцією. Завдяки цій кріпильній конструкції можна легко приховати бачок та комунікації. Це надасть санвузлу естетичного вигляду. Дизайн маленького туалету з інсталяцією це популярне рішення не тільки на невеликій площі;
  • невеликі умивальники. Практичні маленькі раковини можна встановлювати як окремо, так і на спеціальні підставки над пральною машиною або тумбою. Щоб сантехніка була розміщена максимально зручно, необхідно враховувати планування. Для невеликих санвузлів буде правильним віддати перевагу умивальника напівкруглої, кутової або овальної форми. Умивальник обов'язково потрібен, адже інакше всі відвідувачі туалету контактуватимуть по черзі з дверними ручками туалетної, а потім ванної кімнати. Це не гігієнічно;
  • матеріали виготовлення раковини. Найкраще вибирати вироби із кераміки. Вони дуже прості у догляді, та представлені у різній колірній гамі, яка гармонує з будь-якими інтер'єрами;
  • приховані шафки. Для того, щоб туалет не був захаращений полицями, найкраще змонтувати приховані шафки. Тоді буде чудова можливість не займати зайве місце, і водночас розставити всі необхідні засоби. Також за такими конструкціями можна ховати труби;
  • йоржик на стіні. Такий маленький елемент, але він також займає місце. Прикріпіть утримувач на стіну біля туалету. Це дуже зручно. Таке рішення має багато позитивних відгуків;
  • підсвітка. Відмовтеся від люстр та світильників. Вони візуально роблять кімнату ще меншою і нижчою. Точкові світильники та спеціального LED підсвічування буде достатньо.

Зауважимо, що коли відбувається планування маленького санвузла, особливу увагу потрібно приділити розташуванню раковини. Вона не повинна заважати відвідувачам при вході та виході. Також, об неї не повинні битися двері. Можливо, вам підійдуть цікаві кутові варіанти.

Якщо у вас маленький суміщений санвузол, дизайн його облаштовується за тими самими правилами. Мінімум декору, максимум прихованих комунікацій та полиць. Замість ванної краще віддати перевагу душовій кабіні.

Дизайн плитки у маленькому туалеті: поради дизайнерів

Інтер'єр туалету маленького розміру дуже часто передбачає саме оздоблення плиткою. Багатьом це звичніше ніж шпалери. Ось, як дизайнери радять вибрати та укладати плитку:

  1. Для створення відчуття високої стелі варто використовувати кладку елементів по вертикалі, вставки у вигляді декору повинні бути розташовані не надто високо.
  2. Якщо вам потрібно візуально збільшити місце, бордюри варто використовувати вертикально.
  3. Якщо простір вузький, варто для декорування застосовувати мозаїку або інші невеликі елементи.
  4. Для такого типу приміщення добре підходить плитка нейтральна та холодних кольорів;
  5. В інтер'єр маленького туалету найкраще розкладати плитку для підлоги по діагоналі. Таким чином ви зможете зробити кімнату ширшою.
  6. При оздобленні стін варто використовувати горизонтальні лінії.
  7. Віддайте перевагу глянцевій плитці, а не матовій. Вона чудово відбиває світло, візуально збільшуючи простір.

Замовити різну плитку, сантехніку, покриття для підлоги, та інші матеріали, можна в інтернет-магазині “Лео Кераміка” за недорогою вартістю. На сайті компанії зібраний величезний асортимент продукції від перевірених виробників, завдяки якій можна створити будь-який інтер'єр приміщення.

За допомогою зручних фільтрів можна шукати продукцію за ціною (від дешевої до дорогої), за матеріалом виготовлення, брендом, розміром або кольором. Наші менеджери підкажуть, як вибрати потрібний товар, спираючись на ваш бюджет та запити. Можлива доставка у будь-яке місто України.

facebook